Dovada ca agresorul a avut un box de metal si un jucator de la Petrolul l-a ascuns. ProSport publica o serie de capturi foto din timpul partidei Petrolul-Steaua, care par sa dovedeasca faptul ca jucatorii Petrolului sunt partasi la agresiunea lui Dragos Petrut Enache. Acesta l-a lovit pe fotbalistul stelist George Galamaz cu un box metalic, iar un jucator al Petrolului a dus obiectul incriminat la marginea terenului, unde a fost ridicat de un maseur. Agresorul scapa boxul de metal pe gazon, iar fundasul bosniac al Petrolului, Enes Sipovic (in cercul rosu), il "culege". In mod incredibil, in poza din dreapta se poate observa cum unul dintre arbitri se uita la Sipovic, dar nu intervine. Odata ce a luat boxul de pe gazon, Sipovic fuge cu el inspre banca de rezerve, relateaza Gandul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Paradisul de la Alunis, osandit de ignoranta si nepasare. Daca ar fi sa numesc un loc in care sa evadez dupa o perioada obositoare sau daca imaginar as dori sa gasesc o imagine care sa ma linisteasca exista doar un singur cuvant care mi-ar indeplini aceasta dorinta - Alunis. Considerat de unii leaganul crestinatatii din Romania, numit de altii Athosul romanesc, numele ansamblului rupestru de la Alunis-Nucu-Bozioru, din judetul Buzau, nu spune multora dintre turistii de la noi din tara mare lucru. De ce? Dincolo de lipsa publicitatii, a informarii (intrucat nu exista un ghid turistic oficial) si de greutatea cu care se poate ajunge la multe dintre dintre ele (o parte dintre locuinte sunt ascunse in padure), nici chiar autoritatile nu incearca sa le ofere adevarata pretuire de care un astfel de ansamblu ar avea nevoie. Integral in Adevarul.

Statul castiga din cauciucurile de iarna 400 milioane euro. Vor reduce anvelopele de iarna numarul deceselor pe sosele? Cel mai probabil, nu. In schimb, statul va incasa sute de milioane de euro numai din TVA, gratie cresterii fulminante a cererii de cauciucuri. Anvelopele de iarna, obligatorii de azi pe toata durata anului ori de cate ori soferii circula in conditii de zapada, polei, gheata, vor ameliora un pic siguranta rutiera. Cu sau fara ele, Romania va ramane in fruntea clasamentului european al deceselor pe sosele. Anvelopele sunt insa o buna sursa de venituri pentru stat. Cand a luat decizia de a le impune, statul si-a facut calculele. Nota de fundamentare a deciziei de impunere arata ca statul pierde 120 milioane lei prin faptul ca are obligatia de a dota autovehiculele ce apartin institutiilor publice cu astfel de anvelope, insa castiga 1,91 miliarde lei din TVA colectata la vanzarea acestora. In buzunarul statului efectul e pozitiv: 400 milioane de euro in plus, anunta Romania Libera.

Experienta traumatizanta la un botez: bebelus in "soc apneic" dupa ce este scufundat in cristelnita. Dupa ce a fost scufundat de trei ori in cristelnita, cu capul in jos, un bebelus de doua luni si jumatate a inceput sa tremure cu convulsii pret de cateva secunde. Ceea ce pentru mama copilului a fost un episod traumatizant, diagnosticat ulterior de un pediatru drept "soc apneic", pentru preotul care a oficiat botezul a fost un fapt obisnuit. Scena insa a fost inregistrata de un cameraman care "a sistat filmarea in momentul in care a vazut copilul iesit vanat din cazan", ne-a declarat mama, Andreea R. "Nu s-a intamplat nimic deosebit", explica pentru gandul Tudor Gheorghe, parohul bisericii din Bucuresti, unde a avut loc incidentul. "Mai mult a intrat in panica nasa", mai spune acesta, povestind ca la botez a ajuns si o salvare, chemata de martorii la eveniment, pentru a consulta bebelusul, scrie Gandul.

