267 de cadavre au fost descoperite in gropile comune din Sirte. Cadavrele a 267 de persoane au fost descoperite in Sirte, orasul natal al fostului dictator libian Muammar Gaddafi, informeaza Fox News. Majoritatea persoanelor decedate fac parte din sustinatori ai regimului lui Gaddafi, potrivit declaratiilor unei surse de la Crucea Rosie. Sursa a adaugat ca multe dintre persoanele decedate au fost executate si ingropate in gropi comune din Sirte si din imprejurimi. Oficialii din Benghazi si Sirte au numerotat si fotografiat corpurile inainte de a le ingropa si vor stoca informatiile in arhive pentru a le arata familiilor victimelor, dupa cum se arata intr-un raport. Consiliul National de Tranzitie a promis, de altfel, sa investigheze cazul mortilor si sa-i pedepseasca pe cei vinovati, a precizat o sursa.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

SUA isi va consolida cooperarea militara cu Burkina Faso. Statele Unite isi doresc o "aprofundare" a cooperarii militare cu Burkina Faso, in special pentru a face fata fluxului de arme venite din Libia, in urma recentului conflict, a declarat un inalt comandant al fortelor armate americane din Africa, citat de AFP. "Am discutat despre importanta parteneriatului intre cele doua tari si mai ales despre rolul pe care il joaca Burkina Faso in operatiunile de mentinere a pacii", cu precadere in regiunea Darfur din Sudan, a declarat generalul Carter Ham, in cadrul unei intalniri cu presedintele burkinez Blaise Compaore. "Situatia din Libia va avea repercusiuni asupra intregii regiuni si am discutat despre modalitatile prin care ne putem coordona eforturile in ceea ce priveste controlul si tranzitul armelor ce provin din Libia", a adaugat Carter. Statele Unite au intensificat cooperarea cu Burkina Faso in ultimii ani si au dotat armata burkineza cu mijloace logistice si tehnice sofisticate, in lupta impotriva retelei teroriste Al-Qaeda din Magrebul islamic (AQIM).

Saif al Islam promite razbunare tradatorilor lui Muammar Gaddafi. Saif al Islam Gaddafi, unul dintre fiii fostului dictator libian, a promis ca le va face viata un "iad" tradatorilor lui Muammar Gaddafi, potrivit informatiilor din presa araba, citate de RIA Novosti. "In acest moment istoric, cand unii cred ca totul s-a sfarsit... As dori ca obiectivele mele sa fie cat mai clare si sa spun: acesta este doar inceputul", a declarat Saif al Islam pentru portalul de stiri Al-Rai Al-Arabi. Fiul lui Gaddafi si-a indemnat sustinatorii sa continue lupta pentru "o Libie pierduta si pentru onoarea ei" si sa pedepseasca "criminalii si ucigasii" implicati in inlaturarea si moartea lui Muammar Gaddafi. Saif al Islam a fost comandantul trupelor loiale lui Gaddafi din orasul natal Sirte, inainte ca ultima fortareata a regimului sa fie inlaturata saptamana trecuta de fortele Consiliului National de Tranzitie. Curtea Penala Internationala a emis un mandat de arestare pe numele lui Saif al Islam Gaddafi pentru crime impotriva umanitatii. Saif al Islam, in varsta de 39 de ani, a fost educat la Londra si se pare ca ar fi ultimul membru al familiei lui Gaddafi care se mai ascunde in Libia. Rapoarte contradictorii ale mass-media au sugerat ca Saif al Islam s-ar ascunde in sudul Libiei, fie la granita cu Nigerul, o zona populata de triburi loiale regimului lui Gaddafi.

Fostul director Goldman Sachs, eliberat contra unei cautiuni de 10 milioane de dolari. Un judecator federal a convenit miercuri eliberarea omului de afaceri Rajat Gupta, fost director al Goldman Sachs, contra unei sume de 10 milioane de dolari, informeaza AFP. Rajat Gupta s-a declarat nevinovat, dupa ce a fost pus sub acuzare pentru divulgarea de informatii privilegiate. Judecatorii au fixat o cautiune in valoare de 10 milioane de dolari si au cerut ca pasaportul lui Rajat Gupta sa fie predat autoritatilor. El a primit, de asemenea, interdictia de a parasi teritoriul Statelor Unite. Gupta, imbracat intr-o camasa albastra si vizibil nervos, a pledat nevinovat in fata unui alt judecator, care a fixat termenul de incepere a procesului pe 9 aprilie. Rajat Gupta este acuzat pentru "complot in comiterea de fraude bursiere", cu un total de sase capete de acuzare, fapt pentru care fostul director al Goldman Sachs risca peste o suta de ani de inchisoare si o amenda de 25 de milioane de dolari. In varsta de 62 de ani, Gupta, a activat timp de 34 de ani in cadrul companiei de consultanta McKinsey, iar in 2006 a dobandit un loc in boardul Goldman Sachs. In 2007 s-a retras de la McKinsey.

Vladimir Putin s-a declarat "dezgustat" de imaginile cu ultimele momente de viata ale lui Gaddafi. Premierul rus Vladimir Putin a declarat miercuri ca a fost "scarbit" de inregistrarile video ce au surprins ultimele minute de viata ale fostului lider libian Muammar Gaddafi, precum si cu cele care prezentau cadavrul sau, transmite Reuters. Putin a evitat insa sa faca vreo declaratie politica pe acest subiect. "Aproape toata familia lui Gaddafi a fost ucisa, cadavrul sau a fost aratat pe toate canalele de televiziune din lume, a fost imposibil sa urmaresti fara sa fi scarbit. Era acoperit complet de sange, inca in viata si apoi a fost terminat", a spus Putin. Gaddafi a fost ucis saptamana trecuta, in timp ce se afla in custodia fortelor guvernamentale libiene. El fusese capturat dupa ce avioanele NATO au bombardat convoiul in care se afla, in apropiere de Sirte.