Pedofilia a explodat, castrarea trebuie sa inhibe fenomenul. Sansele de adoptare a legii privind castrarea chimica a pedofililor si monitorizarea acestora prin sisteme GPS cresc proportional cu numarul de cazuri. Cazurile de pedofilie si pornografie infantila inegresc buletinele de presa ale politistilor si procurorilor. "E un fenomen si trebuie stopat", spun raspicat initiatorii legii care propune castrarea chimica a pedofililor, precum si monitorizare acestora prin sisteme electronice. Legea a trecut tacit de Senat si urmeaza sa ajunga pe masa deputatilor pentru a se hotari daca va intra in vigoare. Sansele adoptarii acestei legi creste proportional cu numarul de orori asupra copiilor. Numai in ultimele doua saptamani, oamenii legii au anuntat ca lucreaza la patru dosare penale, scrie EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Andrei Alexandrescu, romanul care te invita sa faci un tur video prin sediul Facebook, locul sau de munca. Andrei Alexandrescu este unul dintre putinii romani care lucreaza la Facebook. Are 40 de ani si a plecat din Romania la patru ani dupa terminarea facultatii, in 1998. A publicat mai multe carti si articole despre programare, are un job de invidiat si o familie careia ii duce dorul in singura saptamana din luna pe care o petrece la sediul companiei din Palo Alto. "Imi doream foarte mult pe atunci sa ajung in America, fiindca era o emulatie extraordinara in anii '90 in tehnologie si in calculatoare si voiam si eu sa fiu parte din ce se intampla acolo", isi aminteste Andrei. Si a reusit. Este cercetator la o companie care a revolutionat conceptul de retea sociala si are 800 de milioane de utilizatori in intreaga lume, dintre care aproape 4 milioane numai in Romania. Dupa 13 ani petrecuti in Statele Unite, stie ce inseamna si apreciaza sistemul de lucru american, bazat pe meritocratie si recunoasterea valorilor, dar spune ca ii lipsesc cartierul Bucurestii Noi din Capitala, locul unde a crescut, si sentimentul de familiaritate pe care nu l-a regasit in alta parte si pe care "il va lua cu el in mormant", anunta Gandul.

Cum l-a tradat Securitatea pe Ceausescu. De doua decenii, capii fostei Securitati neaga cu vehementa orice implicare in Revolutie. De fapt, Securitatea a dat lovitura fatala ceausismului in dimineata de 22 decembrie 1989. Primele ore ale zilei de 22 decembrie 1989 concentreaza o serie de actiuni de o importanta cruciala in ansamblul Revolutiei romane. Iesirea in strada a unor mari grupuri de oameni, in mai multe orase din tara, a reprezentat picatura care a umplut paharul, in lungul sir de evenimente care au dus la prabusirea dictaturii ceausiste. Cum si de ce au iesit pe strazi sute de mii de oameni in dimineata zilei de 22 decembrie 1989, in Bucuresti, Brasov, Craiova, Ploiesti si in alte mari orase? Cum de s-au sincronizat aceste miscari aproape la minut? Raspunsul la aceste intrebari n-a fost niciodata formulat. El trebuie cautat in arhivele nescrise ale Securitatii. "Adevarul" va prezinta momentele in care Securitatea a lasat garda jos, in speranta unei Revolutii din care sa iasa cu fata curata, informeaza Adevarul.

Cat valoreaza "comoara" lui Vintu din Bihor. "Miza este zacamantul de zece miliarde de euro de la Budureasa", a declarat S.O. Vintu atunci cand a fost arestat pentru devalizarea companiei Petromservice (PSV). Omul de afaceri a vrut astfel sa sugereze ca este vanat de autoritati din cauza unei adevarate "comori", aflate in proprietatea PSV. Cat de valoroasa este in realitate mina de la Budureasa? Mina de calcar brucit de la Budureasa, din judetul Bihor, este cunoscuta inca dinainte de 1989. Aceasta roca este folosita in fabricarea cimentului refractar, a mortarelor, ceramicii etc. Din brucit se extrage insa si magneziu, un metal valoros, utilizat in industria aeronautica si cea producatoare de masini, scrie Romania Libera.

