Scandalos! Baronul Rosu, albit inainte de alegeri. Judecatorii Curtii de Apel din Targu Mures l-au "albit" pe Constantin Nicolescu, presedintele Consiliului Judetean Arges, recordmanul conflictelor de interese dintre alesii din Romania. Magistratii au anulat raportul Agentiei Nationale de Integritate (ANI), care dovedea ca Nicolescu si-a invitat firmele la afaceri cu statul. Investigatia facuta de ANI a scos la lumina 14 contracte pe care Constantin Nicolescu le-a acordat firmelor sale, informeaza EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Africa neagra, incotro? "Lumea asta isi va gasi drumul, dar va trebui sa o mai asteptam. 50 de ani se pare ca sunt insuficienti". Loc al exotismul extrem, Africa neagra fascineaza si sperie in egala masura. Adesea, atat de mult incat nu dorim sau renuntam sa o cunoastem. Ne multumim cu informatiile subtiri pe care le prindem din zbor despre acest continent imens sau ne satisfacem curiozitatea pasagera printr-un documentar sau vreun ghid care isi propune sa ne livreze in 20 de minute sau in cateva pagini "totul despre Africa". Prima data cand am intalnit-o pe Simona Corlan-Ioan, vreme de cinci ani ambasadoare in noua state din Africa, m-a rugat pe mine si pe ceilalti studenti prezenti la cursul sau sa spunem cinci lucruri care ne vin in minte atunci cand ne gandim la Africa neagra. Cineva spus "saracie". Eu am adaugat "animale salbatice" si "triburi". Celelalte raspunsuri s-au invartit tot pe-acolo, scrie GreatNews.ro

Asistenta care a salvat bebelusii arsi in iadul de la Giulesti: "Parca erau trasi in pacura". Din asistenta care lesina la pansat a ajuns salvatoarea bebelusilor arsi la Giulesti. Irina povesteste cum isi stapaneste zilnic lacrimile in fata celor mai negre tragedii: copii arsi pe soba sau opariti. Daca doctorul este erou, ea este inger pazitor pentru mii de copii, multi nenorociti de nepasarea celor care ar trebui sa aiba grija de ei ca de ochii din cap. I se rupe sufletul cand mogaldete de doua saptamani chiraie ca din gura de sarpe de rasuna tot salonul. Iar cei care au zile raman cu semne care sa le aminteasca toata viata ca au trecut prin foc. Integral in EVZ.

Interviu halucinant cu fostul deputat condamnat pentru vanatoare de strigoi. Condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru profanare de morminte, fostul deputat constantean a acordat in exclusivitate pentru Romania libera un interviu in care vorbeste despre cazul strigoiului de la Medgidia, despre dedesubturile sale, dar si despre convorbirile avute, in sedinte de spiritism, cu Nichita Stanescu si Ion Creanga. O femeie, Ghica Ghiulten, decedeaza in martie 2008. Cade pe strada si moare. Eu lucram la OTV si primesc un telefon. Dan Diaconescu, cum e smecher, da numarul in regie si spune sa sune. Fratele victimei a intrat prin telefon si a spus ca sora sa, decedata, ii ataca, si a cerut sa vina Metin Cerchez acolo. Continuarea in Romania Libera.

Oana Pellea: "Ca sa ma duca la scoala, bunicii ma imbracau adormita". Oana Pellea spune ca nu i-a placut clasa I, din cauza trezitului prea devreme, si isi aminteste cum se luptau ai ei s-o pregateasca pentru scoala. Talentata si discreta, fiica marelui Amza Pellea nu voia sa faca teatru dupa ce, toata copilaria, a dormit prin cabinele Teatrului de Comedie din Bucuresti. Nu ii placea nici mirosul fardului de scena, pe care-l simtea tot timpul pe obrazul tatalui sau. Prima experienta pe scena, intr-un spectacol improvizat, de liceeni, a fost insa de ajuns sa-i "schimbe destinul". Integral in Adevarul.