Iluzionista japoneza Tenko Hikita, singurul invitat strain la inmormantarea lui Kim Jong-il. O iluzionista din Japonia a fost invitata la ceremonia de inmormantare a liderului nord-coreean Kim Jong-il, care va avea loc la 28 decembrie la Phenian, transmite site-ul indian ndtv.com. Potrvit managerului ei, Tenko Hikita va fi astfel singurul invitat strain prezent la ceremonia din Coreea de Nord. Hikita, care a prezentat cateva spectacole de magie in Coreea de Nord, a primit invitatia prin telefon si prin email, de la una dintre rudele lui Kim. Managerul lui Hikita a precizat ca aceasta nu s-a decis inca daca va lua parte la inmormantarea liderului nord-coreean. Potrivit ndtv.com, invitatia adresata lui Tenko Hikita a venit in contextul in care oficialii nord-coreeni au interzis prezenta la funeralii a reprezentantilor tarilor straine. Iluzionista a fost invitata in Coreea de Nord in 1998 si 2000 pentru a prezenta spectacole de magie si pentru a lua parte la petrecerile private ale lui Kim. Liderul nord-coreean Kim Jong-il (69 de ani) a murit in cursul zilei de sambata. El se afla la conducerea Coreei de Nord din 1994. Fiul sau Kim Jong-Un a fost desemnat succesor.

Presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Printul Philip, sotul reginei Elisabeta a II-a, a suferit o operatie la inima. Ducele de Edinburgh a fost internat de urgenta la spital in urma unor dureri in piept, potrivit informatiilor transmise de Palatul Buckingham, citate de BBC. Printul Philip a primit ingrijiri medicale in urma unui blocaj al arterei coronare, fiind operat cu succes printr-o “procedura de introducere a unui stent coronarian”. Prinţul Philip va rămâne internat pentru o scurtă perioadă de timp. Prinţul Philip, care şi-a sărbătorit cea de-a 90-a aniversare în iunie, s-a căsătorit cu Elisabeta în 1947.

O studenta a pierdut o vioara care valoreaza 170.000 de dolari. O studenta la vioara a descoperit ca instrumentul sau valoreaza 170.000 de dolari, dupa ce l-a uitat intr-un autobuz din Philadelphia, informeaza BBC. Muchen Hsieh a declarat ca si-a dat seama foarte tarziu ca isi uitase vioara veche de 176 de ani intr-un compartiment de deasupra capului. Vioara i-ar fi fost imprumutata studentei de catre o fundatie culturala din Taiwan. Politia din Philadelphia banuieste ca cineva ar fi gasit vioara fara sa-si dea seama insa cat de mult valoreaza.

Franta: Un musulman a fost inchis dupa ce a lovit o asistenta ce incerca sa-i dea jos burqa sotiei sale, in timpul operatiei de cezariana. Un barbat musulman a fost inchis in Franta dupa ce a lovit o asistenta medicala ce incerca sa-i dea jos burqa sotiei sale, in timpul operatiei de cezariana, transmite FoxNews, citand un material din La Provence. Initial, Nassim Mimoune (24 de ani) a primit interdictie de a intra in sala de nasteri, din cauza ca a numit-o "violatoare" pe moasa care a vrut sa realizeze un control "intim" al femeii insarcinate. Incidentul a avut loc luni intr-un spital din Marsillia. Femeia gravida, care avea contractii de doua zile in momentul in care a fost internata in spital, si-a implorat sotul sa permita examinarea medicala, insa acesta a amenintat-o cu divortul. Mimoune, care este un muncitor constructor din Paris, a fost dus intr-o alta camera, pentru a viziona nasterea copilului, insa s-a infuriat in momentul in care a vazut asistenta ce incerca sa inlature burqa sotiei sale. El a spart usa camerei de nasteri si a lovit-o pe asistenta in fata cu pumnul, cerandu-i sa puna inapoi valul islamic. Barbatul a fost arestat pentru agresiune, fiind condamnat miercuri la sase luni de inchisoare. Judecatorul care i-a dat sentinta l-a acuzat ca "a pus dogma religioasa mai presus de legile Republicii si ale cetateniei sale franceze". Mimoune si-a cerut scuze pentru actiunile sale, recunoscand ca a pus in pericol viata copilului sau nenascut. El a spus insa ca inlaturarea valului sotiei sale in fata unui asistent barbat a fost similara cu dezvelirea sanilor ei in fata altui barbat.

Franta recomanda ca 30.000 de femei sa renunte la implanturile cu silicon. Autoritatile franceze au recomandat ca 30.000 de femei sa renunte la implanturile mamare ca o masura de protectie, dupa ce s-a descoperit ca implanturile ar putea contine silicon industrial, in loc de silicon medical, anunta BBC. Guvernul, care spune ca nu exista nici o dovada ca implanturile respective ar putea provoca cancer, va suporta costurile de inlocuire a implanturilor. Implanturile produse de firma franceza Implant Prothese au fost interzise anul trecut, desi guvernul britanic este de parere ca “nu exista nici o dovada” in ceea ce priveste ingrijorarile. “Nu avem dovezi de toxicitate, nu avem dovezi cu privire la diferente semnificative in ceea ce priveste ruperea acestor implanturi in comparatie cu altele”, a declarat ministrul britanic al sanatatii, Andrew Lansley.