Cine sunt cei mai bogati tigani din Romania. Cand vine vorba de elita financiar-economica tiganeasca, informatiile se strang anevoios, iar averea lor se cuantifica foarte greu: multe afaceri nu se desfasoara la vedere, altele, cele mai multe, sunt de-a dreptul ilegale. Tiganii se feresc sa declare foarte multe la modul oficial. Refuza recensamantul, declararea copiilor, daramite alte lucruri care le-ar putea impune respectarea legilor in Romania. Din pacate, legislatia, dar mai ales complicitatea autoritatilor, acorda acestei etnii o imagine "smechera", care deranjeaza romanii, buni contribuabili si care respecta legile fara cracnire. Spre deosebire de tara noastra, in strainatate nu poti detine o avere foarte mare fara sa produci in consecinta, pentru ca impozitele puse pe proprietati cresc exponential, in functie de valoarea acestora. Astfel, am calculat averile in functie de propriile declaratii - le place la nebunie sa se laude -, dar si socotind ceea ce afiseaza, dupa pretul pietei. Astfel, dupa o cercetare de mai bine de sase luni, au iesit in top cei care detin pamant, imobile, dar si aur. Mult aur, informeaza VerticalNews.ro

O deportare cu dragoste: cainii din Baragan. 600 de caini adunati din Bucuresti si-au gasit casa, masa si mancare intr-un adapost de la 20 de kilometri de Giurgiu, in campia Baraganului. Nu e raiul pe pamant, dar aici nimeni nu-i loveste cu piciorul in burta. Sau mai rau. Negresti, Vaslui. Cainii maidanezi sunt aruncati de vii in malaxorul de gunoi. Resturile sunt aruncate la groapa de gunoi, fara a fi ingropate. Nu e vorba de etica, e vorba de un focar de infectie. Targoviste, Dambovita. 3.000 de caini maidanezi au fost omorati si ingropati in 100 de gropi. Cele mai multe dintre animale au fost injectate in inima cu diluanti. Botosani. 230 de caini zac in saci de plastic, in incinta unui adapost de caini din Botosani. Toti, omorati intr-o singura ora. In fata celor care se revolta pentru aceasta barbarie, un angajat spune: "Sunt la odihna!". Braila. Opt cadavre de caini sunt descoperite, in saci de plastic, in apropierea liniei de centura a orasului. Toatele cele opt animale fusesera ucise cu furadan si aruncate, relateaza GreatNews.ro

Romania va imprumuta peste 500 euro pe secunda in 2012. Anul viitor statul va imprumuta cel putin 16,13 miliarde de euro, respectiv o medie de 511 euro in fiecare secunda, pentru a acoperi deficitul bugetar (diferenta dintre venituri si cheltuieli) dar mai ales pentru a "rostogoli" datoriile facute pana acum, respectiv pentru a le plati prin noi credite. Din suma totala, circa 2,6 miliarde de euro vor fi imprumutate doar pentru a putea plati dobanzile la imprumuturile deja luate, in crestere cu 30% fata de suma de circa 2,1 miliarde de euro platita anul acesta in acelasi scop. Bugetul alocat dobanzilor va fi astfel comparabil cu cel al Sanatatii, de exemplu. Ponderea datoriei publice in PIB, de circa 40%, este inca mult sub pragul impus prin tratatul de aderare, de 60% din PIB, si mult mai mica decat in cazul altor state care au acum probleme privind capacitatea de a se mai imprumuta, scrie Gandul.

Dramele familiilor care au platit 80 de euro spre moarte. In accidentul din noaptea de duminica spre luni, din Szeged, Ungaria, 14 romani si-au pierdut viata, dupa ce soferul unui TIR a adormit la volan, iar autotrenul s-a izbit de parapetul despartitor al benzilor autostrazii, a intrat pe contrasens si a lovit frontal un microbuz plin cu romani care se intorceau de la munca, din Spania. Constantin Purice era din localitatea Borlesti, judetul Neamt. Avea 28 de ani si de cinci se stabilise in Spania. Ieri ar fi trebuit sa ajunga acasa pentru prima oara de cand plecase la munca in strainatate. Mama lui, Ileana, l-a asteptat insa degeaba cu masa pusa. Spre dupa-amiaza i-a sunat telefonul, ca cineva s-o anunte ca fiul ei, caruia nici nu-i apuca sa-i vada copilul, s-a stins in drum spre casa. Constantin era casatorit si avea un copil de patru ani. Integral in EVZ.

