Atac sangeros in Nigeria: 16 persoane ucise si sase ranite. Cel putin 16 persoane au fost ucise in timpul unui atac asupra campusului Universitatii Bayero din Kano, Nigeria. Alte sase persoane au fost ranite grav. Potrivit martorilor, atacul s-a produs intr-o sala de lectura care era folosita de studentii crestini si ca lacas de cult. La momentul atacului in sala se desfasura o slujba religioasa. Mai multe persoane au aruncat in interiorul salii explozibil, apoi au deschis focul asupra celor care se aflau inauntru. Pana in prezent atacul nu a fost revendicat de niciun grup terorist, insa in Kano activeaza foarte puternic grupul Islamic Boko Haram. Atacul asupra bisericilor reprezinta una dintre preocuparile acestui grup. Ultimul atac al lor in Kano a avut loc in luna ianuarie si a fost cel mai sangeros dintre toate atacurile comise de ei, lasand in urma 180 de morti, scrie BBC.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

Consiliul militar al Egiptului a decis schimbarea guvernului. In urma protestului inceput de camera inferioara a Parlamentului egiptean, Consiliul Militar al Egiptului a decis schimbarea de urgenta a guvernului. Parlamentarii si-au suspendat activitatea protestand asupra faptului ca solicitarea lor pentru inlocuirea din functie a premierului Kamal Ganzouri - fost oficial al regimului Mubarak - este ignorata de militari. Parlamentul este controlat de Partidul Libertate si Justitie care este de fapt expresia politica a guparii Fratia Musulmana, aflata in conflict atat cu conducerea civila a tarii cat si cu cea militara. Fratia asteapta cu interes alegerile prezidentiale programate in 23 mai unde spera sa obtina victoria candidatului lor Mohamed Morsi, anunta CNN.

Rusia a anuntat distrugerea a 62% din totalul armelor chimice detinute. Rusia a declarat ca pana la data de 29 aprilie a distrus 25.000 de tone de arme chimice, ceea ce reprezinta 62% din totalul detinut. Rusii isi propun ca pana in 2015 sa rezolve aceasta problema in totalitate. Cele 188 de state care au participat la Conventia Armelor Chimice au propus initial distrugerea tuturor armelor chimice din lume pana in 2012. Statele care detin cea mai mare cantitate de arme chimice sunt Rusia cu 40.000 tone si SUA cu 27.000 tone. Ele au cerut amanarea termenului limita pana in 2015. Conventia Armelor Chimice a inceput sa functioneze pe 29 aprilie 1997 si la ea au aderat 188 dintre cele 195 state ale ONU. Myanmar si Israelul au semnat conventia, dar fara sa o ratifice, iar Angola, Coreea de Nord, Egiptul, Somalia si Siria au refuzat sa semneze. Tarile care au admis in mod oficial ca detin arme chimice sunt: Albania, Libia, Irak, India, Rusia, SUA si Coreea de Sud, informeaza Ria Novosti.

Fostul ministru libian Shukri Ghanem a fost gasit mort in Dunare la Viena. Trupul fostului ministru libian al petrolului Shukri Ghanem a fost descoperit duminica de politistii austrieci in Dunare. Shukri Ghanem a fost premierul Libiei intre 2003 si 2006 cand a preluat functia de ministru al petrolului si conducerea companiei de stat a petrolului. Ghanem il parasise pe Gaddafi in mai 2011 si se stabilise la Viena. Cauza mortii ramane un mister, trupul fostului ministru neavand nicio urma de violenta. Rezultatele autopsiei sunt asteptate cu interes. Potrivit familiei decedatului, inmormantarea ar putea avea loc in Libia, scrie AFP.

Bin Laden se afla in legatura stransa cu liderul talibanilor si cu alte grupari teroriste - documente. Potrivit documentelor gasite in interiorul casei in care era ascuns Osama bin Laden, acesta se afla intr-o relatie apropiata cu seful talibanilor Mullah Omar. Discutiile se purtau de fapt in trei, la ele participand si secundul lui Bin Laden, Ayman Zawahiri. Acestia discutau inclusiv despre operatiuni comune indreptate impotriva trupelor NATO din Afganistan, a guvernului afgan si a diverselor tinte din Pakistan. Aceste dezvaluiri incurca planurile de pace din Afganistan unde vesticii incearca sa faca o intelegere cu talibanii, care sa poata asigura stabilitatea in zona dupa retragerea trupelor straine din 2014. Din documentele descoperite in casa din Pakistan reiese faptul ca Bin Laden se afla in legatura cu multe alte grupari teroriste, intre care si Boko Haram, anunta The Guardian.