Inca doua trupuri au fost recuperate de pe nava Costa Concordia. Bilantul a ajuns la 15 morti. Trupurile neinsufletite a doua femei au fost recuperate luni de pe epava Costa Concordia, bilantul provizoriu ajungand la 15 morti. Cautarile vor continua pentru recuperarea celor 17 persoane date disparute, a anuntat Franco Gabrielli, comisarul guvernamental insarcinat cu acest caz. Nava Costa Concordia, care efectua o croaziera pe Mediterana, a naufragiat in noaptea de 13 spre 14 ianuarie, dupa ce s-a lovit de o stanca. La bord se aflau 4.229 de persoane - peste 3.200 de turisti si 1.000 de membri ai echipajului. La bordul pachebotului care a naufragiat in apropierea insulei Giglio din regiunea Toscana se aflau si 56 de romani: 29 de turisti si alti 27 care lucrau pe vas. Niciun cetatean roman nu se gaseste pe lista victimelor, scrie AFP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Croatia: Miscarea anti-UE respinge rezultatele referendumului. Miscarea croata anti-integrare europeana a declarat luni ca nu recunoaste rezultatele referendumului tinut duminica il legatura cu accederea tarii in structurile UE. Desi rezultatele arata ca circa 65% dintre croati doresc integrarea, reprezenantul miscarii anti-UE, Drazen Keleminec, considera ca referendumul s-a desfasurat intr-o atmosfera nedemocratica si fara o dezbatere publica anterioara. Keleminec este de parere ca odata cu intrarea in UE tara sa isi va pierde suveranitatea. Raporturile oficiale sugereaza insa alte pierderi. Odata cu integrarea in UE, economia Croatiei si asa aflata in recesiune ar putea suferi lovituri si mai puternice, anunta Ria Novosti.

Parlamentul Egiptean s-a reunit pentru prima data dupa caderea regimului Mubarak. Parlamentul Egiptean s-a intrunit luni pentru prima data de la caderea regimului Mubarak. Tot pentru prima data, dar in istoria tarii, Parlamentul este dominat de islamici. Parlamentul are in total 498 de membri alesi si inca 10 numiti de conducerea militara a tarii, Consiliul Suprem al Fortelor Armate. Cinci dintre acestia reprezinta comunitatea crestina a coptilor. Fratia Musulmana si Partidul Justitiei detin acum 70% din fotoliile de parlamentar, respectiv 235 de mandate, in timp ce Partidul Conservator Nour detine 121 de portofolii. Prima actiune a Parlamentului va consta in desemnarea echipei de purtatori de cuvant. Saptamana trecuta partidele cele mai importante au cazut de acord asupra numirii ca principal purtator de cuvant a unui membru al Fratiei Musulmane, informeaza CNN.

Patru fosti lideri kenyeni vor fi judecati pentru moartea a 1.133 de persoane. Patru kenyeni vor fi judecati pentru organizarea violentelor din jurul alegerilor prezidentiale din 2007, cand cel putin 1133 persoane si-au pierdut viata. Cel mai important dintre cei acestia, Uhuru Kenyatta, vicepremier si fiu al presedintelui fondator al actualului stat, este cel mai bogat cetatean al tarii cu o avere de 500 milioane de dolari. Potrivit tribunalului de la Haga, Kenyatta este acuzat de dirijarea militiei pentru a ucide si a viola. Pe langa acesta, in boxa acuzatilor vor aparea si William Ruto - fostul ministru al educatiei, Francis Muthaura - seful administratiei civile si un prezentator radio, Joshua Arap Sang. Toti patru sustin ca sunt nevinovati, scrie The Guardian.

Hugo Chavez mai are de trait cel mult un an - medici. Medicii care il trateaza de cancer pe presedintele venezuelean Hugo Chavez au declarat ca acesta mai are de trait intre 9 si 12 luni, potrivit ziarului spaniol ABC. Chavez se afla sub un tratament cu analgezice puternice, fapt care poate explica anumite atitudini politice mai ciudate. In data de 13 ianuarie presedintele a tinut un discurs in cadrul Adunarii Nationale care a durat nu mai putin de 11 ore. Potrivit unor surse media, Chavez le-ar fi spus medicilor ca intentioneaza sa renunte la orice tratament agresiv care l-ar indeparta si mai mult de la obligatile sale politice. Surse din jurul presedintelui considera ca acesta nu va mai trai pana la alegerile prezidentiale din octombrie 2012. Hugo Chavez declara in urma cu trei luni in timpul unei vizite in Cuba ca a scapat de cancer dupa ce a urmat patru sedinte de chimioterapie, anunta Ria Novosti.

Senatul francez voteaza legea genocidului armean. Senatul Frantei urmeza sa se pronunte asupra unei legi controversate si anume negarea genocidului armean. Luna trecuta camera inferioara a Parlamentului a votat in favoarea legii provocand tensiuni grave cu Turcia. Ankara a inghetat imediat relatiile diplomatice cu Franta si a amenintat cu actiuni mai ample daca Senatul aproba si el faimoasa lege. Armenii sustin ca 1,5 milioane de oameni au fost ucisi de catre turci intre 1915-1916. Turcia respinge termenul de genocid si situeaza numarul victimelor in jurul cifrei de 300.000, informeaza BBC.