Agentii de securitate ai lui Barack Obama s-au laudat ca il protejeaza pe presedintele american in timp ce petreceau intr-un bordel columbian. Mai multi agenti ai serviciilor secrete, care lucrau in echipa de securitate a presedintelui Barack Obama, si-au dezvaluit identitatea intr-un bordel din Cartegena, Columbia, laudandu-se ca lucreaza pentru presedintele Obama, relateaza Yahoo News. Unsprezece agenti americani au petrecut miercuri noapte in Clubul Pley din Cartagena. Agentii de securitate s-ar fi laudat ca "lucreaza pentru Obama" si ca se afla acolo pentru a-l proteja. Acestia au consumat intreaga noapte whiskey scump si au facut un top al serviciilor oferite de prostituatele clubului, potrivit unei surse din politie. Surse au declarat pentru ABC News faptul ca barbatii au acceptat sa plateasca pentru prostituate si au primit, in schimb, prostituate de "cea mai buna calitate", insa pentru cei care au platit peste 200 de dolari. Agentii au platit in avans pentru serviciile sexuale, insa, ulterior, a existat o disputa asupra tarifelor. In cele din urma, grupul de agenti de securitate a devenit agresiv si a fost chemata politia, potrivit unor martori de la fata locului. De asemenea, politia columbiana a fost atentionata de autoritatile americane sa nu comenteze asupra scandalului in care au fost implicati oficialii serviciilor secrete. Presedintele american Barack Obama a cerut o ancheta "aprofundata si riguroasa" cu privire la scandalul ce ii vizeaza pe mai multi agenti din echipa sa de securitate, suspectati ca ar fi apelat la servicii de prostitutie in Columbia. Presedintele american s-a aflat in vizita oficiala in Columbia pentru a participa la Summitul Americilor.

Presa in diagonalaFoto: Colaj foto

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, in dialog cu Julian Assange: Un razboi civil este singura alternativa de dialog in Siria si este exact ceea ce SUA si Israelul isi doresc. Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a debutat marti cu primul sau talk-show difuzat de postul de televiziune Russia Today, avandu-l ca invitat pe liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, informeaza RIA Novosti. Interviul cu Nasrallah s-a realizat prin video-conferinta si a durat 45 de minute. Hassan Nasrallah a dezvaluit ca gruparea Hezbollah l-a sprijinit pe presedintele sirian Bashar Al-Assad in timp ce "a servit cu succes cauza palestiniana". Gruparea militanta Hezbollah este considerata o organizatie terorista de Statele Unite si Marea Britanie, insa nu si de Rusia. Liderul gruparii siite a mai dezvaluit, de asemenea, intr-un interviu inregistrat anterior de Russia Today, ca Hezbollah a luat legatura cu opozitia siriana pentru a indemna la un dialog cu Assad. Opozitia "a respins dialogul", a declarat Nasrallah. "Inca de la inceput am avut un regim dispus sa adopte reforme si pregatit pentru dialog", a continuat liderul Hezbollah. "De cealalta parte ai o opozitie care nu este pregatita pentru dialog si care nu este pregatita sa accepte reformele. Ceea ce vrea opozitia este sa doboare regimul", a spus Nasrallah. Hassan Nasrallah a afirmat ca "un razboi civil este singura alternativa" de dialog in Siria si "este exact ceea ce SUA si Israelul isi doresc". Postul de televiziune Russia Today este considerat un proiect de consolidare a imaginii Kremlinului. Totodata, Julian Assange a prevazut ca se va confrunta cu criticile mass-media in ce priveste decizia sa de a lucra cu postul rus de televiziune. "Este Julian Assange, inamicul combatant, tradatorul, cel care intra in patul Kremlinului si intervieveaza teroristi de temut din intreaga lume", a declarat Assange pentru Russia Today, referindu-se la reactiile ce urmau sa apara in urma show-ului televizat. Assange a afirmat, de aemenea, ca a ales sa intervieveze oameni care "in mod normal, nu pot sa-si faca auzita vocea ". Julian Assange, in varsta de 40 de ani, va realiza aceste interviuri de la domiciliul sau temporar britanic, in care se afla plasat in regim de arest la domiciliu inca din decembrie 2010. Australianul asteapta decizia definitiva a justitiei britanice in legatura cu cererea de extradare in Suedia, unde a fost acuzat de viol si agresiuni sexuale, acuzatii pe care el le neaga.

