Mexic: 49 de cadavre in pungi de plastic au fost descoperite pe o autostrada. Politistii mexicani au descoperit 49 de trupuri transate si ascunse in pungi de plastic in apropierea unui autostrazi de langa Monterrey. O ancheta complexa se desfasoara la fata locului unde s-au prezentat mai multi experti. Dintre cele 49 de cadavre 43 apartin unor barbati si 6 unor femei. Miercuri se descoperisera inca 15 cadavre ascunse in doua masini in statul Jalisco. In 2006 Mexicul a declarat razboi crimei organizate. De atunci peste 47.500 de oameni au murit in lupta dintre carteluri si politie, conform statisticilor oficiale, scrie Ria Novosti.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

Scott Thompson va demisiona din functia de CEO al Yahoo!, dupa ce si-a "imbogatit" CV-ul. Scott Thompson, managerul general al grupului american Yahoo!, urmeaza sa demisioneze in urma scandalului iscat in jurul descoperirii unor inadvertente legate de CV-ul sau. Stirea a fost publicata duminica de site-ul All Things Digital. Thompson ar urma sa fie inlocuit temporar de Ross Levinson, directorul media la nivel global al grupului. Pana acum Yahoo! nu a comentat si nici nu a confirmat stirea. Consiliul de administratie al Yahoo! a infiintat o comisie speciala care sa ancheteze cum a fost posibil ca in CV-ul lui Scott Thompson, CEO al companiei incepand cu luna ianuarie, sa apara o diploma de informatica pe care acesta nu a obtinut-o. In plus, Patti Hart, membru al consiliului de administratie implicat in angajarea lui Thompson, a decis sa se retraga din functie, anunta AFP.

Negociatorul dintre afgani si talibani a fost impuscat mortal la Kabul. Arsala Rahmani - membru important al Inaltului Consiliu de Pace Afgan ce conduce eforturile de incheiere a pacii cu talibanii a fost impuscat la Kabul. Moartea sa este o lovitura puternica pentru presedintele Hamid Karzai, intrucat Rahmani reprezenta legatura directa cu comandantii talibanilor. Fortele afgane se pregatesc sa asigure in curand securitatea pentru 75% din suprafata tarii lor. Pana la finele anului 2014 afganii vor prelua controlul asupra intregii tari iar trupele NATO se vor retrage in totalitate, informeaza BBC.

Germania: Infrangere drastica pentru partidul Angelei Merkel in Westfalia. Partidul cancelarului german Angela Merkel a suferit duminica o infrangere zdrobitoare in alegerile regionale desfasurate in Rhenania de Nord Westfalia, regiunea germana cu cea mai numeroasa populatie. Rezultatul incurajeaza opozitia care isi intensifica discursul impotriva politicilor europene de austeritate promovate de Merkel. Alegerile din Westfalia au avut loc cu 18 luni inaintea alegerilor nationale in cadrul carora Angela Merkel se va lupta pentru un al treilea mandat. Westfalia are o populatie mai mare decat cea a Olandei si o economie proprie echivalenta cu cea a Turciei. Primele rezultate ii arata castigatori pe Social Democrati cu 38,8%, procent care le permite sa formeze o majoritate confortabila alaturi de ecologisti care au obtinut 12,2%. Crestin Democratii lui Merkel nu ar fi obtinut decat 25,8%, cel mai prost rezultat de dupa al doilea razboi mondial in Westfalia, scrie Reuters.

Un candidat la presedintia Egiptului acuza Israelul de rasism. Unul dintre pricipalii candidati la alegerile prezidentiale egiptene, islamistul Abdel Moneim Abul Futuh sustinut de salafisti si de unii liberali, si-a exprimat parerea asupra statului Israel pe care il considera un stat rasist si un inamic al tarii sale. Abul Futuh crede ca tratatul de pace incheiat in 1979 intre Israel si tara sa ar trebui sa fie revizuit. Acest tratat interzice Egiptului dreptul de a-si extercita intreaga suveranitate asupra peninsulei Sinai prin interzicerea prezentei armatei egiptene in anumite zone ale Sinaiului si prin faptul ca israelienii pot intra aici fara viza. Candidatul s-a pronuntat si asupra cazului Osama bin Laden a carui asasinare o considera un act de terorism statal, anunta AFP.