Componenta noului guvern din Grecia va fi anuntata joi - surse guvernamentale. Noul guvern al Greciei condus de conservatorul Antonis Samaras si sustinut de catre socialisti si stanga moderata Dimar urmeaza sa fie anuntat joi, relateaza surse guvernamentale. Mass-media din Grecia a anuntat deja ca actualul presedinte al Bancii Nationale a Greciei (BNG) Vassilis Rapanos va ocupa functia de ministru de finante al noului guvern. Inaintea depunerii juramantului in fata presedintelui Carolos Papoulias, noul premier Antonis Samaras a anuntat ca are majoritatea necesara pentru formarea unui guvern de lunga durata, pentru a garanta stabilitatea si speranta, scrie AFP.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

Kosovo va adera la Uniunea Europeana atunci cand toate tarile din Balcani o vor face. Premierul Republicii Kosovo, Hashim Thaci, a anuntat in timpul vizitei in Bulgaria ca tara sa va adera la Uniunea Europeana in acelasi timp cu restul statelor din regiune. "Noi suntem cel mai tanar stat european si de aceea este foarte greu sa ne pregatim pentru aderarea la UE si NATO". Intrebat daca sau cand va recunoaste Serbia independenta Kosovo, Thaci a declarat: "Prin amanarea recunoasterii independentei Kosovo, Serbia de fapt isi face rau singura si afecteaza pacea si securitatea in regiune. Lucram foarte greu pentru relatiile de buna vecinatate dintre cele doua tari", anunta Ria Novosti.

Egipt: Anuntarea rezultatelor alegerilor prezidentiale a fost amanata pe termen nelimitat. Anuntarea rezultatelor inregistrate la alegerile prezidentiale din Egipt, programata initial pentru ziua de joi, a fost amanata pentru o data nespecificata, relateaza agentia oficiala de stiri MENA. Masura a fost adoptata dupa ce miercuri mai multe contestatii cu privire la incalcari ale normelor de campanie si ale numararii voturilor au fost depuse la comisia electorala. Egiptenii asteapta rezultatele intr-un context de tensiuni politice, in special intre Fratia Musulmana si fortele militare aflate in continuare la putere. In al doilea tur al alegerilor s-au confruntat pe 16 si 17 iunie ultimul premier al lui Mubarak, generalul in rezerva Ahmad Shafiq si reprezentatul Fratiei Musulmane, Morsi Mohammed, informeaza AFP.

Rusia adopta inasprirea amenzilor pentru cazurile de fraudare a alegerilor. Camera inferioara a parlamentului rus, Duma de Stat, a admis pentru ultima lectura o lege care creste semnificativ amenzile pentru diferite forme de frauda electorala. Proiectul de lege a fost introdus in Duma de Stat la 1 februarie, intre alegerile parlamentare si cele prezidentiale, ca raspuns la acuzatiile opozitiei care sustineau ca partidul Rusia Unita a fraudat alegerile. Noua lege dubleaza amenda pentru incalcarea secretului votului si creste amenda pentru manipularea frauduloasa a sistemului electoral automat. De asemenea, legea mai prevede amenzi severe pentru incalcarea procedurii de finantare a campaniilor electorale sau falsificarea documentelor electorale, scrie Novinite.

Cipru va solicita ajutor financiar UE si Rusiei pentru salvarea bancilor. Republica Cipru, care va prelua presedintia Uniunii Europene la 1 iulie, se pregateste sa ceara ajutor financiar pentru salvarea sistemului bancar de la UE, dar si de la Rusia. "Nicosia va solicita Moscovei un imprumut intre 3 si 5 miliarde de euro in aceasta saptamana, dar va cauta saptamana viitoare si asistenta din zona euro pentru salvarea bancilor sale", a declarat miercuri o sursa diplomatica, sub protectia anonimatului. Guvernul cipriot nu a confirmat inca informatia, dar a sugerat ca aceasta asistenta ar putea fi primita pana la data de 30 iunie. Acesta este termenul limita pentru recapitalizarea Marfin Bank cu 1,8 miliarde de euro. Moscova a mai acordat Ciprului un imprumut de 2,5 miliarde de euro, cu care autoritatile au acoperit deficitul bugetului pe 2012, anunta AFP.