Cum a devenit Centrul Istoric al Capitalei cea mai atractiva destinatie turistica din Romania. Centrul Istoric din Bucuresti a devenit un model de succes in turismul romanesc si cea mai atractiva destinatie turistica din Romania pentru ca a aplicat cateva principii clare, afirma Dan Matei Agathon, presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii. Potrivit acestuia, competitia este serioasa in Centrul Vechi al Capitalei din cauza concentratiei mari de cafenele, cluburi si restaurante. "Acest lucru face ca toti actorii implicati sa se bata in oferte, sa stea efectiv la dispozitia clientilor si sa fie numai un zambet pentru a le capta bunavointa turistilor", explica fostul ministru al Turismului. Conform acestuia, o alta schimbare de atitudine care a dus la inflorirea turismului in Centrul Istoric al Capitalei a fost mentinerea deschisa a localurilor atat cat vor clientii. "De unde pana anii trecuti Capitala se inchidea la ora 23, cu mici exceptii, acum circuitul turistic din Centrul Istoric este aproape neintrerupt, iar Bucurestiul are, pentru prima oara in ultimii 20 de ani, o adevarata viata de noapte si turism de distractie pentru toate gusturile", spune acesta, scrie EVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Expert britanic despre plagiatul lui Ponta: Doctoratul nu stiu daca e o conditie ca sa fii prim-ministru. Increderea cu siguranta este! Dr. Mike Reddy, expert international in materie de plagiat, a examinat cazul premierului Ponta, la solicitarea ziarului "Adevarul". Dr. Mike Reddy, profesor la University of Wales, Newport, este analist independent al Serviciului de Expertiza in Plagiat, bratul academic al Turnitin - cel mai cunoscut program computerizat de detectare a materialelor copiate. Este folosit, potrivit BBC, de 97% din universitatile britanice. Reddy a fost invitat sa faca parte din grupul de experti independenti in depistarea cazurilor de plagiat in cercetare in Marea Britanie. "Adevarul": Premierul Romaniei este acuzat ca a plagiat in teza de doctorat in drept acordata de Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti. Din punct de vedere academic, care sunt primele actiuni care trebuie luate intr-un astfel de caz? Mike Reddy: Citind articolele si multe dintre comentarii, rezulta ca este necesara o analiza clara si deschisa, cu cadre universitare de drept, precum si cu cei care ar putea fi numiti in mod legitim independenti, a acestui caz. Integral in Adevarul.

Autostrada A3, deschisa pe 30 iunie fara lumina si parcari. Deschiderea autostrazii A3, Bucuresti-Ploiesti, va putea avea loc, la mustata, la 30 iunie. Soferii nu vor beneficia de servicii elementare, precum parcari, alimentare cu carburanti, iluminat si semnalizari luminoase pe autostrada. Soferii romani vor putea folosi cu incepere din 30 iunie autostrada A3, potrivit ultimelor promisiuni facute de Ministerul Transporturilor. Din cei 62 de kilometri ai autosrazii vor lipsi insa primii sase situati intre soseaua Petricani din sectorul 2 al Capitalei si centura Bucuresti. Ca urmare, intrarea pe autostrada se va face prin benzi de incadrare pe sensul de parcurgere a autostrazii dinspre DN2 spre DN1. Cei care vor veni dinspre DN1 vor fi obligati sa traverseze celelalte doua benzi ale centurii. La aproximativ 200 de metri de centura se va gasi un giratoriu care va permite fie intrarea in Bucuresti prin traversarea un pod peste centura, fie continuarea calatoriei catre Ploiesti. Podul este deocamdata realizat doar pe jumatate, in absenta exproprierilor de terenuri necesare, informeaza Romania Libera.

"Vrem sa intarim moneda europeana". Dar cum? Summit-ul restrans la care au participat sefii de stat si de guvern ai Italiei, Frantei, Spaniei si Germaniei a reiterat dorinta celor mai mari patru "jucatori" ai zonei Euro de a semna un pact de crestere ecomomica. In plus, ar urma sa apara si o taxare a tranzactiilor financiare. Ramane insa neclar, chiar si dupa incheierea summit-ului de la Roma, felul in care trebuie combatuta criza obligatiunilor de stat italiene si spaniole. In privinta monedei unice europene, pozitia Germaniei ramane constanta si ferma. Sefa guvernului de la Berlin a declarat ca Europa face tot ce-i sta in putinta pentru moneda ei comuna, de pe urma careia "profitam cu totii". "Vrem sa intarim moneda euro, astfel incat sa reziste in viitor", a mai spus doamna Merkel. Gazda summit-ului, premierul italian Mario Monti, a punctat nevoia unei viziuni mai clare in ceea ce priveste viitorul Uniunii Europene. Cu cat Europa arata mai repede ca stie cum sa iasa din actuala criza, cu atat mai rapid se vor linisti si investitorii, care vor sa stie daca obligatiunile de stat pe care le cumpara astazi vor mai avea vreo valoare peste treizeci de ani, scrie Deutsche Welle.

