"Baietii destepti" s-au curentat! Operatiunea de renegociere a contractelor pentru energie ieftina, efectuata de Lucian Bode, noul ministru al Economiei, a fost ca un soc electric pentru "baietii destepti ai energiei". De o luna, acestia nu au mai avut timp sa numere banii si incearca, in fel si chip, sa puna stavila actiunilor ministrului. Surse apropiate negociatorilor ne-au confirmat ca oficialii Ministerului Economiei au descoperit metoda prin care pot fi anulate contractele cu baietii destepti. De saptamana trecuta se defasoara negocieri extrem de dure cu baronii energiei, carora li se cere sa renunte la o parte din chilipirurile de care au beneficiat, adica pret mic, cantitate mare si termene indelungate, scrie EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

De ce stam la coada la impozite? Cele patru greseli ale autoritatilor. Romanii se ingramadesc zilnic la cozi imense la directiile financiare pentru ca primariile nu pun la dispozitia contribuabililor platforme online usor de folosit sau nu-i informeaza cu privire la alternative. E putin trecut de ora 10 intr-o zi de miercuri si in jur de 50 de oameni stau la coada la sediul serviciului de taxe si impozite locale al sectorului 6. Undeva in spate, stingher, troneaza un aparat imens, galben. Nimeni nu se apropie de el, desi un afis "urla" spre cetateni ca acolo isi pot plati impozitele doar cu buletinul si cardul bancar. Aparatul se numeste "infochiosc prin card bancar" si te ajuta sa scapi de datoriile la stat in doar cateva minute, scrie Romania Libera.

Incursiune in cea mai controversata fabrica. Secretele din spatele Coca-Cola, plus ce are in comun cu NASA. La intrarea in Ploiesti, Coca-Cola are una din cele mai mari fabrici din lume, intinsa pe 12 hectare. A fost deschisa in`95 pe locul unei fabrici comuniste de cico si produce anual sute de milioane de litri. In curtea interioara, unde pe langa steagul Romaniei si al UE flutura altul rosu, un camion se pregateste sa plece. Dupa zgomotul de fundal, pare ca urmeaza un asalt al pasarilor farbricii. De fapt, cei de la Coca-Cola au montat dispozitive ce imita onomatopeele rapitoarelor pentru a speria alte zburatoare, problema specifica spatiilor logistice si aeroporturilor, relateaza EVZ.

Procurorul Carare i-a aratat calea lui Boldea. La un pas de a fi retinut si arestat, deputatul Mihail Boldea a disparut fara urma, iar procurorul de caz, Sorin Carare, de la DIICOT Galati, nu a facut nimic ca sa-l opreasca. A falsificat chiar si hotarari judecatoresti pentru a pune mana ilegal pe case-monument, pe terenuri si apartamente si chiar pe o suprafata importanta dintr-un parc. Multe dintre aceste imobile, in valoare de peste un milion de euro, au ajuns apoi in proprietatea unor traficanti de carne vie, pe care i-a ajutat astfel sa spele banii obtinuti din exploatarea unor copii, informeaza Adevarul.

Cristi Danilet: "Unor politicieni le e frica de confiscarea averilor ilicite". Magistratul Cristi Danilet, membru al Consiliului Superior al magistraturii (CSM) crede ca nu se vor gasi bani pentru implementarea tuturor prevederilor programului si ca promovarea noii strategii a Guvernului, chiar in aceste zile, este rezultatul vizitei la Bucuresti a reprezentantilor Comisiei Europene. Oficialii europeni monitorizeaza Romania sub aspectul respectarii Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV). Integral in EVZ.

Olga, 12 ani, experta in barbati. O zi si-o noapte din viata unei prostituate. La 12 ani nu stie sa scrie sau sa citeasca, insa a ajuns maestra a sexului pe bani, pe strazile rau famate ale Timisoarei. Este povestea halucinanta a unei fetite ajunse la Timisoara din Covasna, care a devenit victima unei retele de prostitutie infantila pusa la punct de cativa tineri fugiti de acasa si care au crescut la randu-le pe strada. Olga ar fi trebuit sa fie in clasa a VI-a. Nu a mers nicio zi la scoala. In schimb stie exact care-i pretul ei pe strada. Continuarea in EVZ.

La liceul "Tudor Vianu", tableta electronica a inlocuit catalogul. Parintii vad cum absentele s-au redus la jumatate intr-un semestru. Colegiul de informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti este printre primele din Romania unde cataloagele obisnuite au fost inlocuite cu tablete, pe care profesorii pot trece note sau absente. Acestea sunt inregistrate intr-o baza de date, care poate fi accesata de parinti. Ei vad in timp real cand copiii lor chiulesc sau intarzie, daca si-au facut temele sau daca iau note proaste, informeaza Gandul.

"Boldea putea pleca de zece ori din tara. Avea imunitate". Specialistii consultati de RL sustin ca "Boldea a aflat vineri ca procurorii au cerut ridicarea imunitatii sale parlamentare in vederea perchezitionarii, retinerii si arestarii. De vineri si pana marti, cand i s-a ridicat imunitatea, Boldea putea parasi Romania si de zece ori, ca nimeni nu putea sa-l opreasca. Boldea putea sa faca si o conferinta de presa pe aeroport, in care sa-si anunte plecarea din tara, si tot nu putea sa fie retinut deoarecea avea imunitate", anunta Romania Libera.

BBC, pe urmele tiganilor cu palate din Huedin. Oraselul Huedin din judetul Cluj a ajuns, zilele acestea, din nou in atentia jurnalistilor de la BBC. Reporterul Colin Campbell a petrecut doua zile la Huedin, impreuna cu cameramanul sau, incercand sa elucideze misterul palatelor tiganesti ridicate de membrii familiei Rostas cu bani proveniti din infractiuni in Anglia. Jurnalistii englezi au fost primiti cu ostilitate de tiganii cu palate. "Nu au fost deloc prietenosi, au fost chiar ostili. Incercam sa facem o ancheta despre averea familiei Rostas din Huedin. Integral in Adevarul.

Nicolae Timofti, noul presedinte al Republicii Moldova: "Problema unirii e foarte delicata si complicata". Republica Moldova si-a ales cu greu presedintele, dupa 917 zile de interimat. Noul sef al statului, judecatorul Nicolae Timofti, a primit ieri validarea din partea Curtii Constitutionale si se pregateste sa-si intre in paine. Presedintele moldovean a stat de vorba cu "Adevarul" despre relatia cu Romania, unire si ce va urma pentru vecinii de peste Prut. Spune ca doreste ca tara sa sa ramana neutra in relatia cu Rusia si sa aiba relatii "cat mai europene" cu Romania. Continuarea in Adevarul.