Deputatul Boureanu, tepar prin metoda "boschetarul". Principalul subiect al editiei tiparite a ziarului "Adevarul" de ieri a fost o ancheta despre afacerile deputatului PDL Cristian Boureanu. Publicarea subiectului pe adevarul.ro a fost intarziata ca urmare a unei decizii pe care si-o asuma directorul editorial al Adevarul Holding, Razvan Ionescu. Facem precizarea ca adevarul.ro nu este si nu trebuie sa fie o copie fidela a continutului din editia tiparita. Pentru a elimina orice suspiciune, am hotarat sa publicam acum, integral, subiectul exclusiv al ziarului "Adevarul" si pe editia online. Parlamentarul Cristian Boureanu (PDL) si-a pasat anul trecut firmele cu datorii in contul unor afaceristi - fantoma pentru a-si escroca creditorii. Metoda a mai fost aplicata si de deputatul UNPR Constantin Mazilu, dar si de fostul sef al Garzii Financiare Bucuresti. Exclusiv in Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Operatiunea "Ocuppy Magheru": Revolutionarii lui Iliescu, flescaiti de doamna Mariana, cu dosar la CNSAS. Ieri, inca de dimineata, pe unul dintre trotuarele bulevardului Magheru, in apropiere de Piata Universitatii, s-a iscat un protest absolut spontan si nepregatit, la care au participat, pe langa cativa bucuresteni care fac parte din asociatia revolutionarilor patronata de Ion Iliescu, mai multi oameni teleportati din Brasov si orase din Moldova. Nu prea stiau ei motivele, insa protestatarii fara cauza le-au gasit pe loc: libertate, dreptul la viata si alegeri libere. Guvernantii pot sa stea linistiti. De dragul economiei, revolutionarii nu s-au plans de taierea indemnizatiilor. S-a strigat: "Romania, trezeste-te!". S-a cerut: demisia Guvernului si "organizarea de alegeri libere". S-a intrebat, fara sa se primeasca raspunsuri: "Unde sunteti bucuresteni?" si "Unde sunt studentii?". Motivele oficiale ale protestului: "Dreptul la viata, libertate si exprimare", relateaza EVZ.

Cum va arata Bucurestiul idilic in anul 2035. Profilul bucuresteanului peste 23 de ani: va aprecia viata intr-un oras sanatos si sigur, va fi conciliant si va proteja monumentele. In plus, va circula cu vaporul si cu trenul prin oras. Un aeroport nou, doua porturi, parcari pentru a-ti lasa masina la marginea Bucurestiului, astfel incat traficul sa nu mai fie ingreunat in oras, gari care sa fie conectate la statiile de metrou si reconfigurarea unor strazi sunt doar cateva propuneri facute de specialistii in Conceptul Strategic Bucuresti 2035-Faza II. Proiectul a fost finalizat pe 9 noiembrie de catre Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" C.C.P.E.C, in consortiu cu IHS Romania EMI Invest. Continuarea in EVZ.

Povestea ultimei femei care a facut puscarie in Romania pentru ca era lesbiana. Cazul uneia dintre ultimele femei inchise in anii '90 in Romania pentru orientarea ei sexuala si tratamentul la care a fost supusa in penitenciar fac portretul inca valabil al tabu-urilor legate de homosexualitate. Era 1995. Si totul a pornit de la Bancorex. Ca in multe din dramele nouazeciste, de altfel. Doua femei datoare la banca au imprumutat bani de la o alta. Un scandal sexual s-a insinuat insa fara de veste in toata povestea asta de undeva de la Alba Iulia. Mariana, proaspat ajunsa in Romania din strainatate, locuia cu Adina si Elena in apartamentul uneia dintre acestea. Cele doua femei aveau nevoie de bani. I-au imprumutat de la Mariana. Integral in EVZ.

Ieftin ca braga. La "Atletul albanez", pravalia familiei Memish: cum s-a pastrat vie traditia de 300 de ani a vanzatorilor de braga din Romania. Istoria afacerii familiei Memish in Romania incepe acum 300 de ani. Pe la 1700, ajungeau in Tara Romaneasca primii Memishi, care se indeletniceau cu negotul de dulciuri si bauturi traditionale albaneze. Veneau vara de vara si numai iernile si le petreceau acasa. Atunci, acasa insemna pentru ei localitatea Tetovo, oras albanez care se afla in Macedonia. Acum, acasa inseamna Slatina, oras unde familia Memish continua sa duca mai departe traditia produselor albaneze. Dupa mai bine de doua veacuri de negot in Tara Romaneasca, in primavara anului 1912, unul dintre Memishi a cinstit primaria slatineana cu premiul pe care l-a castigat, din respect pentru oameni, scrie Gandul.

Ce averi au cei mai bogati judecatori de la Inalta Curte. Cei mai prosperi cinci magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au soti avocati, specializati in cauze civile, comerciale si de contencios. La o simpla vizionare a declaratiilor de avere ale magistratilor de la Inalta Curte care au soti avocati, se remarca faptul ca averile le-au crescut de la un an la altul, mai ales in familiile in care avocatii pledeaza in cauze civile, comerciale sau contencios. Coincidenta, si cei mai bogati magistrati - toate femei - judeca tot la aceste sectii. Observatia nu trebuie sa arunce, automat, anatema coruptiei asupra celor mai bogati magistrati deoarece, in mod bizar, judecatorii de la Inalta Curte anchetati sau judecati pentru coruptie au declarat averi modeste sau chiar deloc, informeaza Romania Libera.

