De vorba cu un Ninja. Fara masca, fata in fata. Bancurile cu Ninja sunt proaste si n-au nici pe departe umorul poantelor cu Chuck Norris. Iar filmele de la Hollywood i-au mitizat pe acesti razboinici invizibili pana la inselatorie, de dragul actiunii, si nu vor atinge niciodata succesul peliculelor care il au in rolul principal pe el, pe Chuck, carismaticul bataus mustacios. Sunt multi, dar nu chiar multi, experti Ninjutsu in lume. Romania are si ea un urmas al celebrilor luptatori Ninja. Are cativa, mai bine zis, dar unul, si nu oarecare, ci primul maestru autentic Ninja de pe meleagurile noastre, a stat de vorba cu noi. Fara masca, in kimono, in propriul dojo din sectorul 4 al Bucurestiului, Shihan Cristian Ozon, maestru in Ninjutsu precum si in alte arte martiale, ne-a impartasit cateva lucruri din istoria acestor asasini profesionisti, dezbracand de secrete mitul tacutului si letalului Ninja. Nu ne-a spus varsta. Un Ninja nu face asta niciodata, relateaza Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Romania bate Ungaria la testul supravietuirii. Cum ar fi daca cineva v-ar anunta ca urmeaza cativa ani de criza, poate chiar mai rai decat aceia prin care tocmai am trecut? O perioada de noi scaderi salariale, de cresteri exasperante de preturi si de posibila depreciere a monedei nationale fata de euro, ceea ce va va eroda puternic nivelul de trai. Aceasta este perspectiva care se deruleaza acum in fata Ungariei, fosta vedeta a estului Europei, a carei situatie s-a inrautatit puternic in criza. Zilele trecute, situatia sa a primit o confirmare oficiala: ratingul tarii a fost coborat in categoria junk (gunoi- trad. engl.) de Moody's, una din cele mai importante agentii de rating. "Este normal ca Ungaria sa fie penalizata, pentru ca a luat masuri impotriva a tot ceea ce inseamna economie de piata", a comentat, pentru EVZ, Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, scrie EVZ.

Cum se pregateste Bucurestiul pentru finala Europa League din 2012. Gheorghe Hagi: "Meritam un astfel de eveniment. Avem un stadion superb". Cu covor rosu, sampanie si participarea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a presedintilor FRF, Mircea Sandu si Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, Doina Melinte, alaturi de fostii fotbalisti Gheorghe Hagi, Gica Popescu, Miodrag Belodedici, Dorinel Munteanu si Bogdan Stelea s-a lansat pe National Arena identitatea vizuala a finalei Ligii Europene de Fotbal. Toti cei prezenti la eveniment, ai carui amfitrioni au fost Ioana Cosma, realizator Sport.ro si Dan Filoti, redactorul sef al Pro Sport, au putut urmari un film de prezentare din care nu au lipsit imagini antologice, cu obiective turistice si cladiri reprezentative pentru Capitala. Pelicula a surprins si momente cu demolarea vechiului stadion 23 August dar si etape din ridicarea National Arena, ce va gazdui in mai 2012 finala competitiei europene de fotbal, relateaza Gandul.

Cocktailul din gudron: 50 de ml de otravuri in stare pura. Trei informatii esentiale gasiti pe partea laterala a fiecarui pachet de tigari. Nu sunt puse intamplator, sunt concentratiile de gudron, nicotina si monoxid de carbon. Sunt ca ingredientele din alimente, cam asta e ceea ce intra in sange cand fumam si sunt putini cei care au rabdare sa citeasca ce scrie acolo cu litere mici si sunt si mai putini cei care stiu ce inseamna acele concentratii trecute in miligrame. Gudronul e scris intotdeauna primul, si nu intamplator. Nicotina se absoarbe in cateva secunde, tragem fumul, intra in plamani, activeaza endorfinele, creeaza "senzatia de fericire", vine si trece, se resoarbe. Gudronul in schimb ramane. Se aduna miligram cu miligram, tigara cu tigara, se prelinge pe mucoasele interne si nu se elimina niciodata complet. Integral in EVZ.

