VIDEO Traian Basescu: Ca presedinte nu am putut rezolva problema "baietilor destepti" din energie / La sfarsitul lui 2012 trebuie sa ramana 1,1 milioane de bugetari

48 de ore pe HotNewsFoto: Colaj foto

Presedintele Traian Basescu a sustinut o declaratie in deschiderea conferintei The Economist, ce are ca tema analiza potentialului economic al Romaniei. Basescu a anuntat reducerea numarului bugetarilor in 2012, a recunoscut ca nu a rezolvat problema "baietilor destepti din energie" si a spus ca vede Romania anului 2030 ca un exportator de alimente si un paradis turistic.

VIDEO Cum justifica primarul Oprescu parcarea de la Universitate in conditiile in care in apropiere exista o alta parcare aproape goala: "Va avea un tarif mai mic"

Parcarea subterana din Piata Universitatii va fi gata si data in exploatare in luna mai 2012, a declarat, joi, primarul general Sorin Oprescu, in timpul unei vizite pe santier. Intrebat cum se justifica constructia unei parcari de 420 de locuri la o suta de metri de o alta parcare subterana, cu aproape 1.000 de locuri, care niciodata nu se umple, Oprescu a raspuns: "Aceasta parcare se justifica pentru simplul motiv ca parcarea pe care ati vazut-o in apropiere, de 150 de ani, de pe vremea lui Tudor Vladimirescu, era goala din cauza pretului. Aici va fi un pret de parcare modic, in mod sigur masinile vor parca aici... "

VIDEO Basescu, avertisment la adresa bancilor: "Nu am vrea sa le aducem aminte prietenilor nostri europeni cat au conditionat admiterea in UE de privatizarea sistemului bancar"

Presedintele Traian Basescu a lansat joi un atac dur la adresa sistemului bancar, dupa ce Banca Austriei atentionase institutiile de credit cu capital austriac ca finantarile pe care le vor acorda pe piata din Romania sa se bazeze in cea mai mare parte pe depozitele atrase local, ceea ce inseamna practic reducerea creditarii.

Expunerea bancilor austriece in Romania si in regiune. Scurt istoric cu participarea lui Proll, Pogea si Isarescu

Băncile austriece s-au extins in Europa de Est cu mult inainte de izbucnirea crizei mai ales in statele cu care aveau legaturi istorice stranse, chiar daca au dezvoltat modele diferite de afaceri. Expansiunea a urmat aproape natural, "foamea" de credite din Est alimentand sperantele unor profituri viitoare uriase, ceea ce nu era deloc exagerat.

Acesti Piraten Partei de Romania. Cum arata exemplarul autentic

Cu Fabio Reinhardt (31) si Alexander Spies (57), doi alesi locali in Berlin pe listele Partidului Piratilor, am discutat saptamana trecuta, intr-o seara, timp de patru ore, la Academia Europeana din Berlin. Liderii acestui partid anti-sistem pur sange, coagulat initial ca o miscare militanta pentru eliberarea totala a internet-ului de orice forma de taxare (descarcare gratuita, de unde si numele Piraten), incep sa-si construiasca incet o identitate politica de stanga, spre extrema, in pas vioi spre un fel de noua comunizare online.

Ministrul Finantelor a prezentat bugetul pe 2012. Vezi in text cum arata bugetele ministerelor fata de 2011

Bugetul de stat pe 2012 a fost construit pe o baza reala si "putem spune ca avem o stabilitate a politicii fiscale", a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu la finalul sedintei de Guvern in care a fost aprobat proiectul de buget pe 2012. Ialomitianu a precizat ca veniturile vor avea o pondere de 33,7% din PIB, iar cheltuielile 35,6%. Produsul Intern Brut este estimat la 579,6 miliarde de lei in 2012, a precizat ministrul.

Elevii pot promova doi ani de studii intr-un singur an scolar. Care sunt conditiile si criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca

Ministerul Educatiei a aprobat metodologia privind promovarea a doi ani de studii intr-un an scolar, in invatamantul preuniversitar. Parcurgerea a doi ani de studii intr-un an scolar se poate realiza o singura data in fiecare dintre ciclurile de invatamant: primar, gimnazial si liceal, se arata in metodologie. Pentru a se putea inscrie in acest program, elevii trebuie sa indeplineasca anumite criterii de selectie, printre care sa aiba in anul scolar anterior calificativul sau media generala la fiecare disciplina de studiu "foarte bine" pentru elevii din invatamantul primar si minimum 9 pentru elevii de gimnaziu sau liceu.