Marian Iancu a vrut cimitir intre blocuri. Primaria nu s-a opus. In 2009, Municipalitatea a acordat aviz de urbanism pentru amenajarea unui cimitir intre blocuri, intr-o zona centrala a Bucurestiului. Beneficiar: Balkan Petroleum, firma controlata de patronul Poli Timisoara, condamnat la 10 ani de inchisoare intr-un dosar de spalare de bani. Afacerea s-a lovit de refuzul altor institutii. Omul de afaceri Marian Iancu, recent condamnat in prima instanta la 10 ani de inchisoare, a intentionat acum doi ani sa construiasca un cimitir pe un teren de peste 100.000 metri patrati in zona Sebastian din Capitala. In primavara lui 2009, firma Balkan Petroleum, printre ai carei actionari se numara si Marian Iancu, patron al clubului de fotbal Poli Timisoara, a inceput demersurile pentru obtinerea avizelor necesare ridicarii unui cimitir particular pe bulevardul Mihail Sebastian nr. 88, anunta Romania Libera.

Porcii Romaniei "GO WEST" dupa o paguba de 1,5 miliarde de euro produsa economiei nationale. Dupa sapte ani de interdictie pe piata europeana, carnea de porc din Romania va putea fi din nou exportata, incepand din ianuarie. In perioada "de prohibitie", producatorii romani au suportat pierderi de 1,5 miliarde euro. Dupa sapte ani de interdictie pe piata europeana, carnea de porc din Romania va putea fi din nou exportata, incepand din ianuarie. In perioada "de prohibitie", producatorii romani au suportat pierderi de 1,5 milioane euro. Carnea de porc din Romania a fost interzisa la export in UE in 2003, deoarece autoritatile din tara noastra foloseau vaccinarea animalelor pentru pesta porcina clasica. In 2007 au fost descoperite focare de infectie in trei dintre cele 40 de ferme din judetul Timis ale gigantului american Smithfield, scrie Romania Libera.

Jucu si Nokia - o rotita in angrenajul globalizarii. Compania finlandeza Nokia este deocamdata singura pentru care se acceseaza a doua oara fondul anti-globalizare, creat de UE pentru somerii lasati in urma de firmele care migreaza in tari cu angajati ieftini. De data asta, victimele sunt de la Jucu-Cluj. Fondul European pentru Ajustare la Globalizare (FEAG) a fost creat, in 2006, cu un scop simbolic - pentru ca Uniunea sa-si arate solidaritatea cu victimele acestui fenomen, mai precis cu somerii proveniti din firmele care-si mutau productia in afara UE. Ideea a aparut la sfarsitul lui 2005, dupa ce francezii si germanii au socat prin votul dat impotriva Constitutiei Europene. Cetatenii din cele doua state fondatoare ale Uniunii respingeau astfel neoliberalismul, care le tulbura confortul obtinut in decenii de batalii sindicale. A fost un an presarat cu greve impotriva globalizarii, dupa ce in Franta, de exemplu, HP a inceput disponibilizarea a 1.250 de persoane. Integral in Adevarul.

Totoiana - messengerul de pe ulita. Povestea unei limbi inventate de romani. Nu i se cunosc originile. Dar i se stie scopul. Totoiana este un asa-numit limbaj specializat, menit a restrictiona mesajul. E exact ca limbajul folosit pe net. La inceput te uiti crucis si te intrebi ce este acel "pls", apoi creezi conexiuni si iti dai seama. In totoiana, se intampla cam acelasi lucru. De fapt, e o limba intoarsa. Spre exemplu, barbatul care e numit in buletin Stefan e Fanuste pentru vecini. La cuvintele cu mai multe silabe cuvantul se citeste de la jumatate si apoi si se adauga inceputul. Iar acel "u" care pare intrus a fost inclus pentru ca numele sa fie usor de pronuntat. Astfel, vaca e cava, dar exista si cateva reguli mai greoaie. Continuarea pe GreatNews.ro

Teama de inflatie - justificata sau nu? O fantoma bantuie in Europa, o fantoma de care se tem inainte de toate germanii: inflatia. Cat de real e insa acest pericol? Fostul presedinte al Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a spus candva ca institutia pe care o conduce nu are decat un compas si acela este stabilitatea preturilor. Ceea ce se urmareste este mentinerea ratei inflatiei la sub doua procente in spatiul euro. In momentul de fata, rata inflatiei se ridica la 3%. In vremuri normale, Banca Centrala Europeana ar trebui sa ridice dobanda de referinta pentru a frana cresterea inflatiei. Aceasta, insa, cum spuneam, in vremuri normale. In aceste vremuri de criza insa, situatia e alta. Observatorii politici se asteapta ca maine BCE sa reduca, in continuare, dobanda de referinta, pentru a evita o recesiune in zona euro. Masura ii ingrijoreaza mai cu seama pe economistii germani, relateaza DeutscheWelle.