Dominique Strauss-Kahn, convocat pe 28 martie pentru a fi judecat. Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn a fost convocat pe 28 martie de către judecători pentru a fi inculpat de "complicitate la proxenetism în formă agravantă, într-o grupare organizată" şi "tăinuirea unui abuz de bunuri sociale" în cazul Carlton, anunţă o sursă judiciară, citata de AFP. După două zile şi o noapte de arest preventiv la Lille, în nordul Franţei, Strauss-Kahn a fost eliberat şi i s-a comunicat convocarea de către magistraţii care instrumentează dosarul. Infracţiunea de complicitate la proxenetism în formă agravantă în cadrul unei grupări organizate se pedepseşte cu un maxim de 20 de ani închisoare, iar tăinuirea unui abuz de bunuri sociale cu maximum cinci ani de închisoare. Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a fost interogat în legătură cu petreceri libertine la care ar fi luat parte, mai ales la Paris şi Washington, cu scopul de a stabili dacă ştia că femeile care participau la aceste petreceri erau prostituate. De asemenea, fostul sef al FMI va fi audiat pe 15 martie, la New York, in cazul procedurii civile intentate de camerista Nafissatou Diallo, cea care l-a acuzat de agresiunea sexuala.

Presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Cativa membri ai Congresului american au primit scrisori de amenintare cu continut suspect. Trei membri ai Congresului american au primit scrisori de amenintare ce contineau o pulbere suspecta, insa au descoperit ulterior ca acel praf ar fi inofensiv, relateaza Reuters. Oficialii din justitie au avertizat, miercuri, ca astfel de scrisori ar mai putea fi trimise. Oamenii de televiziune americani Jon Stewart si Stephen Colbert au primit, de asemenea, astfel de scrisori de amenintare, al caror continut avertiza asupra unor atacuri biologice la adresa senatorilor americani. Alte scrisori expediate unor institutii mass-media avertizau ca o suta de scrisori au fost deja trimise catre birourile de la Washington ale senatorilor americani si ca zece dintre acestea contin un patogen mortal, potrivit unei surse din domeniul justitiei. Cel putin doua dintre aceste scrisori, continand o substanta sub forma de pudra, au fost primite deja, una la biroul unui senator si o alta la biroul administrativ al unui membru al Camerei Reprezentantilor. Testele au demonstrat ca substanta continuta de scrisori este inofensiva, insa oficialii nu au precizat ce continea o a treia scrisoare, conform unei declaratii adresate membrilor Senatului american. Oficialii din justitie au avertizat, totodata, ca o atentie deosebita ar trebui acordata scrisorilor expediate din Portland, Oregon.

Costa Concordia: Opt cadavre au fost descoperite la bordul navei. Corpurile a opt persoane decedate in urma naufragiului vasului Costa Concordia au fost descoperite, miercuri, in partea scufundata a vasului, trei dintre ele fiind deja recuperate, potrivit autoritatilor italiene, citate de AFP. Restul de cinci corpuri nu au putut fi recuperate din cauza conditiilor meteo nefavorabile, urmand sa se incerce recuperarea acestora joi dimineata. Protectia civila italiana a informat ca cele opt cadavre au fost descoperite in interiorul puntii numarul patru, in urma marturiilor supravietuitorilor. Un purtator de cuvant al comisarului guvernamental responsabil cu gestionarea acestui dezastru a dezvaluit ca, intre cadavrele recuperate, se afla un barbat, o femeie si un copil de cinci ani. Pe 13 ianuarie, vasul de croaziera Costa Concordia, avand la bord 4.229 de persoane, s-a lovit de stanci si s-a scufundat partial la cativa zeci de metri de Insula Giglio. In urma naufragiului, 32 de persoane au murit.

Barack Obama propune reducerea impozitului maximal asupra intreprinderilor la 28%. Guvernul presedintelui american Barack Obama a propus miercuri reducerea impozitului maximal asupra intreprinderilor la 28% si renuntarea, in paralel, la "zeci" de facilitati fiscale, astfel inca efectul asupra bugetului sa fie neutru, relateaza AFP. Aceste masuri au fost publicate miercuri de Casa Alba si de Trezorerie, la peste un an dupa ce presedintele a promis ca va analiza legislatia asupra fiscalitatii. Guvernul doreste sa reduca rata marginala de impozitare asupra societatilor cu 7 puncte in raport cu nivelul sau actual (35%). Rata maximala se va regasi astfel la "un nivel conform cu cel din principalele tari concurente" si ar incuraja si mai mult investitiile, spune Trezoreria, intr-un comunicat. In contrapartida cu aceasta reducere, Obama doreste sa "elimine zeci de privilegii fiscale variate" si sa reformeze fundamental impozitarea, "care afecteaza productivitatea si cresterea", precizeaza Trezoreria. Documentul guvernului ar urma sa serveasca drept baza pentru discutiile in vederea depunerii unui proiect de lege in Congres. "Este un proces care va lua timp", a declarat secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, intr-o conferinta de presa, adaugand ca spera sa se intalneasca cu sefii comisiilor din Congres implicate in acest demers in cursul saptamanii viitoare.