Cele mai mari escrocherii de pe Internet. Minunata lume a Internetului se poate dovedi a fi teren mlastinos pentru cei care nu sunt atenti pe unde navigheaza. Tepele sar in cale la tot pasul, deghizate in oportunitati fabuloase de afaceri, in povesti de dragoste sau in jocuri care iti promit ca te imbogatesc peste noapte. Cel mai bun lucru pe care il poate face un utilizator de Internet este sa ignore toate aceste escrocherii. E bine de stiut ca nimeni nu va castiga vreodata ceva la un joc daca nu a participat la asa ceva, ca banii nu ies din nimic si ca fata frumoasa care iti scrie de la mii de kilometri departare nu se indragosteste de tine in cateva zile. Scrisorile nigeriene. Teapa porneste in felul urmator: victima primeste un e-mail in care un personaj dintr-o tara africana (initial Nigeria, apoi tarile s-au diversificat) ii spune ca este mostenitorul unei averi fabuloase, dar ca legile statului nu ii permit sa intre in posesia mostenirii, relateaza VerticalNews.ro

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Mesajul romanilor: "Niciun politician nu ne mai reprezinta!". Daca pana acum erodarea guvernantilor era bucuria opozitiei, lucrurile par a se fi schimbat. Romanii nu se mai uita la opozitia politica ca la alternativa clara si distincta a puterii. In Piata Universitatii din Capitala, dar si la mitingurile din alte orase, protestatarii pun semnul egalitatii intre PDL si USL. Mai mult, sondajele de opinie arata o nemultumire fata de clasa politica in general. Rezultatele ultimei cercetari CSOP demonstreaza lipsa majora de incredere in politicienii romani, indiferent de culoarea lor politica, scrie EVZ.

Cadourile scumpe ale lui Ceauseascu, la licitatie. Ce poti cumpara intre 25 si 4.000 de euro. Pasionatii de arta si colectionarii pot participa, luna acesta, la prima licitatie cu obiecte din perioada comunista - de la cadouri de protocol al cuplului Ceausescu si pana la picturi, diverse piese de arta, fotografii, documente, carti, medalii si decoratii din Epoca de Aur. Printre cele 70 de exponate ale Epocii de Aur se regasesc cadouri de protocol pentru cuplul Ceausescu, lucrari plastice cu tematica proletcultista, afise de propaganda si protectie a muncii, fotografii care ii infatiseaza pe liderii comunisti, impreuna cu diverse instantanee din epoca, precum si numeroase colectii de insigne de merit si medalii rare, informeaza Romania Libera.

Chirurg francez de origine romana: "Medicii de la stat sunt dusmanii reformei: le place sefia si spaga". Cu o experienta de peste 30 de ani in chirurgie, dintre care 20 in Occident, vorbeste si manuieste bisturiul in acelasi timp, fara sa clipeasca. O saptamana pe luna, medicul Ciprian Vajeu, ortoped specialist in chirurgia coloanei vertebrale, se rupe de familie si de munca sa de la Clinique du Parc din Franta si vine in Romania, pentru a face operatii pe coloana vertebrala unice in tara. Si maine s-ar intoarce definitiv in tara daca s-ar schimba sistemul, dar marturiseste trist ca, dupa 20 de ani, a gasit lucrurile la fel cum le-a lasat. Spune ca doar mediul privat ar mai putea schimba ceva. Acum, cand oamenii au iesti in strada inflacarati initial de discutiile asupra privatizarii Sanatatii, a revenit in Bucuresti pentru cateva zile, pentru a opera. Integral in EVZ.

"Aduc 1.000 de oameni in Bucuresti. Dar ce scriem pe bannere?". Protestele antiguvernamentale iau o turnura politica dupa implicarea USL. Cu toate acestea, actiunea celor doua partide ale opozitiei nu pare a fi foarte bine coordonata, asa cum reiese si din experimentul realizat de RL. Reporterii RL au incercat sa afle in ce consta implicarea filialelor locale ale PNL si PSD in protestele antiguvernamentale de astazi. Jurnalistii au pretins ca sunt simpatizanti din cele doua partide si i-au contactat pe liderii organizatiilor locale pentru a afla cum pot participa la protestele din Bucuresti. Din raspunsurile sefilor locali din Ialomita, Gorj, Dambovita, Calarasi, Braila si Giurgiu, putem creiona o harta a zonelor care vor trimite catre Capitala cele mai insemnate cantitati de "protestatari" la comanda politica, anunta Romania Libera.

Insomar, pusculita si masina de spalat bani a PSD-ului. Intr-o ancheta separata din dosarul lui Ioan Niculae, autoritatile verifica mai multe contracte fictive prin care "tartorul" combinatelor chimice si alte personaje cu bani au sponsorizat campania lui Mircea Geoana. Banuiala procurorilor este ca, prin Insomar, institutul controlat de Sorin Ovidiu Vintu, s-au spalat bani si au fost adunate sumele pentru campania electorala din 2009. Un amanunt care a atras atentia DNA a fost acela ca institutul controlat de SOV si-a incetat activitatea imediat dupa ce au inceput cercetarile in cauza. Personajele acestui nou dosar sunt Gheorghe Teodorescu, prieten si fost asociat cu Sorin Ovidiu Vintu, Viorel Hrebenciuc, fostul sef de campanie al lui Mircea Geoana, deputatul Robert Negoita, precum si oamenii de afaceri Emilian Dinescu si Sebastian Ghita. Continuarea in EVZ.

Revolta comica. Dincolo de imaginile tensionate sau brutale din ultimele zile, protestele de strada au oferit si momente hilare, construite parca sub indrumarea unui scenarist cu simtul umorului. Potrivit DEX-ului, comicul este definit, printre altele, ca o "categorie estetica in a carei sfera intra actele, situatiile sau personajele din viata care provoaca rasul; parte hazlie, element sau efect comic, nota ridicola pe care o reprezinta ceva sau cineva". Desi ar fi aspru, nedrept si incorect, totusi sa vorbim despre miscarile de strada din ultimele zile ca fiind ceva ce tine de domeniul ridicolului, o anumita diferenta dintre ceea ce ar fi trebuit sa fie si ceea ce s-a intamplat in realitate a dat nastere, pe strazile din intreaga tara, unor situatii de viata cel putin hilare. Integral in Adevarul.

USL si riscurile insurectiei. Opozitia are, fireste, de castigat de pe urma protestelor, dar riscurile sunt mai mari decat beneficiile. Nimic nu este mai periculos acum decat sa se identifice cu insurectia strazii. USL a facut eforturi mari sa formuleze un program de guvernare sobru si plauzibil care sa impace exigentele macro-economice cu nevoia unui impuls in economie, dar insurectia, impulsul necontrolat al strazii, risca sa duca lucrurile intr-o alta directie. Se stie ca schimbarile politice facute sub imperiul emotiei au programe maximale. In 1990, guvernul a cheltuit in cateva luni intreaga rezerva valutara a tarii, facand importuri de alimente. "Romania revolutionara" organizase, pe ruinele vechiului regim, un banchet de sarbatoare excesiv de risipitor, scrie DeutscheWelle.