Au fost descoperite inca cinci cadavre pe vasul Costa Concordia, scufundat in luna februarie. Inca cinci trupuri au fost descoperite joi pe epava vasului Costa Concordia. In acest moment numarul confirmat al mortilor in urma tragediei este de 30. In continuare doua persoane raman date disparute. Trupurile descoperite joi se afla intr-un loc greu accesibil si vor fi scoase la suprafata cel mai probabil cu ajutorul unor roboti. Intre timp proprietarii vasului continua operatiunile de extragere a combustibilului pe care Costa Concordia il avea la bord in momentul accidentului, astfel incat amenintarea cu o posibila scurgere sa poata fi anihilata. Intreaga operatiune de extragere a combustibilului a inceput pe 12 februarie si implica 20 de vase si peste 100 de experti, scrie Reuters.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

Coreea de Nord detine mai multe echipamente nucleare decat a declarat oficial. Coreea de Nord este banuita ca ar avea mai multe echipamente nucleare decat cele declarate oficial, conform profesorului Siegfried Hecker de la Universitatea Stanford. Profesorul a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a desfasurat studii asupra imaginilor luate din satelit si dupa vizitele facute in Coreea de Nord in cadrul centralei nuclerare Yongbyon, informeaza CNN. Hecker estimeaza totodata ca in Coreea de Nord exista intre patru si opt bombe cu plutoniu, fiecare dintre ele capabila de distrugeri comparabile cu dezastrul de la Nagasaki. Declaratiile expertului vin dupa cateva saptamani de la incheierea unei intelegeri intre Coreea de Nord si SUA prin care inspectorii ONU vor fi reprimiti in Coreea in schimbul ajutorului pentru hrana. Inspectorii care fusesra indepartati din Coreea in aprilie 2009 vor avea acces numai in centrele nucleare recunoscute oficial, anunta CNN.

Ministrii nemti cauta solutii pentru interzicerea partidului neo-nazist NPD. Ministrul de interne german Hans-Peter Friedrich a anuntat joi ca va incerca sa creeze o baza pentru interzicerea partidului neo-nazist NPD. Friedrich considera ca NPD- este un partid ostil Constitutiei si autoritatile incearca sa obtina dovezi care sa demonstreze acest lucru in fata Curtii Constitutionale. Ministrul de externe german impreuna cu alti 16 ministri au decis in cadrul unei intalniri ce a avut loc la Berlin sa isi retraga toti agentii infiltrati in structurile de conducere ale NPD-ului incepand cu data de 2 aprilie. Cei 17 ministri si-au acordat un timp de sase luni pentru strangerea dovezilor impotriva NPD si cel mai probabil inainte de decembrie 2012 vor formula o solicitare oficiala pentru interzicerea partidului, informeaza AFP.

Arheologii au descoperit 30.000 de monede romane in Anglia. Arheologii au descoperit peste 30.000 de monede romane in spatiul destinat construirii unui hotel nou la Bath, in sud-vestul Angliei. Monedele din argint dateaza din anul 270 d.Hr. si au fost descoperite la o distanta de 150 metri de Baile Romane. Oficialii care gestioneaza Baile Romane din Bath au inceput o campanie de colectare de fonduri pentru achizitionarea comorii descoperite si expunerea ei in cadrul bailor, anunta BBC. Momentan monedele au fost trimise catre British Museum unde expertii le vor studia, reconstitui si conserva cel putin un an de acum inainte. Specialistii spun ca monedele au fost ingropate in acel loc cel mai probabil datorita framantarilor ce aveau loc in vremea respectiva in Imperiu. Faptul ca ele au fost descoperite de arheologi si nu de catre un amator dotat cu un detector de metale reprezita un fapt cu totul neobisnuit. Cele 30.000 de monede reprezinta cea mai mare cantitate de monede romane descoperite vreodata in Anglia, scrie BBC.

Rusia va trimite in spatiu racheta Proton-M pentru lansarea unui satelit american. Roscosmos a declarat joi ca transportatorul Proton-M este gata pentru lansarea satelitului de telecomunicatii american Intelsat-22. Lansarea a fost stabilita pentru 25 martie la centrul spatial Baikonur din Kazakhstan. Satelitul a fost construit de Boeing Space and Intelligence Systems pentru Intelsat, care opereaza cu cea mai extinsa retea din lume ce numara este 50 de sateliti. Intelsat-22 va oferi servicii de teleomunicatii consumatorilor din Africa, Asia de Sud-Est si Orientul Mijlociu, anunta Ria Novosti.