Recolta buna i-a ingropat pe tarani in datorii. 20 de bani kilogramul de varza, 30 de bani kilogramul de cartofi, 50 de bani kilogramul de mere. Acestea sunt preturile cu care taranii sunt obligati acum sa-si vanda recolta. In aceste conditii se naste intrebarea: la ce le-a folosit acestora anul agricol exceptional care a fost 2011? Nici macar intr-un an agricol bun, cum e 2011, taranul roman nu e fericit. Desi pamantul a dat rod bogat, oamenii care muncesc ogorul cat e ziua de lunga, din primavara pana-n toamna, se cauta acum prin buzunare si vad ca sunt goale. Nu s-au ales cu mai nimic, desi au vandut stive de varza si de cartofi, tone de mere sau munti de cereale. Integral in Romania Libera.

Richard H. Cummings, omul care garanteaza securitatea angajatilor Radio Europa Libera. Fost director de paza si securitate al postului Radio Europa Libera, Richard H. Cummings este autorul volumului "Securitatea contra Radio Europa Libera", aparut la Editura Adevarul. Volumul lui Cummings va fi lansat sambata, la ora 16.00, la standul Editurii Adevarul de la Targul Gaudeamus. Incepand cu 1980, timp de 15 ani, Cummings a raspuns de garantarea securitatii angajatilor Europei Libere si a sediului de la Munchen, dar si de protejarea spatiilor de emisie din Germania, Spania si Portugalia. Dupa cum scrie in cartea lui, "Munchen a fost acel camp de lupta unde Razboiul Rece a fost cel mai "fierbinte"". Richard H. Cummings ne introduce, prin volumul "Securitatea contra Radio Europa Libera", in culisele acestei zone fierbinti a Razboiului Rece, scrie Adevarul.

Cine este micuta "comunista" care a devenit cea mai puternica femeie din lume. Spre deosebire de multi politicieni contemporani, Angelei Merkel nu ii place sa isi puna pe tapet viata privata. Ceea ce se stie despre ea este ca ii place sa gateasca prajitura cu prune, sa-si faca singura cumparaturile, ca asculta cu placere concerte de Wagner si uneori face catarari pe munte cu cel de-al doilea sot al ei, scrie Daily Mail. Dar, pe langa toate acestea, Merkel ne dezvaluie foarte putin despre ea in interviuri. O explicatie poate fi faptul ca refuza sa vorbeasca despre ea din cauza ca inca de mica a muncit deosebit de mult pentru a-si atinge telurile. Convingerile si determinarea sunt calitatile care au facut-o sa depaseasca un trecut dificil intr-o tara sub dictatura pentru a deveni una din persoanele dominante din Europa si una dintre femeile cele mai puternice din lume, informeaza Romania Libera.

Zi de "ieftinica": 14 TIR-uri golite de plasme. "Ceausescule, vino sa ii vezi!". Asta zbiera ieri un trecator prin fata unei reprezentante Flanco, aflata la parterul magazinului Obor, uluit de multimea de bucuresteni ahtiati dupa reduceri. Au uitat de datorii, de frigiderul gol, de salarii intarziate si s-au asezat, visatori, la o coada de aproape zece metri tinuta in frau de un paznic slabanog care se inchina ca la Sfantul Mina. In magazin, o hoarda de bucuresteni pustiau rafturile cum numai la americani s-a vazut in preajma sarbatorilor. "Nu trageti, dom'le de el. Poate il iau eu daca va razganditi", vocifera o batranica cu un cos de rafie pe roti chitita sa cumpere un fier de calcat care costa 100 de lei, dupa o reducere de 50%, anunta Adevarul.

De veghe in Universitate: de doua nopti, studentii incearca sa scoata invatamantul din adormire. Zeci de studenti din Bucuresti stau de mai bine de doua zile intr-un amfiteatru de la Facultatea de Istorie, incercand sa gaseasca solutii care sa resusciteze sistemul de invatamant de la noi din tara. Cei mai multi dintre ei sunt de la Istorie, dar li s-au adaugat colegi de la Litere sau de la Universitatea Nationala de Arte. Deja au petrecut doua nopti in facultate, in semn de protest fata de bugetul alocat Educatiei pe anul 2012. Acesta ar urma sa fie mai mic decat in 2011, scazand de la 8,9 miliarde de lei la 8,7 miliarde de lei. La fel se va intampla si cu fondurile alocate Culturii sau Justitiei, in vreme ce bugetele serviciilor de informatii, ale Administratiei Prezidentiale sau ale Apararii vor creste, relateaza GreatNews.ro.