Concluzia care-l "scapa" de o vina uriasa pe Serban Huidu. Serban Huidu a stat, ieri, aproape 3 ore in fata procurorului. La ora 9.30 fix, masina condusa de fratele lui, Vlad, a parcat in fata Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov. Din spate au coborat Serban Huidu si avocatul Ioan Minjin. O mare de camere de luat vederi, microfoane si aparate de fotografiat au inundat intrarea in Parchet. Huidu n-a parut surprins de multimea de jurnalisti. In cele aproximativ 15 secunde, cat i-a luat ca sa intre in cladire, a fost asaltat cu o rafala de intrebari. Serban Huidu parea sleit de puteri, cu un mers agale, greoi. Era tras la fata, cu expresia unui om macinat, vlaguit. N-a raspuns, n-a schitat niciun gest, n-a reactionat in niciun fel, Huidu parea intr-o alta lume, relateaza EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Libia si Romania: doua revolutii, un scenariu. Revoltele din Libia si mai cu seama modul in care a fost vanat si ucis colonelul Gaddafi le-au amintit europenilor de Revolutia din 1989. Trebuie spus de la bun inceput ca motivele pentru care libienii au vrut prabusirea regimului Gaddafi, difera radical de motivatia pentru care romanii au iesit in strada in urma cu aproape 22 de ani. In afara de libertate, romanii voiau un trai decent, voiau caldura in case, lumina si mancare. Libienii au cerut in cele opt luni de revolta un singur lucru: libertate. Exista insa si o serie de asemanari intre evenimentele din '89 si revoltele din Libia, scrie Adevarul.

De 180 de ori mai putine accidente pe centura Pitesti. Dupa ce a fost transformata in autostrada. Dupa construirea soselei de centura a Sibiului, numarul accidentelor rutiere in care au fost implicati soferi aflati in tranzit s-a injumatatit. La Pitesti, dupa prelungirea autostrazii dincolo de iesirea din oras, numarul accidentelor a scazut de...180 de ori. Timisul de Sus: masina lui Serban Huidu intra pe contrasens - trei morti. Orastie: un autoturism paraseste directia de mers si se izbeste frontal cu un camion: trei victime. Arad: un tir inmatriculat in Cehia a spulberat trei masini: 6 morti. Ce au in comun toate aceste evenimente rutiere in afara de gravitatea urmarilor? Toti cei trei soferi se aflau pe artere europene si au fost nevoiti sa tranziteze orasele din cauza lipsei unor autostrazi sau macar a unor sosele de centura. Integral in Romania Libera.

Timisoara, adapost pentru dramele din Libia lui Gaddafi. Strainii cazati la Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta pentru refugiati al ONU din Timisoara, multi scapati de razboiul din Libia, privesc de peste gard la Romania ca la o tara linistita. Copiii africani mai au un pic si se agata de camera foto. Vor poze cu ei jucand fotbal. Unul aduce in prim plan o pisica alba, cu care se tot joaca. Altul, cu un aer ceva mai serios, cere sa fie imortalizat intr-o ipostaza "furioasa". Se sprijina cu mana mica de un burlan si arunca o privire incruntata. E posibil ca micul african sa fi invatat in tara sa de origine ca asa, furios, trebuie sa arate ca un barbat adevarat. E unul dintre zecile de copii care au ajuns aici ca refugiati, alaturi de parinti, din tari ca Eritreea, Somalia, Etiopia, Irak sau Congo. Zone unde nimic nu e simplu, nici macar cand esti copil, informeaza EVZ.

Alteta Sa Regala Principesa Margareta: "In exil, am cules mere, toamna, la ferme". Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei ramane fidela valorilor din copilarie: munca, simplitatea, onestitatea si nu crede intr-o lupta oarba pentru monarhie. Inainte de interviul cu Alteta Sa Regala Principesa Margareta, au fost trei intalniri oficiale. Doua cu responsabilul de relatiile cu presa, una cu Alteta Sa Regala. "Numai sa nu intram in chestiuni politice", a spus Principesa Margareta prima data cand ne-am vazut. "Nu este rolul meu de a vorbi despre lucrurile acestea". O negociere discreta in realizarea interviurilor, din dorinta de-a face lucrurile bine, diplomatic, intr-o perioada in care atacurile prezidentiale fata de Casa Regala au clocotit in presa, scrie Adevarul.

Nikopolis ad Istrum, un "Pompei bulgar" fara vulcan. Nu mai are nimic din maretia de odinioara, iar multe blocuri de piatra stau alandala pe camp. Totusi, vizitand Nikopolis ad Istrum din Bulgaria intelegi de ce oamenii continua sa fie fascinati de ruine. Fostul oras roman se afla langa satul Nikyup, la nord de Veliko Tarnovo, fosta capitala medievala a tarilor bulgari, inainte de cucerirea otomana. Pornind din Veliko Tarnovo pe drumul E85 ce duce la Ruse, faceti stanga dupa ce ati parcurs 20 de kilometri. Veti da peste un panou care va va anunta ca mai aveti doi kilometri. Drumul secundar desprins din cel european este insa unul prost si foarte ingust. Odata ajunsi la situl arheologic veti fi oarecum dezamagiti de lipsa de protectie: fostul oras este imprejumuit de o imitatie de gard prin ale carui gauri ati putea patrunde usor daca nu ati veni cu ganduri pasnice. Integral pe GreatNews.ro

"Cainele turbat" lasa Libia in haos. Problemele Libiei nu se termina odata cu moartea colonelului Gaddafi. Factiunile s-ar putea sa nu ajunga la consensul de care este nevoie, cred analistii. Muammar Gaddafi a murit, iar cei care i-au fost loiali colonelului vor pierde motivul de lupta, spune analista grupului Stratfor, Reva Bhalla. Totusi, Libia multitribala e posibil sa nu gaseasca acel tip de consens si nici securitatea de care are nevoie, in prezenta unei armate ce nu e unita si poate pune in umbra Consiliul National de Tranzitie, anunta EVZ.

"Sa-ti plangi soarta e pierdere de vreme". Istoricul Dinu C. Giurescu ofera un curs intensiv de istorie personala, incepand din perioada interbelica si pana la "imperiul pilelor", instaurat in zilele noastre. Dinu C. Giurescu locuieste in Piata Victoriei, in centrul Capitalei. De la geamul situat la etajul cinci al blocului in care se afla apartamentul se aud in permanenta, in surdina, sirene, claxoane, motoare ambalate. De la geam oamenii par niste creatii insignifiante, un surplus de centimetri deplansandu-se haotic, fiecare preocupat sa sa rezolve principala dilema a societatii de consum: "grija zilei de maine". La cei 84 de ani ai sai, Dinu C. Giurescu priveste cu detasare acest ocean de fiinte preocupate de "azi-pe-maine", relateaza Adevarul.