Procesul lui Hosni Mubarak: Cinci din sase fosti oficiali de securitate ai fostului regim au fost achitati. Cinci din cei sase fosti oficiali ai serviciilor de securitate din Egipt acuzati impreuna cu fostul presedinte Hosni Mubarak de uciderea manifestantilor au fost achitati sambata, iar duminica au fost eliberati, a anuntat agentia oficiala de stiri Mena. Cel de-al saselea, fostul sef al Securitatii de Stat Hassan Abdel Rahman va ramane in arest. Mii de egipteni au protestat sambata in piata Tahrir, din centrul capitalei Cairo, si in mai multe orase egiptene, impotriva puterii militare si pentru a critica verdictul pronuntate in cadrul procesului presedintelui demis Hosni Mubarak, condamnat la inchisoare pe viata, scrie AFP.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

NATO ar putea coopera cu Ucraina pentru amplasarea scutului antiracheta. NATO este gata sa interactioneze cu Ucraina pentru crearea unei baze individuale care sa sporeasca eficienta scutului antiracheta, a anuntat duminica Dirk Brengelmann, asistentul Secretarului General pentru afaceri politice si politica de securitate. Intr-un interviu acordat chiar inainte vizitei sale in republica ex-sovietica, Berngelmann a declarat ca Ucraina face parte din grupul de tari care si-au manifestat interesul in dezvoltarea scutului. Discutiile intre cele doua parti au inceput in martie 2011, iar dupa un an NATO a solicitat Ucrainei o pozitie ferma cu privire la desfasurarea scutului antiracheta in Europa. Rusia si-a pastrat opozitia fata de scutul american in apropierea granitelor sale, considerand o amenintare la adresa securitatii nationale. NATO si SUA insista ca scutul va apara statele membre de posibilele cu rachete din Coreea de Nord sau Iran, anunta Ria Novosti.

Ayman al-Zawahiri: Osama bin Laden si-a cheltuit averea pentru finantarea jihadului. Fondatorul Al-Qaida, Osama bin Laden, care era prezentat ca un miliardar, si-a cheltuit toata averea pentru a finanta Jihadul, inclusiv atentatele de la 11 septembrie 2001, a afirmat liderul retelei, Ayman al-Zawahiri, intr-o inregistrare video. "Seicul Osama, acest bogatas, acest miliardar, a cheltuit toti banii sai pentru Jihad", a declarat Zawahiri in cea de-a doua parte a memoriilor sale privind viata fondatorului Al-Qaida, postata pe site-uri jihadiste. "El cheltuia cu generozitate pentru Jihad si in special pentru finantarea atacurilor de la 11 septembrie 2001" din Statele Unite, precum si pentru "atacurile asupra ambasadelor americane de la Nairobi si Dar Es-Salam" din 1998, a adaugat el. Intr-un semn al acestei generozitati, Osama bin Laden a fost nevoit sa deblocheze intr-o zi 50.000 de dolari, din suma de 55.000 de dolari de care dispunea atunci, pentru a ajuta la pregatirea atentatelor de la Nairobi si Dar Es-Salam, a explicat acesta, informeaza The Guardian.

Pakistan: Patru barbati acuzati de planuirea unui atac cu bomba in Times Square au fost achitati. Un tribunal pakistanez a achitat patru barbati acuzati ca au luat parte la complotul pentru detonarea unei bombe in Piata Times Square din New York, in anul 2010. Humbal Akhtar, Muhammad Shouaib Mughal, Shahid Hussain si Faisal Abbasi l-au ajutat pe Fiasal Shahzad financiar si logistic la organizarea atentatului, dejucat insa de autoritatile americane. Shahzad a fost arestat dupa doua zile la New York in timp ce incerca sa paraseasca tara cu destinatia Pakistan. Acesta a fost condamnat la inchisoare pe viata in octombrie 2010, dupa ce a recunoscut ca planuia un alt atac in cazul in care nu era prins si a pledat vinovat. Avocatul celor patru barbati a acuzat sistemul deficitar al tribunalelor pakistaneze, dupa ce clientii sai pe care ii considera cetateni care respecta legile au fost nevoiti sa astepte doi ani verdictul, scrie CNN.

Elvetia a blocat inca 16,6 milioane de euro apartinand apropiatilor lui Bashar al-Assad. Elvetia a inghetat recent 20 de milioane de franci elvetieni (16,6 milioane de euro) apartinand anturajului presedintelui sirian Bashar al-Assad, potrivit purtatorului de cuvant al autoritatilor elvetiene. Aceasta masura duce la o valoare totala de 58 milioane de euro a activelor pe care Assad le are blocate in conturile de la Berna. Pe langa masurile impotriva presedintelui sirian, Elvetia a intocmit o "lista neagra" care include 127 de persoane si 40 de companii siriene care nu mai pot dispune de activele financiare si sunt interzise pe teritoriul tarii, anunta AFP.