20.000 de haite de maidanezi terorizeaza Romania. O femeie din Arad a fost internata, ieri, in stare grava la spital, dupa ce a fost atacata de o haita de opt caini. In urma cu trei zile, un copil de numai 6 ani a avut parte de o moarte infioratoare. Pe un imas de langa comuna suceveana Darmanesti a fost sfasiat de un grup de maidanezi. A murit pe loc. La inceputul anului, o femeie de 71 de ani, din Satu Mare, a murit in coltii unei haite. Un alt caz extrem de grav s-a intamplat la inceputul anului trecut. O femeie a fost ucisa de maidanezi in curtea sediului ADP, sectorul 5, informeaza EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Cum arata noul Han al lui Manuc renovat de familia Cantacuzino. Nu cred sa existe prea multi romani care sa nu fi auzit de Hanul lui Manuc. Dar sunt sigur ca-i numeri pe degete pe cei care mai stiu cate ceva despre soarta batranului stabiliment. Iar acelora care nu stiu, le spun eu: in curtea interioara, sta de aproape cinci ani un Cantacuzin, care isi zideste toti banii in peretii hanului. "Habar n-am avut, mai bine de 30 de ani, ca ma leaga ceva de aceasta cladire. Abia in '90, ai mei au scos la iveala documentele. Nu tata, el era dus din '82". Continuarea in Gandul.

"Il Luce" a mai lovit un tramvai! A dat vina tot pe vatman - o femeie. Mircea Lucescu, antrenorul echipei de fotbal Sahtior Donetk, este un sofer de cosmar. Dupa ce, la inceputul anului, s-a aflat in centrul atentiei publice cu accidentul de circulatie in care a fost lovit de un tramvai din vina lui, EVZ a descoperit ca acesta nu este singurul incident de acest gen in care a fost implicat. Cotidianul nostru a aflat ca reputatul tehnician (66 de ani) a mai provocat o tamponare cu un tramvai. S-a intamplat in 1974, pe 21 noiembrie. Varianta este sustinuta de cea care a fost implicata in evenimentul rutier, o vatmanita care conducea un tramvai pe fosta linie 14 (traversa Splaiul Independentei la acea vreme). Integral in EVZ.

Gladiatorii anticoruptie si pretul unei zile de antrenament. Pana una-alta, sa socotim off-topic (om vedea noi ce facem apoi cu el) acest pasaj, ignorat de toata presa: "Implementarea Strategiei Nationale Anticoruptie se va realiza in limitele si coordonatele aprobate prin Strategia fiscal-bugetara pentru anii 2012-2014. (-) Astfel, prin standardele minimale de format si continut, atat planul de actiune national cat si cele sectoriale vor exclude masurile care nu au acoperire financiara". E un citat istoric din nota de fundamentare pentru Strategia Nationala Anticoruptie (SNA), care aloca circa 1,2 milioane de euro in 2012 pentru lupta anticoruptie, si cate 0,7 milioane de euro pentru fiecare din urmatorii 3 ani, relateaza cursdeguvernare.ro

Tragedia din Sighetul Marmaţiei: Cum a înlesnit deputatul PSD Iancu afacerile cu gaze ale prietenilor. Tragedia de la Sighetul Marmaţiei ridică vălul de pe schema prin care mai multe firme obscure au reusit să intre pe piaţa distribuţiei de gaze. După ce a arătat care sunt interesele din spatele firmei implicate în drama de la Sighetul Marmaţiei, EVZ a mers pe firul acestor afaceri facilitate de fostul secretar de stat din Ministerul Economiei Iulian Iancu, în prezent şeful comisiei pentru industrii din Camera Deputaţilor. Acesta a fost deschizătorul unei astfel de afaceri chiar pentru prietenul său- devenit ulterior partener de afaceri al familiei. EVZ prezintă, în premieră, astăzi, conexiunile ascunse ale familiei Iancu cu jucători importanţi de pe piaţa energiei.

Geoana: "Basescu este sincer cand spune ca ar prefera o relatie cu liberalii". Fostul lider al PSD Mircea Geoana, care a creat recent miscarea Romania Noastra, nu este deranjat de asocierile care se fac in jurul sloganului "Casa Noastra Romania", aproape identic cu numele formatiunii Casa Noastra Rusia, castigatoare la Moscova in perioada presedintelui Eltin. Senatorul Geoana crede ca noua sa organizatie va putea intra in Parlament la alegerile generale din noiembrie si se bazeaza pe faptul ca actualele partide nu reusesc sa se schimbe. In plus, fostul presedinte al PSD atrage atentia ca "autocratia lui Crin Antonescu" nu le face bine liberalilor, in vreme ce PSD si-a negociat gresit intrarea in USL. Potrivit lui Geoana, USL ar fi trebuit negociata dupa modelul Aliantei D.A. Interviu integral pe Romania Libera.

