Greva de pe aeroportul din Frankfurt va continua pana miercuri. Sindicatul Sigurantei de Zbor (GdF) a anuntat luni ca intentioneaza sa prelungeasca greva prevazuta initial pentru 24 de ore pana miercuri dimineata. GdF reprezinta doar un grup de 200 de angajati ai aeroportului din Frankfurt, care numara peste 19.000 de angajati. Cei 200 ocupa insa posturi cheie in planificarea si managementul avioanelor aflate la sol. Oamenii solicita cresterea veniturilor cu 25 pana la 50%, acordarea unui bonus de inca 10% pentru servicii aditionale si reducerea orelor de lucru. Greva afecteaza cel mai mult compania Lufthansa, care a trebuit sa anuleze luni peste 200 de curse si se pregateste sa faca acelasi lucru si marti, scrie AFP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Gazprom ar putea construi noi conducte de gaz in Europa. Gazprom a anuntat luni ca autoritatile de la Moscova si Paris ar putea colabora in cadrul unui proiect pentru constructia de noi conducte de gaz intre Rusia si restul Europei. Proiectul ar veni in intampinarea solicitarilor crescute de gaz ale consumatorilor europeni. Unele dintre tarile Uniunii Europene au intampinat probleme in aprovizionarea cu gaz rusesc in lunile ianuarie si februarie, in contextul unor conditii meteo nefavorabile. Gazprom, care asigura un sfert din importurile de gaz din Europa, a declarat ca in tot acest timp a livrat cantitatea maxima de gaz conform contractelor in vigoare. In anul 2011, Franta a fost al treilea mare consumator european al gazului rusesc, anuntaRia Novosti.

Hosni Mubarak merita pedeapsa cu moartea - procuror sef. Procurorul sef din procesul impotriva lui Hosni Mubarak a cerut luni in timpul pledoariei sale pedeapsa capitala pentru fostul lider egiptean. Mustafa Suleiman sustine ca Mubarak a autorizat folosirea munitiei si a dat ordin politiei sa traga in protestatari. In ianuarie si februarie 2011 au murit peste 800 persoane in Egipt. In acest context procurorul considera ca pedeapsa cu moartea se impune nu numai pentru fostul presedinte, ci si pentru alti cinci inalti oficiali, intre care fostul ministru de interne Habib al-Adly. Avocatii apararii isi vor prezenta pledoaria la finalul acestei saptamani, informeazaFoxNews.

Primele alegeri din Libia dupa 40 de ani. Libia a votat luni pentru prima data dupa mai bine de 40 de ani. Scrutinul s-a desfasurat la Misrata si a avut ca scop alegerea consiliului local format din 28 de membri. In cursa electorala s-au inscris 242 candidati. Votul s-a derulat fara incidente si a fost considerat "un antrenament" inaintea alegerii Adunarii Constituante, ce ar trebui sa aiba loc in luna iunie. In timpul regimului Gaddafi, alegerile - considerate o inventie occidentala - au fost interzise. Participarea la vot a fost de peste 30%, iar femeile au fost mult mai prezente decat barbatii. Ca o masura de prevenire a posibilelor fraude, votantii isi inmuiau degetele in cerneala albastra care rezista 24 de ore dupa ce introduceau buletinele de vot in urna. Rezultatul alegerilor va fi anuntat marti. Ziua de luni a fost declarata sarbatoare nationala atat pentru ca la Misrata era ziua primelor alegeri libere, cat si pentru a comemora victimele revoltei din 20 februarie 2011. Misrata este considerat acum oras-martir, scrie AFP.

Liga Araba: Nu va avea loc o actiune militara in Siria. Un reprezentat al Ligii Arabe a participat la conferinta internationala gazduita in weekend de Rusia. Acesta a declarat ca nici grupurile de opozitie din Siria, nici puterile occidentale si nici Liga Araba nu doresc o interventie militara in Siria. Rusia si-a exprimat temerile luna trecuta prin ministrul sau de externe Sergei Lavrov, care afisa ingrijorare asupra faptului ca in Siria s-ar putea repeta scenariul din Libia. Puterile vestice au negat ca planuiesc o actiune militara in Siria, prin vocea secretarului de stat american Hillary Clinton si cea a sefului NATO Anders Fogh Rasmussen, anuntaRia Novosti.