​Un nou joc piramidal. Atentie la teapa Kyani! Romanii sunt momiti cu un nou joc piramidal care le promite o sanatate perfecta si bani, dar ii poate lasa fara economii consistente. Sistemul american Kyani presupune ca participantii sa cumpere de minimum 150 de dolari produsele energizante cu acelasi nume. Bauturile Kyani ar garanta, conform reclamei, o sanatate de fier. In plus, odata cumparate aceste produse, se intra si intr-un sistem piramidal. Altfel spus, poti sa incerci sa atragi noi participanti si sa faci bani pe seama lor. Bomboana de pe tort sunt titlurile pe care le primesc participantii, acestia au onoarea de a fi denumiti "Diamant" sau "Jad". Pentru a afla secretele Kyani am luat legatura cu un reprezentant al firmei ale carei origini sunt in SUA si ne-am prezentat ca un potential cumparator. "Bauturile sunt din afine si le foloseau triburile din nordul Americii, iar oamenii de acolo nu se imbolnaveau niciodata", este introducerea pe care ne-o face Paul. "Puteti veni la o intalnire, sunt lunar astfel de sedinte. Daca luati aceste bauturi, puteti deveni si distribuitor si sa realizati fara prea mare efort o retea care sa va aduca bani. Puteti avea venituri de pana la 5.000 de dolari lunar", sustine sigur pe el barbatul, scrie EVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Cat a folosit Romaniei Consiliul JAI pentru Schengen. Propunerea franco-germana care cere Bruxelles-ului folosirea migratiei ca motiv de inchidere a granitelor interne, in cadrul Schengen, a fost criticata de multe tari din UE. Ministrul de Interne francez, Claude Gueant, a pledat, ieri, la reuniunea consiliului JAI (Justitie si Afaceri Interne), la Luxemburg, pentru posibilitatea ca un stat membru sa-si poata inchide granitele nationale in cazul unor presiuni ale migratiei. Insa faptul ca aceasta solicitare este facuta in timpul campaniei electorale din Franta a fost primita retinut de alte tari UE. Gueant si omologul sau german Hans-Peter Friedrich au trimis recent o scrisoare presedintiei daneze a UE prin care au cerut ca reforma Schengen sa fie introdusa pe agenda Consiliului JAI de ieri. Presedintele Sarkozy avertizase recent ca vrea un acord pe acest subiect in termen de 12 luni si a avertizat ca, in caz contrar, Franta ar putea iesi din Schengen. "Mai avem doar unsprezece luni", a spus ieri Gueant, citat de AFP, care a adaugat ca presedintia daneza a UE ar putea veni cu un acord politic pe acest subiect pana la sfarsitul mandatului sau, adica iunie anul acesta, anunta Adevarul.

Cinci mituri despre Holocaust. Istoricul Doru Radosav a analizat cele mai importante constructii mentale legate de tragedia poporului evreu. Holocaustul este comemorat la mai multe date, in functie de tara si de crimele impotriva evreilor de-acolo. Insa la 25 aprilie se comemoreaza, conform unei decizii ONU, ziua eliberarii supravietuitorilor din lagarul mortii de la Auschwitz. Ziua Holocaustului se tine in rugaciune si reflectie despre acest groaznic genocid suferit de populatia evreica in perioada dominatiei hitlerismului din Germania si a horthysmului din Ungaria, in anii '40 ai secolului trecut, informeaza Romania Libera.

Ce afaceri mai invarte romanul surprins de criza: videochat pentru gay. De dimineata, de la ora 7, intra la munca prima tura. Baietii schimba repede hainele de strada cu echipamentul de serviciu - o pereche stramta de boxeri. Apoi, indeplinesc prima obligatie de serviciu, intind bine si cu mare atentie uleiul pe corp. Toate zonele corpului trebuie sa straluceasca, e regula. "E ca si cum ai da cu apa rece pe zarzavaturile din piata", explica seful lor. Se deschid computerele si camerele video. Baietii trec la tastatura, intra in paine. Incing videochatul pentru gay. La ora 14.00 se schimba tura, iar la 22.oo ajunge sticla cu ulei la cei din schimbul III. Au "admiratori" americani, englezi sau australieni. Merita: castiga intre 400 si 2.000 de euro pe luna. Afacerea, o investitie de 10.000 de euro, e a unui tanar iesean, licentiat in relatii economice internationale si proaspat absolvent de master in comert international. Ideea i-a venit dupa ce, luni intregi, a cautat un job, scrie VerticalNews.

