Caz unic! Tribul lui Chirila, barbatul care are 13 copii cu doua surori. Caz uluitor in Romania secolului XXI. La doar 40 de kilometri de Iasi, in comuna Tiganasi, un barbat isi duce viata dupa reguli doar de el stiute. George Chirila traieste in aceeasi casa cu doua femei, surori. Cei trei traiesc in concubinaj de aproape 15 ani. Barbatul are sapte copii cu una dintre femei si inca sase cu cealalta. "Seara aleg cu care sa dorm. Nu e vorba de sex in grup", spune barbatul. Cel mai mic din cei 13 copii are 11 luni, cel mai mare are 14 ani. Chirila nu are de gand sa se opreasca. "Sunt inca in putere, mai vreau copii", afirma acesta. Caz uluitor in Romania secolului XXI. La doar 40 de kilometri de Iasi, in comuna Tiganasi, un barbat isi duce viata dupa reguli doar de el stiute. George Chirila traieste in aceeasi casa cu doua femei, surori. Cei trei traiesc in concubinaj de aproape 15 ani. Barbatul are sapte copii cu una dintre femei si inca sase cu cealalta. Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Tunurile Romarm trag in bugetul de stat. Sase din filialele companiei responsabile de productia de armament - Romarm produc cele mai mari pierderi din industria de aparare a tarii. De mai bine de 20 de ani, productia de armament din Romania, una din activitatile industriale care in general in lume este generatoare de profit, aduce pagube consistente la buget. Astfel, Compania Nationala Romarm SA a fost trecuta anul trecut pe lista societatilor monitorizate de Fondul Monetar International si Guvern. Un studiu recent al Bancii Mondiale releva ca, pe langa alte 200 de companii de stat, si o filiala a Romarm, Uzina Mecanica Bucuresti, se afla de facto" in faliment (numai anul trecut a avut pierderi de aproape doua milioane de euro), anunta Romania Libera.

Legile noi care dau peste cap toate licitatiile din Romania. Aberatiile lui Traila au paralizat economia! Investitiile, singurul motor care ar putea salva Romania din criza, sunt blocate din cauza legislatiei si a procedurilor greoaie prin care sunt contractate lucrarile de catre autoritati. Asta chiar daca legea din acest domeniu a fost modificata in septembrie. Astfel, mii de licitatii sunt blocate pentru ca Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) nu are oameni sa controleze documentatiile de atribuire, iar sistemul public de licitatii este blocat de mai multe luni, relateaza EVZ.

Omagiu lui Branza, adevaratul urmas al lui Eliade si Sorescu. Cea de-a zecea gala a premiilor TVR International s-a tranformat sambata seara intr-o tribuna a recunostintei pentru PDL, parlamentari, ministri si sustinatori ai presedintelui Traian Basescu adjudecandu-si, la ora de maxima audienta, premiile canalului public de televiziune. Din show-ul care a durat doua ore, fiind transmis in direct pe TVR 1 si TVR International, nu au lipsit si momente de elogiu pur la adresa premiantilor, "vedeta" fiind seful organizatiei PDL Diaspora, deputatul William Branza, care a fost comparat cu Marin Sorescu si Mircea Eliade si care a starnit profesoarei care l-a prezentat "sentimentul unei plinatati si combustii interioare a devenirii", scrie Gandul.

Coplata nu ajunge in salariile medicilor. Legea privind coplata pentru anumite servicii medicale a fost recent adoptata de Parlament, ca o modificare la reforma sanitara. Coplata este contributia in bani pe care orice persoana asigurata va trebui sa o dea suplimentar pentru anumite servicii medicale din pachetul de baza. Practic, de la simpla consultatie ceruta medicului de familie si pana la investigatiile complicate facute in spital inaintea unei operatii, toate aceste servicii vor fi platite suplimentar de catre pacienti. La aceasta ora nu se stie exact care sunt serviciile medicale pentru care va exista coplata, care este valoarea acesteia si de cand va intra ea in vigoare, pentru ca ele vor fi stabilite prin alte acte normative, informeaza Adevarul.

"Milionul norvegian" pentru batranii din Romania. Un program sustinut de Guvernul Norvegiei acorda sustinere medicala si sociala pentru 1.300 de batrani din opt comune din Moldova. Situatia la nivel national in ceea ce priveste ingrijirile la domiciliu pentru varstnici este insa dramatica. In curtea mica si saracacioasa doi caini, legati in lant, stau de paza de dincolo de moarte. Animalele erau putrezite, dupa ce au pierit de foame. In casa, stapana lor era si ea la un pas de moarte. Tot de foame. O femeie trecuta de 90 de ani, numai piele si os. In camera ingusta, cu tavanul aplecat si el de batranete, un pat si o masa. De sub plapuma innegrita a iesit deodata un cap mic si niste ochi pamantii. In casa era parca mai frig decat afara. Un adevarat frigider. Fata batranei era atat de soioasa, incat stratul consistent de mizerie putea fi luat cu degetul. Integral Romania Libera.

Cum a ajuns Bogdan Buzaianu "Nicolas elvetianul". Transformarea lui Bogdan Nicolae Buzaianu s-a produs in anul 2008 cand a renuntat de bunavoie si nesilit de nimeni la cetatenia romana pentru a se face elvetian si a se muta de tot in tara Alpilor. Dupa schimbarea cetateniei, Bogdan Nicolae Buzaianu si-a schimbat si numele, devenind, din Nicolae, Nicolas. Cu un nume nou si o noua patrie, Nicolas Buzaianu avea nevoie si de un job nou, asa incat... si-a luat mai multe. Prin intermediul lui Marius Vizer, presedintele Federatiei Internationale de Judo (FIJ), elvetianul Nicolas Buzaianu a devenit ambasador onorific al FIJ. In aceasta calitate, Buzaianu a cutreierat lumea, din Mongolia pana in Africa si din Rusia pana in Singapore. In Mongolia a fost primit chiar de presedintele acestui stat, iar in Rusia, unde Vladimir Putin este el insusi un mare judoka, a fost invitat de mai multe ori, scrie Adevarul.

Tina Munteanu, soprana care face minuni cu "cel mai firav instrument din lume". Tina Munteanu e genul de om care iti face pielea de gaina atunci cand il asculti povestind. Si nu este vreun un personaj batran si intelept, ci o tanara de numai 29 de ani. Auzind-o vorbind despre opera, muzica si spectacole, aproape imi venea sa ma ridic de la masa si sa dau o fuga pana la casa de bilete. Cu o fraza mustind de pasiune, asemenea muzicii pe care o canta, soprana Operei Nationale Bucuresti si a Teatrului de Opereta "Ion Dacian" a povestit pentru cititorii GreatNews cum a descoperit opera si care sunt marile scene pe care viseaza sa cante. Continuarea pe GreatNews.ro

Blanda lege a camatariei. Actul normativ prevede doar definitiile sumare ale "camatarului" si "camatariei" si sanctiunea pentru o astfel de infractiune: de la sase luni la 5 ani de inchisoare. Exista si o veste buna. Sumele de bani obtinute din camatarie vor fi confiscate. Legea nu pomeneste de pedepse pentru eventualele repercusiuni ale camatariei, avand in vedere ca in urma unor astfel de imprumuturi multi au ramas fara agoniseala de o viata sau chiar au recurs la gesturi extreme, preferand sa-si ia viata pentru a scapa de teroarea la care erau supusi de camatari. Integral in Adevarul.