Mita care deschide usi. Ce-i lipseste romanului din strainatate. V-ati saturat sa dati spaga la doctori? Ei bine, aflati ca sunt multi romani plecati in strainatate ce spun ca le lipseste acest obicei care, desi este imoral si ilegal, garanteaza uneori accesul rapid la servicii medicale de calitate. Mituirea medicilor, infirmierelor sau asistentelor reprezinta una dintre marile probleme ale sistemului medical romanesc. Aceasta practica da nastere in spitale multor abuzuri, umilinte sau frustrari. Care ar fi alternativa? Un sistem medical corect, in care toti pacientii sa beneficieze, atunci cand au nevoie, de servicii de calitate, in contul contributiilor de sanatate pe care le platesc. In multe tari occidentale sistemele medicale functioneaza incomparabil mai bine decat in Romania, dar sunt totusi departe de a fi considerate perfecte, informeaza Romania Libera.

Recensamantul la final, o bataie de joc. Din cauza slabei pregatiri a Recensamantului European 2011, care s-a terminat ieri, nu au putut fi "inventariati" cu acuratete toti cetatenii tarii Romaniei. Toate judetele au anuntat duminica procente de recensamant intre 96 si 98%, pentru a nu-i demobiliza pe cei care au mai fost vizitati si luni de recenzori, pentru eventuale scapari din chestionare. Bucurestiul, de fapt sectorul 1, era aseara singurul unde mai existau emotii privind finalizarea la termen - duminica aveau doar 68,78% din locuinte recenzate. Este una dintre cele mai bogate unitati administrative din Romania si confirma profilul celui care nu se lasa recenzat: bucurestean cu studii si venituri ridicate, mult peste medie, relateaza Adevarul.

Turul Romaniei pe doua roti si doua picioare - Moldova. Plecand din Maramures, merg spre est, spre Bucovina si Moldova, trecand pasul Prislop. Cam pe aici, incep sa am o senzatie foarte ciudata cand realizez ca am trecut de cel mai departat punct al traseului meu si incep sa ma intorc spre casa, dar pe un drum mai ocolit. Vizitez Cetatea Neamt, dar nu prea imi place cum au reamenajat-o. Renovarea in sine nu este foarte rea, este ce se putea obtine mai mult din cele cateva ziduri care mai stateau in picioare. Pe de alta parte, eu vad ca au fost montate o gramada de pietre si consolidari care nu sunt din acelasi film, iar amenajarea camerelor este de un kitsch maxim: Au adus manechine pe care le-au imbracat, le-au pictat, le-au asezat in pozitii veridice incercandu-se astfel ilustrarea diferitelor scene din viata cetatii, iar in temnita au adus chiar si soareci. De plus. Cand era mica, sora mea avea o jucarie identica. Penibil. Singurele lucruri interesante sunt panorile mari cu informatii despre viata cetatii si a locuitorilor, pe care nu le citeste aproape nimeni. Integral in Romania Libera.

Huligan cu doua fete! In familie, Dragos Enache era cunoscut ca un tip linistit, dar in mijlocul suporterilor petrolisti nu refuza nicio participare la vreo bataie. Dragos Stefan Enache. La auzul acestui nume nu reactionau decat parintii lui, vecinii si tovarasii cu care impartea berile inainte de meciurile Petrolului. De duminica noapte, tanarul de 25 de ani a intrat cu brutalitate in istorie, printr-un gest animalic. Ieri-dimineata, Ploiestiul vuia interesat de povestea lui Dragos. In fata sediului Politiei Judetene se formase deja o coada la incaperea destinata mass-mediei, unde Daniel Radu, purtatorul de cuvant al institutiei, era mai ocupat ca niciodata. De-aici au si venit primele vesti: "Enache a fost retinut si se afla in arest la Campina. Va veni la judecatorie pentru a se stabili daca va ramane inchis pentru 29 de zile", a explicat pe scurt Radu, dupa cum informeaza Adevarul.