Warren Buffet a anuntat ca sufera de cancer la prostata, dar viata sa nu este in pericol. Investitorul multimiliardar american, Warren Buffet, in varsta de 81 de ani, a anuntat marti ca sufera de cancer la prostata dar ca viata sa nu este in pericol, relateaza AFP. "Am fost diagnosticat cu cancer la prostata in stadiu 1. Vestea buna este ca medicii m-au informat ca starea mea de sanatate nu imi pune cu nimic viata in pericol si nici nu ma va slabi foarte mult", a anuntat celebrul investitor intr-un comunicat, citat de Mediafax. Cateva alte examinari de dupa punerea diagnosticului au aratat ca maladia nu a afectat si alte organe, a adaugat Buffet. "Doctorii mei si cu mine am cazut de acord asupra unui tratament de doua luni pe baza de radiatii obisnuite, si care va incepe la mijlocul lunii iulie. Acest regim ma va impiedica sa calatoresc in aceasta perioada, dar in afara de acest lucru, nu va schimba nimic activitatile mele cotidiene", a mentionat el. "Ma simt foarte bine - ca si cum as fi in perfecta stare de sanatate - iar energia mea este la 100 la suta. Ii voi anunta pe actionari (actionarii trustului sau, Berkshire Hathaway) imediat ce starea mea de sanatate se va schimba. Intr-o zi, bineinteles, se va intampla. Dar sunt convins ca acea zi este departe". Celebru in Statele Unite, Warren Buffet a revenit in prim plan in ultimele luni datorita unei dispute dintre presedintele american, Barack Obama, si adversarii lui republicani privind fiscalitatea americana. Obama a sustinut inca din septembrie 2011 "regula Buffet", o cota de taxare de cel putin 30 la suta a veniturilor anuale ce depasesc un milion de dolari.

O noua particula subatomica a fost observata pentru prima data dupa decenii de cercetari teoretice. O particula subatomica numita fermionul Majorana a fost observata recent pentru prima data, dupa mai multe decenii de cercetari teoretice. Particula este speciala prin proprietatea exotica de a-si fi propria anti-particula, un fenomen prevazut prin calcule matematice in urma cu zeci de ani, dar imposibil de observat pana astazi, informeaza Yahoo! News. Noua particula ar putea fi utilizata pentru stocarea de informatii intr-un computer cuantic si a fost demonstrata teoretic inca din 1937 de catre fizicianul italian Ettore Majorana, cel care a intuit in mod teoretic pentru prima data existenta neutronilor. La nivel sub-atomic, materia este alcatuita din doua tipuri de particule: fermioni, care formeaza materia, si bosoni, care transmit fortele ce modeleaza fizica sub-atomica. Pentru fiecare fermion exista o anti-particula, cu o incarcare opusa. Pentru electroni, de exemplu, care au o incarcare negativa, particula opusa este pozitronul, cu o incarcare pozitiva. O particula si o anti-particula se anihileaza reciproc atunci cand se intalnesc, iar acest fenomen este valabil pentru toti fermionii cunoscuti. La bosoni, in schimb, fiecare particula este si propria anti-particula, iar cele doua nu se anihileaza, de unde si caracterul foarte neobisnuit al fermionului Majorana.

Tunisia: 50 de mandate de arestare au fost emise pe numele fostului presedinte, Ben Ali. Justitia tunisiana a emis 50 mandate de arestare pe numele fostului presedinte tunisian Zin Al Abidin Ben Ali, refugiat in Arabia Saudita inca de la inlaturarea sa din ianuarie 2011, a declarat luni ministrul tunisian de Justitie, anunta AFP. "Am emis 50 mandate de arestare majoritatea fiind pe subiecte de coruptie si deturnare de fonduri", a declarat ministrul tunisian, Nurredine Bhriri, adaugand ca "toate procedurile au fost urmate corespunzator" pentru extradarea acestuia. Ben Ali a fugit impreuna cu sotia sa, Leila Trabelsi, in Arabia Saudita pe 14 ianuarie 2011 la presiunile unei revolte populare declansata de efectele "Primaverii Arabe". Presedintele tunisian, Moncef Marzuki, a declarat recent ca Arabia Saudita nu il va extrada "niciodata" pe Ben Ali, condamnat in absenta in mai multe randuri de catre justitia tunisiana. Opozitia din Tunisia a criticat nonsalanta guvernului islamist de a obtine extradarea lui Ben Ali si a apropiatilor acestuia anchetati in mai multe dosare. "Respectam decizia Arabiei Saudite de a refuza extradarea lui Ben Ali la fel cum Libia a respectat decizia noastra de a-l extrada pe fostul premie al lui Kadhafi al-Baghdani al-Mahmudi", a declarat Bhiri. In acelasi timp el a afirmat ca "prezenta lui Ben Ali in Arabia Saudita se poate adeveri mai periculoasa decat prezenta lui in Tunisia pentru ca ar putea continua sa isi conduca reteaua de coruptie". Presedintele inlaturat este tinta unor numeroase actiuni in justitie, in Tunisia, in mod special pentru crima, complot impotriva sigurantei statului, consum si trafic de droguri. Condamnarile lui insumeaza 66 de ani de inchisoare, fiind emise mandate de arestare internationale pe numele lui si a sotiei lui. Curtea de Apel militara din Tunisia a confirmat recent condamnarea acestuia prin absenta la cinci ani de inchisoare si a redus pedeapsa unui fost ministru si a unor cadre de grad inalt al securitatii regimului, urmariti pentru tortura a unui grup de ofiteri de armata acuzati de lovitura de stat.