Vanatorul de OZN-uri si atacul "extraterestrilor". Multi spun ca e dus cu capu'! Ca n-are toate tiglele pe casa. Are, insa, un discurs coerent si interesant. Cand nu e sigur, iti transmite mesajul cu "poate" sau "probabil". Langa casa are parcate doua masini cu multe antene. Cum intri, zici ca esti la un centru de calcul. Doua calculatoare, doua laptopuri, patru monitoare, un server, statii de emisie-receptie si alte agregate nedefinite. Printre picioare ti se incurca o mata neagra. Inginerul de 30 de ani e atent la niste imagini neclare. Paul Dorneanu e "ufolog". Un vanator de OZN-uri. Crede ca ni se va simula un atac al extraterestrilor, relateaza EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Intre apararea valorilor si promovarea intereselor europene. Cancelara Angela Merkel a intreprins deja a cincea vizita oficiala in China de la preluarea mandatului. Insotita de o importanta delegatie de oameni de afaceri, sefa Executivului de la Berlin s-a straduit sa recastige increderea chinezilor in moneda comunitara euro. Odata cu expansiunea economica a Chinei, lumea a trebuit sa se obisnuiasca si cu ideea ca aproape in orice chestiune de interes global, China are o pozitie proprie. Fie ca e vorba de transformarile climatice, de violentele regimului de la Damasc contra demonstrantilor sau de programul nuclear nord-coreean. Forta economica si financiara a Chinei influenteaza intre timp simtitor si buzunarele europenilor, scrie Deutsche Welle.

Singurul centru pentru adultii cu sindrom Down, in pericol. Adultii bolnavi de Sindromul Down care fac recuperare in centrul de la Campina sunt nevoiti, printr-o decizie a Consiliului Judetean, sa se mute la Breaza. Presedintele Asociatiei Sindrom Down, din Campina, fondatorul centrului, contesta decizia pe motiv ca bolnavii sunt persoane defavorizate care au dificultati locomotorii si mai spune ca centrul in care urmeaza sa se mute ramasese "fara obiectul muncii dupa ce copiii de acolo fusesera, la randul lor, transferati la Campina", anunta EVZ.

Reactie scandaloasa la dezvaluirile RL: "Astia nu au bani sa cumpere ziarele pe care le-au publicat". "Cainii latra, ursul merge" a fost reactia fiului primarului din Ghimpati la ancheta publicata de Romania libera in editia de azi. Bogdan Carapanceanu si-a manifestat indiferenta fata de dezvaluirile privind averea familiei sale chiar pe pagina lui de Facebook. Un cititor revoltat a obtinut o captura cu aceasta afirmatie si ne-a trimis-o pe adresa de email a publicatiei noastre, scrie Romania Libera.

Ploaia inghetata. Fenomenul meteo foarte rar care ar putea sa acopere Romania in weekend. Seful Politiei Rutiere: Am un singur sfat pentru soferi. Combinatia meteo care s-a abatut asupra Romaniei in aceasta saptamana - ninsoarea de cod galben si gerul de cod portocaliu, va suferi o mutatie in weekend: vremea se va incalzi, iar ninsoarea se va transforma in ploaie. Nu suna rau, insa aceasta schimbare poate da nastere la doua fenomene meteo de cosmar: poleiul, despre care meteorologii sunt siguri ca isi va face aparitia, si ploaia inghetata (freezing rain), un fenomen rar care ar putea sa apara si in Romania. Incepand de sambata dimineata, in mai multe zone ale tarii, printre care si Bucuresti, ninsoarea se va transforma in ploaie, care la contactul cu asfaltul inghetat se va transforma in polei, avertizeaza directorul Agentiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu. Integral in Gandul.

Raportul CE pe Justitie: Numirea noii conduceri a ANI, o ocazie pentru a demonstra stabilitatea agentiei. In ultimul an, Agentia Nationala de Integritate a beneficiat in sfirsit de o crestere bugetara si a atras fonduri europene pentru a-si imbunatati sistemul informatic si procedurile, arata Raportul Comisiei Europene pe Justitie, obtinut de Romania libera. Documentul va fi publicat saptamana viitoare. Desi numarul persoanelor investigate a crescut - din 2010 si pana in prezent ANI a descoperit 18 cazuri de avere nejustificata, care ar putea duce la confiscarea, in total, a 5,7 milioane de euro, 23 de cazuri de conflict de interese si 118 cazuri de incompatibilitati, "efectul descurajant al actiunilor Agentiei este diminuat de intarzieri si lipsa de consistenta in actiunile administrative si judiciare efectuate in aceste cazuri", arata raportul. Continuarea in Romania Libera.

Pana luni, Guvernul mai are timp de gandire. Invitatia presedintelui precede cu putin publicarea deciziei Curtii Constitutionale cu privire la comasarea alegerilor. Expunerea motivatiei a dat satisfactie totala Opozitiei: legea adoptata de Guvern prin angajarea raspunderii a fost respinsa atat pentru continutul ei cat si pentru modul in care a fost adoptata. Chiar daca presedintele, Traian Basescu, nu a facut nicio referire la decizia Curtii Constitutionale, alegerile si modul lor de desfasurare vor deveni, nolens-volens, principalul subiect al discutiilor. Presedintele a evitat cu maxima grija in toate declaratiile sale recente orice trimitere la comasarea alegerilor, desi el insusi sfarsise prin a aproba intentia Guvernului. Moralmente esecul este egal impartit intre Cabinet si Presedinte, ceea ce explica, probabil, eludarea subiectului, relateaza Deutsche Welle.