Baroniada 2012. Firmele sefului CJ Arges, capuse pe banii publici. Daca s-ar face un clasament al presedintilor de consilii judetene care au facut numai ce au vrut ei, fara sa le pese de legile transparentei sau ale conflictului de interese, Constantin Nicolescu, seful de la Arges, i-ar bate probabil pe toti ceilalti "primari de judet" din Romania. El a facut aproape o religie din a-si invita propriile firme la afaceri cu statul. Constantin Nicolescu a semnat, cu propria-i mana, noua contracte cu firmele sale, ca presedinte al Consiliului Judetean (CJ). Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Statul, dator vandut la banci. In 2012 trebuie sa ramburseze jumatate din totalul datoriilor pe care le-a acumulat de-a lungul timpului. Numai in 2012 statul trebuie sa ramburseze bancilor jumatate din totalul datoriilor pe care le-a acumulat de-a lungul timpului: 43,5 miliarde de lei. Statul se va imprumuta in acest an de la bancile comerciale chiar mai mult decat a facut-o anul trecut, cea mai mare parte din bani fiind necesara pentru rostogolirea imprumuturilor deja contractate. Doar ca, de data aceasta, actualul ministru al Finantelor, Bogdan Dragoi, a schimbat strategia: nu se mai imprumuta de pe o zi pe alta (scadente la trei-noua luni sau la un an) si vrea sa atraga credite pe perioade cat mai lungi, de cinci, respectiv zece ani, anunta Adevarul.

Razvan Murgeanu: "Elena Udrea isi merita laudele". Secretarul de stat explica de ce Ministerul Dezvoltarii si Turismului a fost campion la absorbtia de fonduri si unde vor merge in continuare banii europeni. Presedintele Traian Basescu declara, zilele trecute, ca fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a stiut cel mai bine sa atraga fonduri europene. Secretarul de stat in MDRT, Razvan Murgeanu, explica, intr-un interviu pentru EVZ, reteta succesului.

Cum se explica anuntul presedintelui. Presedintele a anuntat cresterea salariilor in mod suprinzator, ca o subita schimbare de tactica. Initial coalitia guvernamentala si presedintele mizau pe amanarea alegerilor locale pentru la toamna si comasarea lor cu cele parlamentare. Toate declaratiile oficiale aratau, fara urma de indoiala, ca liderii PDL considerau la un moment dat amanarea alegerilor ca pe un fapt implinit, care nici macar nu mai merita sa fie comentat, informeaza Deutsche Welle.

Cupluri care cauta parteneri pentru sex in grup la mica publicitate. Conversatii spumoase. 2+1. Dragostea in doi e desueta. Noua nebunie a perechilor moderne este sa-l caute pe "al treilea" in anunturile de la ziar sau pe net. Scopul e revigorarea vietii sexuale sau a bugetului, dupa caz. "Cuplu cautam partener/a" este printre ultimele gaselnite in materie de anunturi matrimoniale. Cazuistica este diversa. Concubini sau soti cu ani buni de mariaj in spate, pe care iubirea singura nu-i mai incalzeste si vor sa sparga monotonia, sau studenti care "imbina utilul cu placutul", un fel de prostitutie mascata. Daca unii dintre ei cauta sa lege si prietenii, altii sunt doar "masini de facut sex", pe banda rulanta, contra unor sume de bani, dupa ceas, relateaza EVZ.

Efectul Targu Mures in PDL: "UDMR ne-a pus cu spatele la zid. Vom avea o problema mare in Ardeal". Dupa o negociere cu demisiile pe masa, UDMR a obtinut de la PDL infiintarea prin hotarare de guvern, a unei Facultati de Medicina si Farmacie la UMF Targu Mures, in care 338 de locuri sunt rezervate specializarilor predate in limba maghiara, 50 sunt prevazute pentru la medicina in limba engleza si 12 pentru specializarea moase, cu predare in limba romana. Un compromis, spun liderii UDMR, un santaj, reclama parlamentarii PDL de Mures. Hotararea de guvern care prevede infiintarea unei noi facultati in cadrul UMF Targu Mures a trecut, marti, in prima lectura de executiv si a fost pusa pentru zece zile in dezbatere publica, scrie Gandul.

Mafia de stat de la restituirea proprietatii. Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor s-a comportat ca un stat in stat, fapt care a creat multe nedreptati in ceea ce priveste despagubirea fostilor proprietari. Aceste concluzii se desprind din rezultatele auditului care a avut loc recent la aceasta institutie. Guvernul a decis sa suspende pentru sase luni emiterea titlurilor de despagubire pentru proprietatile nationalizate de regimul comunist. In acelasi timp, premierul Razvan Ungureanu a sesizat Parchetul cu privire la neregulile constatate cu ocazia auditului care a avut loc la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, informeaza Romania Libera.

Ciocnirea civilizatiilor si urmarile sale sangeroase. In ultima vreme, intoleranta religioasa, culturala si chiar de orientare sexuala face tot mai multe victime inocente. Dupa gestul inexplicabil al unui sergent american, care duminica a ucis 16 civili afgani, intre care noua copii si trei femei, intr-un sat din provincia Kandahar, intrebarea pe care si-o pun acum aliatii americanilor din Afganistan este: "Sunt nebuni acesti yankei? Cum s-a putut ajunge la un asemenea masacru?". Soldatii americani primesc instructiuni cum sa se comporte intr-o tara musulmana si ce reguli trebuie sa respecte, relateaza Adevarul.

Medicamente care ucid se vand fara restrictii in Romania. Studii de ultima ora ale raportorilor UE pentru sanatate si calitatea vietii repeta ceea ce stie o lume intreaga: sistemul sanitar romanesc este printre cele mai putin performante din Uniunea Europeana. Romanii, care simt lipsurile pe pielea lor, socotesc ca sanatatea romaneasca este extrem de bolnava, de multe ori intrand chiar in moarte clinica. Iar ca un alt mare paradox romanesc, in sistemul sanitar afectat de lipsuri si mizerie profeseaza unii dintre cei mai buni medici din Uniunea Europeana. Din nefericire, altele sunt bubele, scrie VerticalNews.ro