Mugur Isarescu: Anul 2012 si urmatorii nu vor mai semana cu anii 2009-2011. Romania va trebui sa forteze iesirea din criza. Un proces greu, complex si dificil

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

"Anul 2012 si cei care vor urma nu vor mai semana cu anii 2009-2011. Romania va trebui sa forteze iesirea din criza, un proces greu, complex si dificil. Ceea ce va cere, din partea intregii societati romanesti, un nou efort de restructurare, de eficientizare, de perfectionare. Si, mai ales, un efort de adaptare in viteza a economiei la un sistem competitiv", a declarat guvernatorul BNR Mugur Isarescu cu ocazia decernarii emblemei "Onoarea Armatei Romaniei" din partea MapN.

Buletin BNR: Cum depinde cresterea unor industrii de perioada in care iti faci concediul, de ce evolutia somajului din august e temporara si cu cat au scumpit bancile creditele

In luna august, ritmul anual de crestere a volumului productiei industriale s-a ameliorat sensibil, analiza in structura aratand cresteri importante in industria alimentara, a lemnului, masini si echipamente si in industria mijloacelor de transport rutier.

VIDEO ARHIVA Regizorul Liviu Ciulei a murit

Regizorul Liviu Ciulei a murit in noaptea de luni spre marti, la varsta de 88 de ani, in Germania, au declarat pentru Mediafax reprezentantii Uniunii Teatrale din Romania.

Rasvan Popescu, despre RTV: Atat timp cat sediul din Casa Presei nu este autorizat pentru aceasta societate, acest serviciu de programe nu poate fi difuzat. Ghita si Schwartzenberg la CNA. Amenda de 20.000 de lei pentru RTV si de 10.000 pentru Realitatea TV pentru toate neregulile din ultimele zile.

Sebastian Gita si Elan Schwartzenberg s-au prezentat, marti, la CNA pentru a da explicatii privind scandalul iscat in ultimele zile, in care Realitatea TV a inceput sa emita dintr-un nou sediu, iar RTV a inceput sa emita propriul program. Cei doi au urcat singuri in lift la sediul CNA, dupa cum a notat Elan Schwartzenberg.

UPDATE VIDEO Elan Schwarzenberg despre situatia de la Realitatea TV: "Exista un grup extrem de puternic financiar din strainatate in spatele meu, in special din Israel"

Elan Schwarzenberg, actionarul majoritar al Realitatea Media, a facut luni declaratii despre situatia de la Realitatea TV. Schwarzenberg a spus ca "are in spate" un grup financiar puternic din Israel, si i-a cerut lui Sebastian Ghita "sa faca un pas in lateral" si sa permita echipei Sergiu Toader-Sorin Enache accesul la echipamentele din sediul de la Casa Presei.

INFOGRAFIC Cum vrea Puterea sa castige noi sustinatori in Parlament

Blocajul legislativ si refuzul UDMR de a vota proiectele Guvernului au intensifcat negocierile pentru atragerea parlamentarilor din PSD si PNL, au declarat pentru HotNews.ro surse din arcul guvernamental. Ramasi fara o majoritate parlamentara la Senat si sabotati de parlamentarii UDMR, democrat-liberalii si unperistii fac eforturi sa compenseze voturile de care au nevoie fie prin racolari din zona Opozitiei, fie prin intelegeri punctuale pentru proiectele de lege.

VIDEO Traian Basescu: Bugetul pe 2012 trebuie sa fie extrem de prudent, este bine sa il abordam cu un deficit mult mai mic de 3 procente / Romania are probleme datorita Greciei, orice lucru adevarat nu deranjeaza pe nimeni in UE

"Bugetul pe 2012 trebuie sa fie extrem de prudent, nu neaparat din cauza ca nu am gasi bani sa finantam deficitul, ci mai ales din cauza ca finantarea deficitului este extrem de scumpa. (...) Am ajuns toti la concluzia ca trebuie revizuita tinta de deficit. Datorita costurilor de finantare, este bine sa abordam bugetul 2012 cu un deficit mult mai mic de 3 procente. Cat va fi acest mult mai mic trebuie sa analizeze Guvernul", a declarat, luni, presedintele Traian Basescu.

Primele reactii la discursul lui Traian Basescu: Presedintele nu a subliniat suficient nevoia de a elimina din risipa banului public, de a sista din investitii inutile, de a reduce achizitii publice "cu cantec"

"Ar fi foarte bine sa ajungem la un deficit sub 3%. Pe partea de venituri nu ne putem astepta la o crestere semnificativa. Cele mai realiste prognoze sunt la 2% si se pare ca bugetul se bazeaza pe o asemenea crestere. Asta inseamna ca veniturile din 2012 nu au perspectiva foarte optimista. Asta inseamna sa reducem cheltuielile. Dar daca luam post cu post bugetul, e destul de dificil acest lucru, a declarat Aurelian Dochia, fost director in cadrul BRD, in prezent comentator economic, pentru TVR Info.

AUDIO VIDEO Lazaroiu: Regionalizarea merita facuta chiar cu pretul caderii unui guvern/ Pe un asemenea buget ai nevoie de o remaniere profunda

"Merita sa cada un guvern de dragul reorganizarii administrative. Eu cred ca Guvernul Boc nu are alta varianta decat sa-si asume raspunderea sau sa promoveze printr-un proiect de lege", a declarat fostul ministru al muncii, Sebastian Lazaroiu, la Discutia de Luni. El sustine ca reorganizarea administrativa este in programul de guvernare iar cabinetul Boc nu poate renunta la acest punct. Lazaroiu mai spune ca reorganizarea poate fi fortata, chiar daca UDMR se opune, deoarece nici un parlamentar nu va dori anticipate.