Greva controlorilor de trafic aerian din Franta a continuat pentru a doua zi. Traficul aerian a fost perturbat in Franta iar 40% dintre zborurile aeroportului parizian Orly au fost anulate, dupa a doua zi a grevei controlorilor de trafic aerian, programata sa se incheie miercuri. Un total de 240 de zboruri de plecare si de sosire de la aeroportul Orly s-au anulat la cererea Directiei Generale a Aviatiei Civile. Zborurile vor reveni la normal in dimineata de miercuri. In aceasta perioada traficul pe aeroportul parizian Charles de Gaulle s-au desfasurat normal, scrie AFP.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

SUA ofera 10 milioane de dolari pentru capturarea autorului atacurilor de la Mumbai. Statele Unite ale Americii au anuntat ca ofera o recompensa de 10 milioane de dolari pentru informatii care sa duca la arestarea si condamnarea lui Hafiz Mohammad Saeed, un pakistanez acuzat de planuirea si initierea atacului din 2008 de la Mumbai, India, cand 166 de persoane au fost ucise. Anuntul a fost facut de catre Departamentul de Stat al SUA prin programul "Recompense pentru Justitie". Programul infiintat in 1984 a platit pana acum recompense de peste 100 de milioane de dolari catre 70 de persoane care au adus informatii despre teroristi. Cea mai mare recompensa este oferita pentru prinderea actualului lider Al Qaeda, Ayman al-Zawahiri - 25 milioane de dolari. Pe 26 noiembrie 2008 un sir de atacuri comise de 10 persoane inarmate au lovit trei hoteluri, gara centrala si centrul cultural evreiesc din Mumbai. Singurul atacator care a supravietuit, pakistanezul Mohammed Ajmal Kasab a fost condamnat sub acuzatiile de crima si conspiratie impotriva Indiei, primind pedeapsa capitala, anunta CNN.

Yemen: 43 de militanti Al Qaeda au fost ucisi in atacuri aeriene. Oficialii yemeniti au anuntat marti ca ultimele lovituri aeriene din sudul tarii au ucis 43 de militanti Al Qaeda. Oficialii militari spun ca fortele guvernamentale au preluat controlul asupra zonei muntoase Al-Rahha, din provincia Lahj. Oficialii au vorbit sub protectia anonimatului. Ofensiva a urmat unui atac surpriza in care militantii au atacat o baza a armatei weekendul trecut. Militantii Al Qaeda au profitat de criza politica din ultimul an pentru a castiga teren in Yemenul de Sud, informeaza FoxNews.

Banca Mondiala: Candidatii pentru functia de presedinte vor fi audiati intre 9-11 aprilie. Banca Mondiala a anuntat marti intr-un comunicat ca cei trei candidati la functia de presedinte vor fi audiati in perioada 9-11 aprilie de catre Consiliul de administratie al institutiei. Consiliul este compus din 25 de reprezentanti ai unor tari si pentru prima data va alege presedintele Bancii, post ocupat pana acum de 11 americani, in cei 66 de ani de existenta. Primul candidat audiat in data de 9 aprilie va fi Ngozi Okonjo-Iwala, in prezent ministrul de externe al Nigeriei, cu o cariera de 25 de ani in cadrul Bancii Mondiale. In data de 10 aprilie la audieri va sosi columbianul Jose Antonio Ocampo, profesor de economie la Universitatea Columbia din New York, fost ministru de finante si economist in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite. Considerat favorit pentru a ocupa functia de presedinte, medicul american Jim Yong Kim, nascut in Coreea, a lucrat pentru Organizatia Mondiala a Sanatatii, dar si in cercetare. Acesta va fi audiat ultimul. Consiliul de administratie al Bancii Mondiale va desemna noul presedinte inainte de reuniunea de primavara, programata in data de 20 aprilie, scrie AFP.

Benjamin Netanyahu: Sanctiunile aplicate Iranului nu sunt suficiente pentru oprirea activitatilor nucleare. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marti ca sanctiunile internationale impotriva economiei Iranului nu sunt suficiente pentru a-i convinge sa isi limiteze ambitiile nucleare. "Guvernul iranian are probleme economice, dar nu va da inapoi nici un milimetru in cadrul programului sau nuclear", a anuntat Netanyahu in timpul unei conferinte de presa. Comentariile sale au venit dupa ce un inalt comandant al Garzilor Revolutionare a anuntat ca Statele Unite ale Americii ar suporta represalii in cazul in care Washingtonul va ataca Iranul, in incercarea de a opri programul nuclear al acestora, anunta Reuters.