Omul lui Voiculescu vrea sa-l "taie" pe omul lui Antonescu. Prin desemnarea lui Valentin Nicolau si a lui Sorin Burtea in Consiliul de Administratie, noua Putere si-a asigurat linistea si "productia" de stiri pozitive. Salariatii din Televiziunea Romana l-au ales pe Valentin Nicolau, presedinte - director general al acestei institutii in perioada regimului Nastase si, ulterior, angajat in trustul media al familiei Dan Voiculescu, ca reprezentant in viitorul Consiliu de Administratie (CA) al TVR. Impreuna cu Nicolau a mai fost ales in CA si Sorin Burtea, cel care, tot in regimul Nastase, realiza o emisiune impreuna cu actualul ministru al mediului Rovana Plumb, pe atunci sefa OPC. Salariatii din TVR i-au preferat pe cei doi in detrimentul unui jurnalist corect si profesionist, Mihai Radulescu. De un timp, Jurnalul National mediatizeaza masiv meritele lui Nicolau la conducerea TVR si, in schimb, il prezinta pe Radu Calin Cristea, directorul interimar, drept incapabil sa rezolve problemele financiare ale postului public. Tot mai multe surse din USL sustin ca Valentin Nicolau va fi viitorul presedinte - director general al televiziunii din strada Pangratti. Astfel, Radu Calin Cristea, apropiat al PNL si al lui Crin Antonescu, nu va avea zile senine, anunta EVZ.

"Ingerul" Bradisteanu e prezent la datorie. Declaratii contradictorii privind starea de sanatate a lui Adrian Nastase au dat si medicii care l-au ingrijit. In timp ce Serban Bradisteanu s-a dat de ceasul mortii ca starea lui Adrian Nastase e grava si poate sa-i cedeze inima oricand, cei doi colegi ai sai, Ioan Lascar si Mircea Beuran, au sustinut mereu contrariul. Inca din seara fatidica, prima persoana care s-a ingrijit de starea fostului premier, ambulantierul, a dat asigurari ca ranile sunt superficiale si ca acesta este in afara oricarui pericol. Asa se vedea si din imagini: Adrian Nastase a fost tot timpul constient si a colaborat cu medicii. Ba mai mult, politicianul a fost vizitat si de colegii de partid sau de avocatul sau, Ion Cazacu, care s-au interesat de starea lui. "Acum l-am vazut, am comunicat din priviri. Este OK, este constient si cred ca va lupta pentru viata lui. Nu sunt medic sa vorbesc despre starea lui de sanatate, dar lucrurile par in regula", declara Cazacu dupa vizita, informeaza Adevarul.

Macovei, Ungureanu si Neamtu, liderii viitoarei drepte? Lansarea Partidului Noua Republica, la sfarsit de saptamana, constituie primul pas spre formarea, pana la alegerile parlamentare, a unei noi aliante electorale de centru-dreapta. Cine se va mai regasi in ea? Mihai Razvan Ungureanu si a sa Initiativa Civica, o parte din PNTCD, fundatii apropiate PDL si democrat-liberali alesi dupa criterii stricte. Viitoarea alianta electorala isi propune sa atraga voturile alegatorilor nemultumiti de actuala oferta politica, iar la startul in prima cursa electorala il vom regasi pe ex-premierul Mihai Razvan Ungureanu. Prezent la lansarea Partidului Noua Republica (PNR), Ungureanu a aratat ca organizatia sa non-guvernamentala, Initiativa Civica de Centru-Dreapta, se va regasi pe aceeasi platforma electorala cu partidul infiintat de Mihail Neamtu si ca el intentioneaza sa candideze pentru un post de parlamentar. "As vrea ca din noiembrie incolo pe toti acestia care nu stiu altfel sa faca politica decat racnind, neavand idei, sau suspinand in Parlament dupa ceea ce spera ca pot avea impotriva legii sa-i trecem in uitarea pe care o merita. Se poate face si altfel politica in aceasta tara: pe onestitate, pe merit, pe credinta, pe buna cuviinta", a declarat Ungureanu, scrie Romania Libera.