Managerii Sanatatii fac achizitii bolnave. Anul trecut, inspectorii Curtii de Conturi au verificat cum au fost gestionate, in 2010, bugetele a 195 de institutii medicale. Raportul consemneaza ca 32 de spitale din Bucuresti si din tara detin fara sa foloseasca aparatura performanta, de milioane de euro. Asta, in conditiile in care sistemul este subfinantat cronic, iar calitatea actului medical este la cote de avarie. Doua sunt motivele invocate de managerii spitalelor: lipsa de spatii corespunzatoare si de personal calificat. Curtea de Conturi a stabilit ca valoarea totala a aparaturii medicale achizitionata, dar nefolosita, se ridica la 16,8 milioane de lei (4,2 milioane de euro), informeaza Adevarul.

Locul de pe pamant unde te simti ca pe Marte. De ce i se spune "ucigasul fara inima". San Pedro, o localitate din Chile, cu doar cateva mii de locuitori, a devenit punctul de atractie al "albilor" care vor sa exploreze desertul Atacama. Atractiile sunt numeroase: plimbari printre dune, escaladarea unor vulcani, gheizere, bai termale. Preturile sunt pe masura. Nu e simplu de ajuns in San Pedro, o urbe de numai 4.970 de locuitori si aflata la o altitudine de 2.500 de metri. Din Argentina plecarea se face din localitatea Salta, drumul pare nesfarsit, dureaza 10 ore, serpuieste prin munti, apoi sute de kilometri prin desertul in care nu zaresti decat constructii razlete ramase in paragina, destul de rar depasesti o masina pe drumul cu o singura banda pe sens si care, ne spune un localnic, face legatura intre cele doua oceane: Atlantic si Pacific, relateaza Romania Libera.

Presedintele Basescu, la Seul: jurnal de bord. Duminica seara, in salonul oficial al Aeroportului International "Henri Coanda", ne-am strans o mana de jurnalisti si, dupa minute bune de asteptare, ne-am imbarcat in aeronava prezidentiala Airbus A 310-325... pe scara din coada. Destinatia: Seul. Pana pe 27 martie, aici se desfasoara cea de-a doua editie a summitului de securitate nucleara. Evenimentul, care vizeaza coordonarea politicilor nationale pentru combaterea terorismului nuclear, reuneste in aceste zile 58 de sefi de stat si organizatii internationale. Vor fi prezenti inclusiv presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, si cel al Chinei, Hu Jintao, relateaza Adevarul.

Vanatoare in padurile Africii. Campania internet "Kony-2012" este un succes mondial. Peste 100 milioane de persoane au vizionat filmul despre Joseph Kony, seful rebel ugandez cautat de Curtea Penala Internationala (CPI) pentru crime de razboi. La Haga, CPI a dat primul verdict istoric pentru crime de razboi contra lui Thomas Lubanga. In cateva zile, Joseph Kony a devenit o vedeta a retelelor de socializare. Lansata de organizatia americana Invisible Children, "vanatoarea" sefului Armatei de Rezistenta a Domnului (LRA), infricosatoarea militie creata in 1986 in nordul Ugandei, a provocat o adevarata furtuna pe Twitter, scrie Romania Libera.

Ar trebui sa fie primarul Capitalei un om cultivat? Polemica dintre Silviu Prigoana si intelectuali pune cel putin o intrebare importanta: este nevoie ca primarul Capitalei sa fie un om cultivat? Intr-o interventie personala, Sever Voinescu pledeaza in favoarea lui Silviu Prigoana declarand ca acesta "sustine toate ideile lui Toader Paleologu in legatura cu dezvoltarea urbanistica a orasului". Dar este neclar in imprejurarile cunoscute cum ar putea prezumtivul primar Prigoana sa urmeze intocmai ideile lui Paleologu si mai ales se pune intrebarea: care sunt ideile lui Prigoana insusi? Nu este oare firesc ca un primar sa candideze in numele propriilor sale idei? Integral pe Deutsche Welle.

Ceausescu, "porumbelul pacii" intre China si URSS. In 1964, Nicolae Ceausescu a calatorit in Asia, ca sa stinga polemica dintre China si URSS. A negociat cu Mao Tze-dun, Kim Ir Sen si Nikita Hrusciov, la Pekin, Phenian si Pitunda. La Pekin, in afara intalnirilor oficiale cu reprezentantii statului chinez, delegatia romana a avut si alte contacte. Printre partenerii de convorbiri pe marginea polemicii chino-sovietice s-a aflat si Kim Ir Sen, presedintele Comitetului Central al Partidului Muncii din Coreea (CC al PMC). Pe larg, Ion Gheorghe Maurer si ceilalti au conversat cu liderul nord-coreean dupa ce-au decolat spre Phenian, capitala Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC). Continuarea in Adevarul.