Maica-stareta care a nascut gemene a fost exclusa din randul calugaritelor. Tatal fetelor ar fi preot. Maica-stareta a Manastirii Tariceni din Calarasi a nascut gemene, la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitala. Tatal fetelor ar fi un preot. Scandal in sanul Bisericii Ortodoxe Romane: o maica stareta a nascut! Si nu, nu este vorba despre vreun miracol. Maica-stareta a Manastirii Tariceni din judetul Calarasi a fost internata la Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti dupa ce, in ultima vreme, s-a plans de dureri de spate si la un picior. Numai ca, la spital s-a constatat ca ea era insarcinata. Sebastiana Gatlan a dat nastere la doua fete. Maica-stareta, in varsta de 40 de ani, si-a ascuns sarcina, astfel ca celelalte calugarite nu au stiut nimic. Surse medicale au precizat pentru EVZ ca maica-stareta a fost internata joia trecuta la Spitalul Sf. Pantelimon, acuzand colici abdominale. Nu mica a fost mirarea cadrelor medicale sa descopere ca, de fapt, fata bisericeasca era insarcinata. Maica-stareta a nascut prin cezariana in cateva ore de la internare. Aceleasi surse precizeaza ca fetele se afla in stare buna. Maicuta nu vrea sa le recunoasca, anunta EVZ.

Parada de 1 Decembrie: peste 1.500 de militari si tehnica MApN, MAI, SRI si SPP defileaza la Arcul de Triumf. Peste 1.500 de militari si tehnica militara apartinand MApN, MAI, SRI si SPP vor participa, joi, la Parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Arcului de Triumf din Bucuresti, informeaza MApN. Tot in Bucuresti vor avea loc, in aceeasi zi, la ora 08.00, ceremonii militare de depuneri de coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor militari romani cazuti la datorie, amplasat in fata Palatului National al Copiilor din Parcul Tineretului, si la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I. Potrivit MApN, incepand cu ora 17.40, in Piata Tricolorului din fata Palatului Cercului Militar National, vor avea loc un ceremonial militar si un concert de cantece ostasesti, urmate de retragerea cu torte a militarilor din Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazul" pe itinerariul Palatul Cercului Militar National, Bulevardul Regina Elisabeta, Piata Operei, Piata Leu, Bulevardul General Vasile Milea. La randul lor, militarii romani aflati in misiune in teatrele de operatii vor organiza manifestari specifice dedicate Zilei Nationale a Romaniei. Drapelul national va fi arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz, informeaza Gandul.

Rudele primarului, pe toate gardurile. Mai bine de zece strazi din comuna bacauana Prajesti vor purta numele neamurilor primarului Eugen Antica. Edilul comunei bacauane Prajesti, Eugen Antica, a decis ca mai multe ulite din comuna pe care o pastoreste sa poarte numele neamurilor sale. Deoarece acestea erau prea putine fata de numarul total al strazilor, edilul a facut un "cadou" spre vesnica pomenire si catorva consilieri locali al caror nume vor fi inscrise pe tablitele afisate pe gardurile localnicilor. Asa se face ca strada pe care a locuit Petrache Antica, tatal edilului, va purta numele Petrache, strada Regina este viitorul nume al ulitei pe care a copilarit Regina Antica, bunica sa, strada Deleanu este numele bunicului matern, strada Paulina reprezinta numele sotiei si a unei verisoare iar strada Iancului vine de la porecla altei verisoare primare de-a edilului, scrie Adevarul.

Misterele manastirii Bedin. O bijuterie medievala din nordul Banatului se degradeaza din cauza nepasarii autoritatilor laice si ecleziastice. O manastire, veche de mai bine de jumatate de mileniu, se afla la doar 36 de kilometri de Arad. Manastirea Bezdin, una dintre cele cinci manastiri sarbesti din Romania, fiinteaza intr-un anonimat total. La Bezdin ajung putinii vizitatori care trec prin Parcul natural Lunca Muresului. Ei admira ce a mai ramas din picturile lui Tenetchi si se bucura de ospitalitatea maicii Anghelina, care vietuieste printre zidurile pline de istorie ale acestui edificiu monahal. La intrarea in satul Munar, pe drumul de la Arad la Periam, soseaua se ramifica spre dreapta, spre padure. La cativa kilometri, se afla Manastirea Bezdin, care are hramul "Adormirea Maicii Domnului". Numele lacasului de cult vine de la paraul Bezdin, care formeaza o serie de mlastini cu mult stufaris in partea-i vestica. Cei care ajung la manastire sunt de obicei turistii care vin in Parcul Natural Lunca Muresului pentru a vizita nuferii din baltile de la Bezdin. Manastirea a fost construita in mijlocul unei paduri dese, tocmai pentru a fi ferita de dusmani. Numai ca, in timp, padurea a fost taiata si acum edificiul religios se afla intre digul din spatele lacasului de cult si Mures. In apropierea manastirii, in apropierea satului Munar, in locul numit "Cetate", se afla pietre de hotar ce marcheaza marginile domeniului manastirii. Ele dateaza din 1741 si 1746 si au inscriptionat un text latin si slavon, anunta Romania Libera.