​Fiul cel mare al presedintelui Nicolas Sarkozy a fost internat in Ucraina. Fiul cel mare al presedintelui francez Nicolas Sarkozy a fost internat cu intoxicatie alimentara in orasul ucrainean Odesa, informeaza The Telegraph. "Se simte bine, viata lui nu este in pericol", a declarat purtatorul de cuvant al primariei din Odesa. Pierre Sarkozy, in varsta de 26 de ani, producator de muzica hip-hop, urma sa sustina un concert intr-un club de noapte din statiune, insa a fost spitalizat in conditii de stricta securitate. "Se pare ca ar fi vorba de intoxicatie alimentara", a declarat o sursa din serviciile ucrainene pentru AFP, sub protectia anonimatului. Primarul orasului Odesa l-a vizitat in spital pe fiul lui Sarkozy, iar cei doi au vorbit despre "rolul francezilor in istoria Odesei". Potrivit site-ului Dumskaya.net, o echipa de medici francezi s-a deplasat in portul de la Marea Neagra pentru a-l ajuta pe fiul presedintelui francez.

Presa in diagonalaFoto: Colaj foto

China este interesata sa construiasca reactoare nucleare in Franta. Grupul energetic chinez CGNPC ar putea construi mai multe reactoare nucleare in Franta, in cadrul unui memorandum incheiat in 2010 cu cel mai mare producator de electricitate din Franta, EDF, potrivit unor extrase din documentele publicate miercuri pe site-ul saptamanalului Le Nouvel Observateur, anunta AFP. Potrivit documentului confidential, grupul chinez isi arata intentia de a participa la noi proiecte nucleare alaturi de EDF Franta, precum si in alte tari, in calitate de investitor sau furnizor de servicii.

ONU, ingrijorata de activitatea "garzilor revolutionare" din Libia. Organizatia Natiunilor Unite se declara ingrijorata de activitatea garzilor revolutionare din Libia, acuzate ca ar fi provocat incidentele din Bani Walid si ca ar fi retinut mii de persoane in inchisorile secrete, potrivit unor responsabili din cadrul organizatiei citati de AFP. Inaltul Comisar pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, a subliniat ca guvernul libian "nu a stabilit deocamdata un control efectiv" al "brigazilor revolutionare", care au luptat impotriva trupelor lui Muammar Gaddafi, dar si ca acestea nu au fost integrate in armata. Comisarul a afirmat ca este foarte ingrijorat in privinta conditiilor de detentie a persoanelor retinute de Brigazi, multe dintre acestea fiind acuzate de sustinerea fostului dictator libian. Potrivit lui Navi Pillay, serviciile de informatii au primit "informatii alarmante de tortura" din centrele secrete de detentie.

Bulgaria ar putea creste limita de viteza pe autostrazi la 140 de kilometri pe ora. Guvernul Bulgariei a propus miercuri o crestere a limitei de viteza pe autostrazile tarii de la 130 la 140 de kilometri pe ora, informeaza Novinite. Proiectul de lege urmeaza sa fie adoptat de Parlamentul bulgar. Modificarile de lege privind traficul rutier din Bulgaria au loc in contextul in care autoritatile bulgare vor sa contruiasca asa-numitele drumuri "de mare viteza". Drumurile "de mare viteza" vor avea doua benzi pe fiecare directie, insa acestea nu indeplinesc in totalitate cerintele pentru a se incadra in categoria autostrazilor, cum ar fi o banda de urgenta, costul drumurilor fiind astfel mult mai scazut. Pe de alta parte, drumurile din Bulgaria nu pot fi clasificate ca "drumuri de mare viteza", singura autotrada finalizata din tara masurand numai 19 kilometri lungime.

Un tribunal din Noua Zeelanda a refuzat cererea de eliberare pe cautiune a fondatorului Megaupload. Instantele de judecata din Noua Zeelanda au refuzat cererea de eliberare pe cautiune a fondatorului site-ului Megaupload, informeaza BBC. Kim Schmitz, cunoscut si sub numele de Kim Dotcom, a fost arestat impreuna cu alte trei persoane pe 20 ianuarie, in Auckland, intr-un raid efectuat de FBI, el fiind acuzat de piraterie si spalare de bani. Intre timp, oficialii americani au declarat ca politia olandeza a arestat un al cincilea suspect, Andrus Nomm, in varsta de 32 de an. Un act de acuzare al autoritatilor americane il identifica pe Nomm drept seful diviziei de software a site-ului Megaupload. Avocatii lui Kim Dotcom au declarat ca firma clientului lor oferea pur si simplu un spatiu de stocare online si ca acesta este nevinovat. Pe de alta parte, judecatorul David McNaughton spune ca Dotcom va ramane in arest preventiv pana pe 22 februarie, atunci cand autoritatile americane vor formula cererea de extradare. Procurorul Anne Toohey a afirmat anterior ca exista riscul ca Dotcom sa incerce sa fuga din tara, mai ales ca acesta detine mai multe pasapoarte si dispune de resurse financiare.