Nadia Comaneci: "Avem 1.200 de copii inscrisi". La sala de sport din Oklahoma a "Zeitei de la Montreal" nu se simte criza. In urma cu aproape 36 de ani, o fetita de 14 ani din Romania dadea peste cap pronosticurile specialistilor care sustineau ca perfectiunea in gimnastica nu poate fi atinsa. La Jocurile Olimpice de la Montreal (1976), Nadia Comaneci a fost perfecta de sapte ori, primind tot atatea note de 10. Fosta gimnasta a inaugurat aseara, pe Calea Grivitei din Bucuresti, Centrul MiniMe, unde copiii vor afla care sunt beneficiile sportului. Nadia ne-a acordat, ieri, un interviu. EVZ: Pe ce se bazeaza activitatea fundatiei tale? Nadia Comaneci: Activitatea este axata pe copii. Este foarte important sa ajutam dezvoltarea si educarea copiilor de la o varsta frageda. Ne-am gandit sa folosim sportul ca baza pentru aceasta fundatie. Copiii vor socializa si vor face o gimnastica foarte usoara. Vor invata sa iubeasca sportul. La Clubul MiniMe vom crea programe care vor combina miscarea cu multa distractie, pentru ca ei sa revina la club. In Statele Unite, am vazut ca acei copii care fac sport devin mai atenti la gradinita, la scoala. De asemenea, vom oferi cursuri de dezvoltare personala si de cultura generala. Integral in EVZ.

Pipera, ultima statie pe traseul comunism-corporatism. In zona destinata, initial, proslavirii economiei socialiste se gasesc astazi colosii de sticla si otel ai "imperialistilor". In doua decenii, doar treptele scarilor de la metrou au ramas aceleasi. Altfel, daca aduci un pensionar aici, nu mai cunoaste... In zona de nord a Capitalei, cuprins intre zona Baneasa si delirul imobiliar numit comuna Pipera, se intinde un petic de pamant. Vazut prin Google Maps, locul pare sa adaposteasca zeci sau sute de garaje, precum cele ce umpleau spatele blocurilor in anii 1990. La o privire mai atenta, ochiului i se dezvaluie niste cladiri uriase, aproape lipite una de cealalta, de parca ar fi incercat sa economiseasca si aerul dintre ele. Pe vremea comunismului, aici se gasea o bucatica din mandria acelor ani, un simbol in miniatura al progresului muncitoresc catre noi culmi: Platforma Industriala "Pipera". Dupa 1989, locul a continuat sa functioneze, cativa ani, mai mult la alibi, pe umerii unei industrii muribunde, informeaza Adevarul.

Expozitie virtuala in Bastionul Postavarilor. De curand s-a deschis la Brasov prima galerie digitala, un spatiu expozitional virtual dedicat istoriei si punctelor de interes din acest oras. Galeria se va afla in incinta Bastionului Postavarilor, in zona de promenada de sub Tampa. In cele trei etaje ale galeriei digitale au fost instalate obiecte electronice, printre care 3 mese si 13 sevalete multitouch, urmarindu-se integrarea galeriei in arhitectura bastionului prin imbinarea imaginii clasice a atelierului de pictura cu ideea de spatiu al viitorului. Vizitatorii Bastionului Postavarilor vor putea astfel sa faca un tur virtual al Brasovului. Principala atractie a galeriei, care este o creatie TomTouch, divizia de hardware interactiv a CS Vision, o constituie cele doua gigapanorame instalate pe mesele multitouch. Acestea prezinta Brasovul vazut de pe Tampa pana in cel mai mic detaliu, utilizatorii acestor dispozitive avand posibilitatea sa exploreze orasul printr-o simpla atingere de ecran. Mai ales pentru cei care vin din afara Brasovului, cele doua dispozitive cu gigapanorame vor fi un punct de initiere in vizitarea si descoperirea orasului de la poalele Tampei, scrie Romania Libera.