Jupuitor de nurci in Danemarca: Iadul asa cum l-a imaginat Dante. Imaginati-va inconjurat de mii de lesuri, ca pasesti printre hoituri al caror miros iti ramane intiparit in minte pana in ultima zi a vietii. Imaginati-va cum e sa agati lesurile in carlig si sa le jupoi la foc automat, de la coada la mustata, lasand trupul mustind a sange sa ti se scurga printre maini ca un peste alunecos. Si sa faci asta de 3.000 de ori pe zi. E ceea ce a trait Ionut C., un iesean de 31 de ani si care, neavand incotro, cu un copil abia nascut acasa, s-a facut jupuitor de nurci in Danemarca. Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Interviu istoric cu regizorul unui film care a ingrozit Europa! Avem dovada: ungurii au manipulat in martie 1990! De 22 de ani, 20 martie este o data neagra in calendarul relatiilor romano-maghiare. In anul 2010, un interviu facut de reporterul Mihai Mincan cu regizorul Peter Swain lamurea situatia: imaginile prezentand un barbat prezentat drept maghiar, cazut pe trotuar, lovit cu bestialitate de trecatori, au fost finantate de un producator maghiar si au venit la pachet cu indicatii precise. Regizorul recunoaste ca filmul a fost platit de un producator originar din Ungaria, Paul Neuberg, ca in Transilvania a dialogat numai cu vorbitori de maghiara si ca nu a verificat informatiile primite de la producatorii maghiari. Continuarea in Adevarul.

Misiune secreta a FBI in Romania. Agentii speciali aduna probe la Iasi si la Brasov pentru a-i acuza pe doi romani suspectati de sechestrarea si extorcarea unei milionare din SUA. Doi agenti FBI au venit la sfarsitul saptamanii trecute intr-o vizita ultrasecreta la Iasi, care a durat mai putin de 12 ore. Reprezentantii Biroului Federal de Informatii l-au convocat la sediul Politiei Iasi pe un barbat in varsta de 25 de ani, pe nume Stefan Barabas, caruia i-au luat o mostra de saliva in vederea prelevarii ADN-ului. Ulterior, l-au lasat sa plece. Tanarul iesean, proaspat intors din Statele Unite ale Americii, este urmarit de FBI, alaturi de alti doi romani, intr-un caz ultraspectaculos, desprins din scenariile hollywoodiene, in care romanii joaca rolurile negative, informeaza Adevarul.

Culisele celor 30 de secunde in care Ponta a fost premier. Cand episodul demisiei lui Emil Boc din fruntea guvernului incepuse sa devina istorie, presedintele Traian Basescu l-a facut breaking-news. Duminica seara, in emisiunea "La taifas" moderata de Ion Cristoiu la B1TV, la doar zece minute dupa inceperea discutiei, seful statului a aruncat bomba: i-a propus liderului PSD, Victor Ponta sa preia sefia guvernului, relateaza EVZ.

Un nou proiect mamut anuntat de Transporturi: UE ar putea finanta constructia canalului Dunare-Bucuresti, care costa 2,5 miliarde de euro. Dupa autostrada inelara a Marii Negre, ministrul Transporturilor Alexandu Nazare aduce in atentie un alt proiect: Canalul Dunare-Bucuresti. Comisia Europeana ar putea finanta constructia canalului Dunare-Bucuresti, a anuntat recent ministrul Alexandru Nazare. Declaratia a fost facuta dupa intalnirea pe care oficialul roman a avut-o cu vicepresedintele Comisiei Europene si comisar european pentru Transport, Siim Kallas, informeaza Gandul.

Cine sunt nasii politici ai lui Mihai Boldea. Scurta cariera politica a lui Mihai Boldea, deputatul de 36 de ani anchetat pentru constituirea de grup infractional organizat si inselaciune, a fost marcata de scandaluri politice si implicari in afaceri controversate. Mihai Boldea a intrat in politica in 2003, cand s-a inscris in organizatia PD Galati. "Adeziunea si-a depus-o prin vara lui 2003, dar nu prea era vazut pe la sediu. Abia pe la inceputul lui 2004, o data cu apropierea alegerilor locale, a inceput sa fie din ce in ce mai activ", ne-a declarat un membru PDL Galati. In campaniile electorale din 2004 s-a facut remarcat si asta i-a si adus prima functie politica, la 28 de ani, devenind presedintele Organizatiei de Tineret PD Galati, scrie Romania Libera.

Miracolul economic islandez. Islanda a fost una dintre tarile asupra carora criza financiara si-a pus amprenta intr-un mod dur. In 2008, sistemul bancar islandez s-a prabusit. Cele mai importante banci din Islanda - Kaupthing, Landsbanki si Glitnir - au intrat in faliment, ca urmare a datoriilor de miliarde de dolari acumulate in perioada in care aceste institutii de credit urmau o politica agresiva de extindere. In 2009, islandezii au fost atat de furiosi din cauza conditiilor economice precare incat au atacat Parlamentul cu pietre. Acum insa situatia s-a schimbat. Islanda isi revine in mod miraculos si poate oferi lectii de revigorare economica, scrie Adevarul.

Razboiul caizilor corsicani pentru controlul imperiului jocurilor. Justitia si politia franceze continua operatiunea care vizeaza salile de joc din Paris, fiind inchise trei cunoscute cluburi sub acuzatia de spalare de bani. Valuri de arestari se succed, scotand la lumina amploarea marelui banditism corsican. Jafuri, sloturi, racket, spalare de bani, cluburi de noapte, afaceri imobiliare, asasinate. In spatele a numeroase astfel de acte, politia franceza a detectat umbra celebrei bande corsicane Briza Marii, in prezent sfasiata de un sangeros razboi intre factiunile ce isi disputa impartirea teritoriului. Continuarea in Romania Libera.

Nunti cu straie traditionale, aruncari de busteni si muzica veche. Cine sunt oamenii care au spus "NU" plictiselii la nunta. In 26 de ani am fost la multe nunti. Sa tot fie vreo 20. La primele dintre ele am scapat ieftin: nu aveam mai mult de cinci-sase ani (eram unul dintre acei copii omniprezenti la nunti care ii sacaie pe adulti tot alergandu-se pe holurile restaurantelor) si de pe la douasprezece noaptea dormeam intinsa pe-un scaun, cu capul in poala mamei, cu mintea departe de zdranganelile lautarilor. Mai tarziu, lucrurile au inceput sa se complice: la 16 ani nu-ti mai permiti sa tragi la aghioase cand plictiseala incepe sa-si bage coada. Vrei, nu vrei, trebuie sa stai treaz. Integral pe GreatNews.ro

Harta parcurilor din Capitala. Locuri bune de alergat pentru bucuresteni. Vremea dupa care am tanjit o iarna rea (jumatate uscata, jumatate tragica) a ajuns si la Bucuresti. Soarele prietenos, natura care se trezeste timid la viata ne imbie la miscare si plimbare "la aer curat". Am preluat mult din invataturile mai civilizatilor apuseni si am inceput, si noi romanii, sa ne intarim sanatatea prin sport. Alergatul reprezinta, deocamdata, principalul mijloc de a imbina utilul cu placutul. Adica, te revigorezi si te intaresti, fix in mijlocul naturii. Ce poate fi mai indicat in aceste zile. Si pentru ca jogging-ul sa nu reprezinte un sport extrem, desi in Bucuresti te poti astepta la orice, VerticalNews a dat fuga prin parcurile Capitalei si a facut harti cu cele mai bune locuri pentru alergat. Continuarea pe VerticalNews.ro