Mazare, milioane de euro plimbate prin Cipru. O puternica grupare de afaceri conectata la primarul Constantei Radu Mazare si la seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a reusit in ultimii ani sa atraga zeci de milioane de euro de la institutiile pe care cei doi le conduc, de la bugetul de stat si chiar din fonduri europene. Interesele financiare ale celor doi politicieni sunt mascate prin intermediul unor apropiati si al unor companii offshore din Cipru. Continuarea in EVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Interviu Leonard Orban nu vede de ce ar limita accesul demnitarilor la fondurile europene. Intr-un interviu acordat publicatiei Romania Libera, Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, nu se considera "nici pe departe principalul responsabil" al intreruperii finantarii pentru POSDRU, Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Leonard Orban spune ca problemele pentru acest program au fost depistate inca de la auditul facut in 2009, sugerand astfel ca ministrii Muncii din aceasta perioada ar fi responsabili fiindca "au ignorat neregulile", spune Orban intr-un interviu pentru Romania libera.

Povestile emotionante ale profesorilor nevazatori. "Copiii ma iubeau, directoarea a vrut sa ma dea afara". Nu-si zaresc elevii, dar scot untul din ei la clasa. Nici elevii nu-i vad, dar ii dibuie prin telepatie. Dascalii care predau in scolile de nevazatori spun ca e mai greu sufleteste sa-i invete pe cei ca ei. In Centrul Scolar "Regina Elisabeta", din cartierul bucurestean Vatra Luminoasa, invata, mananca, locuiesc si formeaza o familie 200 de nevazatori din toata tara, cu varste intre 15 si 50 de ani. Au grija de ei 20 de profesori, dintre care jumatate nevazatori, scrie EVZ.

Doru Maries, liderul Asociatiei "21 Decembrie", se afla de 99 de zile in greva foamei. Doru Maries este gata sa moara daca noua lege a recunostintei nu va fi votata. Comisia Juridica a Camerei Deputatilor va lua in discutie noua lege a revolutionarilor, plina de amendamente scandaloase care impovareaza bugetul de stat si care apara interesele personale ale unor personaje dubioase care au transformat legea recunostintei intr-o afacere de milioane de euro. Daca va trece de comisie, proiectul va intra, in plen pentru votul final. Asociatia "21 Decembrie" a emis o scrisoare deschisa adresata presedintelui Romaniei in care Traian Basescu este presat sa faca demersuri pentru ca revendicarile lui Maries sa fie indeplinite, informeaza Adevarul.

Seful politiei Valcea da singur de gol legaturile sale cu mega-evazonistul fiscal Catalin Spataru. In timp ce purtatoarea de cuvant a IPJ Valcea neaga orice relatie de rudenie sau tip fin-nas intre seful sau si urmaritul general Catalin Spataru, chestorul Ion Stoica recunoaste ca e nas, dar din partea sotiei. Astfel, actuala sotie a sefului IPJ Valcea, i-a botezat in trecut un copil regelui asfaltului dat in urmarire generala pentru implicarea intr-o retea de evaziune fiscala care s-a sustras de la plata unor impozite si taxe de 20 milioane euro, informeaza Romania Libera.

Anonymous Romania: mult teribilism, meserie putina. Un grup de pusti teribilisti, care sunt departe de a se inscrie in randul campionilor la fraude informatice. Au reusit sa sparga doar site-urile ori serverele foarte vulnerabile ale unor institutii publice. Sunt usor de monitorizat si destul de simplu de prins. Asa ii descrie pe hackerii autointitulati Anonymous Romania un ofiter de la Investigarea Infractiunilor Cibernetice, care a inceput sa-i monitorizeze de cateva zile, de cand atacurile gruparii s-au intetit, scrie Adevarul.

TOPUL celor mai NOCIVE mezeluri. Reteta preparatelor de carne care pun in pericol sanatatea romanilor. Multe dintre alimentele existente pe piata respecta normele care tin de gust si de aspect, dar nu respecta normele care tin de calitatea nutritiva a unui produs - fapt esential cand vine vorba de mancare. Aspectul e sesizat si in raportul de activitate al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), potrivit caruia o mare parte dintre alimentele vandute in comert nu respecta normele de etichetare si de conformitate impuse de legislatia in vigoare. Datele ANPC arata ca in 2010 au fost prelevate 367 de probe de produse alimentare (preparate din carne, lapte si produse lactate, orez, gem) si s-a constatat ca la 39,8% dintre probele examinate nu s-au respectat prevederile legale in vigoare, scrie Gandul.