Ancheta in cazul vicepresedintelui Consiliului Judetean Cluj a plecat din dosarul de cercetare penala deschis de DNA pe numele lui Sorin Apostu, scrie CityNews.ro. Cheia celor doua anchete este denuntul unei femei, Aspazia Droniuc, care a dat declaratii incriminatoare fata de cei doi politicieni. Administratorul Brantner, Calin Stoia, este a doua persoana retinuta de DNA in dosarul Apostu.

Retinerea lui Sorin Apostu si a unei alte persoane, reprezentant al unei societati care a dat mita edilului, prin intermediul sotiei Monica Apostu, are stransa legatura cu ancheta pornita in urma cu zece zile fata de Radu Bica. Avocatul Eugen Iordachescu este prima persoana care a confirmat, oficial, aceasta legatura. "Cazul Bica a plecat din dosarul in care este cercetat Apostu", a declarat aparatorul clujean in aceasta noapte, la iesirea de la DNA Cluj.

Este vorba de dosarul 60/P/2011, in care Apostu este cercetat de luare de mita in forma continuata, din partea mai multor societati "abonate" la contractele cu Primaria Cluj-Napoca.

"Pentru ca s-a apreciat ca toate informatiile care erau facute publice si cunoscandu-se elementele care stateau la baza dispunerii interceptarilor, s-a apreciat ca este necesar sa se declanseze aceste activitati cu mare vigoare", a declarat Iordachescu. Cu alte cuvinte, odata facut public dosarul lui Radu Bica, anchetatorii au apreciat ca este oportun sa finalizeze si cercetarea in cazul Apostu, cele doua dosare avand o legatura directa.

Numitorul comun este Aspazia Droniuc, despre care Iordachescu spune ca are rolul de denuntator. "Practic, e complicat sa spun ca a denuntat, a dat o declaratie", a mai spus avocatul clujean.

Apostu se simtea supravegheat de DNA

In ceea ce priveste probele de la dosarul Apostu, este vorba pana acum de unele interceptari si convorbiri intre edil si reprezentantii firmelor implicate. In acestea se vorbeste de faptul ca s-au simtit supravegheati de DNA.

Eugen Iordachescu a confirmat si retinerea celei de-a doua persoane in dosarul Apostu, un anumit "reprezentant al firmei X". La putin timp de la aceasta precizare s-a adeverit ca este vorba de Calin Stoia, administratorul Brantner Veres SRL. Cert este ca la DNA au fost audiati Mustafa Bekat, administratorul KIAT Construct, Simion Muresan, patronul Electrogrup, Eugen Veres, directorul SC Brantner Veres SRL, dar si Calin Stoia, administratorul aceleiasi firme.

La DNA a fost audiat in aceasta noapte si avocatul din Bucuresti Bogdan Aldea, in calitate de martor. Numele lui apare in dosarul Bica, iar despre el se presupune ca ar fi platit mita in cazul vicepresedintelui CJ Cluj.

Ancheta in cazul edilului Clujului a ajuns chiar si pana la Dabuleni, judetul Dolj, de unde a fost adus un barbat - se pare cultivator de pepeni - pentru a da declaratii.