Oamenii de afaceri sirieni au strans 300 milioane de dolari pentru sprijinul revoltei. Oamenii de afaceri sirieni s-au intalnit miercuri la Doha si au anuntat crearea unui fond de 300 de milioane de dolari pentru a sprijini revolta impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad. Acest fond este destinat "organizarii operatiunilor de asistenta si de sprijin a revolutiei siriene", a declarat Mistapha Sannagh, presedintele noului forum de afaceri (SBF). De la inceputul revoltei la 15 martie 2011, peste 13.400 de persoane au fost ucise in Siria, majoritatea civili omorati de fortele guvernamentale, in conformitate cu Observatorul sirian al Drepturilor Omului (OSDH), scrie AFP.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

Vladimir Putin impulsioneaza cooperarea militara cu China. Presedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri ca va impulsiona cooperarea militara cu China prin mai multe exercitii comune, dupa ce Statele Unite au anuntat planurile de trecere a mai multor nave de razboi prin zona Asia-Pacific. Putin a mentionat ca recentele exercitii navale comune din Marea Galbena sunt un exemplu de cooperare militara, care va merge mai departe. Continuarea cooperarii militare dintre cele doua tari a fost anuntata si de vicepresedintele chinez Xi Jinping. Fortele navale ruse si chineze au desfasurat timp de sase zile exercitii in Marea Galbena, pe coasta de est a Chinei, in luna aprilie. China a participat cu 16 nave si doua submarine, in timp ce Rusia a trimis patru nave de razboi apartinand flotei din Pacific, anunta Reuters.

Auschwitz lanseaza un program amplu de intretinere, prin intermediul finantarii internationale. Muzeul fostului lagar nazist de exterminare Auschwitz-Birkenau, situat in Polonia, a anuntat miercuri lansarea unui program amplu de intretinere a locatiei, prin ajutorul financiar international primit din partea a peste douazeci de tari. "Acesta este un punct de cotitura pentru pastrarea autenticitatii de la Auschwitz-Birkenau", a declarat Piotr Cywinski, directorul muzeului. Pana acum fondul a ajuns la 97 milioane de euro, dintre care 60 de milioane au fost alocate de catre guvernul german. Potrivit Poloniei, in fiecare an se vor cheltui aproximativ 6-7 milioane pentru intretinerea fostului lagar, informeaza AFP.

SUA vor continua atacurile in Pakistan asupra membrilor Al-Qaeda - Leon Panetta. Statele Unite vor continua atacurile impotriva membrilor Al-Qaeda din Pakistan, a declarat miercuri secretarul american al Apararii, Leon Panetta, dupa eliminarea lui Abu Yahya al-Libi, numarul doi in ierarhia retelei teroriste. "Am fost foarte clari in legatura cu faptul ca vom continua sa ne aparam", a declarat Panetta in cursul vizitei la New Delhi. Seful Pentagonului a afirmat ca in joc este si suveranitatea SUA, nu doar a Pakistanului, argumentand ca islamistii de pe teritoriul pakistanez au orchestrat atentatele din 11 septembrie 2001. "Cei responsabili de organizarea acestor atentate erau in Pakistan", a reamintit el. Statele Unite au confirmat marti moartea lui Al-Libi, ucis intr-un raid aerian american efectuat pe teritoriul Pakistanului, scrie Reuters.

Barack Obama a vorbit cu Angela Merkel si Mario Monti despre consolidarea zonei euro. Presedintele SUA Barack Obama a discutat telefonic miercuri cu liderii guvernului german, Angela Merkel, si italian, Mario Monti, despre necesitatea unor masuri de consolidare a zonei euro, a anuntat Casa Alba intr-un comunicat. "Liderii au convenit asupra importantei masurilor de consolidare a capacitatii de rezistenta a zonei euro si de crestere a acesteia in Europa si au convenit sa pastreze legatura in vederea summitului G20 din Mexic, desfasurat pe 18 si 19 iunie", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, anunta AFP.