Paul Pacuraru (PNL), fost ministru al Muncii achitat intr-un dosar de coruptie in decembrie 2011, invitat in emisiunea "Subiectiv", realizata de Razvan Dumitrecu si difuzata de Antena 3, a declarat, in cadrul unei discutii despre fonduri europene ca, in timpul guvernarii, "PNL a considerat ca nu trebuie sa se atinga de persoanele calificate si cu specializare recunoscute. Si la nivelul primului ministru, si la nivelul ministerelor a fost aceasta politica."

Potrivit fostului ministru al Muncii, "PNL, in guvernare, nu a schimbat o persoana, pentru ca erau profesional acoperite si recunoscute la Bruxelles. […] Comisarul european pentru politici sociale ne-a laudat, a spus ca Romania merge foarte bine, ca face proiecte foarte bine. PNL a considerat ca nu trebuie sa se atinga de persoanele calificate si cu specializare recunoscute. Si la nivelul primului ministru, si la nivelul ministerelor a fost aceasta politica. Nici o persoana nu a fost schimbata pentru ca erau avizati si calificati."

Fostul ministru al Muncii, Paul Pacuraru, a fost achitat pe 19 decembrie de catre Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) in in dosarul "Spaga in numele fiului".

Pacuraru, ministru al Muncii in perioada 3 aprilie 2007 - 23 septembrie 2008, a fost trimis in judecata, impreuna cu Ilie Morega, membru AGA (adunarea generala a asociatilor) la societatile comerciale ale complexului Energetic Rovinar, pentru fapte de coruptie, in decembrie 2008.

Potrivit rechizitoriului DNA, "la data de 3 iunie 2007, Morega i-a promis lui Paul Pacuraru, ca il va sprijini pe fiul sau sa obtina contracte de achizitie publica in domeniul formarii profesionale la societatile comerciale Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (unde Morega era membru in AGA), in conditiile in care ministrul va numi in functia de inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj persoana indicata de Morega".

In mai 2009, Paul Pacuraru a fost implicat intr-un scandal sexual care a inceput cand cotidianul "Libertatea“ a publicat un articol in care anunta ca un fost ministru apare gol masturbandu-se in fata unui webcam intr-un filmulet postat pe internet. Pacuraru a recunoscut ca apare dezbracat intr-un film pe internet si a dorit sa precizeze ca, in timpul in care a fost filmat, incerca sa rezolve niste probleme de serviciu, intrucat consilierii sai erau in concediu, scria Gardianul la acea vreme.