Ministerul Agriculturii, o miza de 60.000.000 Euro pentru Voiculescu. Dupa profiturile uriase obtinute de Grivco din contractele de energie incheiate cu statul pe cand Codrut Seres era ministrul economiei, grupul Voiculescu tinteste portofoliul Ministerului Agriculturii. Miza depaseste 60 de milioane de euro. Preluarea portofoliului Ministerului Agriculturii este o tinta vitala pentru afacerile grupului controlat de magnatul Dan Voiculescu. In primul rand, Ministerul Agriculturii cere 60 de milioane de euro de la Dan Voiculescu si de la persoane din grupul acestuia, suma pentru care s-a constituit parte civila in procesul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Lista Guvernului, negociata la sange. Victor Ponta si Crin Antonescu au avut, ieri, mai multe runde de discutii pe tema componentei Executivului USL, care va avea 16 ministere si patru ministri delegati. Cele doua partide mari, PNL si PSD, isi vor imparti paritar functiile. Negocierile s-au dovedit extrem de serioase, in incercarea de a impaca mai multe obiective. Victor Ponta are nevoie sa pastreze o relatie buna atat cu Crin Antonescu, cat si cu propriul partid. In plus, noul Executiv trebuie sa fie unul cu care USL sa poata defila in fata alegatorilor, intr-un an electoral, informeaza Adevarul.

Elena si Nicolae Ceausescu: love story muncitoresc de 1 mai. Uneori, destinul capata aspecte nebanuite. Ce probabilitate exista ca un adolescent sa locuiasca, la un moment dat, pe o strada pe care s-au perindat personaje care, mai tarziu, nu numai ca vor deveni parte din viata lui, dar ii schimba chiar destinul? Pantelie Tutuleasa, cineast si fost operator de film al familiei Ceausescu, isi aminteste de Strada Veseliei - locul unde, la 1 Mai 1939, Lenuta Petrescu (viitoare tovarasa Elena Ceausescu) devenea Regina Balului. Se spune ca la acest bal avea sa se infiripe cu adevarat "idila muncitoreasca" intre ea si tanarul comunist Nicolae. Continuarea in EVZ.

Groparul Rodipet, stapan de sclavi in Romania. Umiliti si amenintati zilnic, obligati sa locuiasca in conditii mizere, sa cerseasca mancare pentru a supravietui si sa munceasca pana la epuizare. Pe scurt, transformati in sclavi pentru a creste profiturile uriase ale libanezului cu cetatenie americana Hassan Awdi (47 de ani), cel care a devalizat cel mai important distribuitor de presa din Romania si a fraudat statul cu zeci de milioane de euro. La mijlocul saptamanii trecute, Awdi a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT pentru trafic de persoane in scopul exploatarii la munca. Dosarul ajuns pe masa magistratilor Tribunalului Bucuresti se bazeaza pe marturiile terifiante ale victimelor: 13 hondurieni care au sperat la o viata mai buna in Romania, relateaza Adevarul.

Dumitru Murariu, directorul Muzeului National "Grigore Antipa": "Te adaptezi sau dispari. Nu mai e ca pe vremuri". Directorul Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", Dumitru Murariu, recunoaste ca pana la modernizarea care a inceput in 2009, de peste 100 de ani nu se facuse nimic. In institutie ramasese totul la bazele puse in 1908, anul in care s-a deschis. Insa, dupa modernizare, s-au format cozi, lumea a venit sa vada schimbarea. E cel mai mare succes pe care l-a inregistrat o astfel de institutie dupa Revolutie, relateaza EVZ.

Micul la gratar, simbol national. Majoritatea romanilor si-a facut, in ultimii ani, un obicei din a petrece weekendurile insorite la iarba verde sau la mare. Iar gratarul cu mititei de Ziua Muncii a devenit deja o traditie. De altfel, marile lanturi de magazine raporteaza ca in preajma zilei de 1 Mai vanzarile de mici, gratare si de accesorii cresc cu aproximativ 15-20% comparativ cu zilele de dinaintea acestei perioade. Un studiu recent realizat de Daedalus Millward Brown a ajuns la concluzia ca aproxiamtiv 45% din romanii din mediul urban au mers la picnic de cel putin 10 ori in ultimul an, scrie Adevarul.

Gusa: Ungureanu e o victima a lui Basescu; ii va fi greu sa-si faca miscarea fara a fi premier. Invitat duminica seara la Realitatea TV Gusa a fost chestionat care este viitorul lui Ungureanu. "Foarte greu in aceste vremuri. Il consider o victima a lui Traian Basescu pe Mihai Razvan Ungureanu. Am o parere buna despre Mihai Razvan Ungureanu ca lider politic, insa n-o sa poata sa-si coaguleze o miscare politica asa cum ar fi trebuit sa fie, cu oameni noi, in absenta prerogativelor de prim ministru. Ar putea sa cada victima disperarii PDL in a formata o miscare politica, dar care nu va fi veritabila. Si asta o sa-l piarda pe el. Din pacate, o spun cu toata consideratia mea pentru Mihai Razvan Ungureanu", a raspuns el. Continuarea in Romania Libera.

Ponta flutura greaua mostenire. Premierul desemnat Victor Ponta a admis ieri ca este greu ca USL sa isi indeplineasca simultan promisiunile electorale - de a reintregi salariile si de a scadea CAS -si a sugerat strategia prin care va explica aceasta situatie. "In maxim o luna de la investire, Guvernul va prezenta un audit asupra realitatii situatiei noastre. Nu suntem intr-o situatie atat de fericita. Am vazut semnale ca "noi plecam, dar va lasam camarile pline". Stiti ca sunt pline de datorii", a spus Ponta, scrie EVZ.