O strada din orasul Betleem va purta numele presedintelui rus Vladimir Putin. Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca se simte ''un pic confuz'', dupa ce o strada din orasul Betleem va purta numele sau, relateaza RIA Novosti. Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, i-a transmis lui Vladimir Putin, aflat in vizita in Cisiordania, ca primarul orasului Betleem va numi o strada in onoarea sa. Potrivit lui Abbas, numirea unei strazi in onoarea presedintelui rus ar arata cat de mult apreciaza palestinienii poporul rus. "Si in acest caz ca si in altele, de obicei mi se spune inainte, iar pentru mine acest lucru a fost cu totul neasteptat", a declarat presedintele rus in cadrul turneului sau de doua zile in Orientul Mijlociu. Putin si Abbas au inaugurat un centru pentru stiinta si cultura in orasul Betleem din Cisiordania, construit pe terenul donat Societatii Imperiale Palestiniene Ortodoxe (IPPO) de catre Autoritatea Palestiniana in urma cu patru ani. Dupa cum a declarat Putin, strazile ar trebui numite de generatiile viitoare dupa numele politicienilor, in cinstea celor care au trecut in nefiinta, adaugand ca i-ar "placea sa traiasca mai mult". Strada care duce la acest centru de cultura, va purta numele lui Putin, precizeaza Abbas. Intr-un alt oras palestinian, o strada a fost deja numita dupa numele fostului presedinte Dmitri Medvedev, care a vizitat tara in 2011. De asemenea, un bulevard din capitala Ceceniei, Groznii, poarta numele lui Vladimir Putin.

Presa in diagonalaFoto: Colaj foto

60 de milioane de euro au disparut din conturile bancare in urma unui atac informatic global. 60 de milioane de euro au fost furate din conturile bancare in timpul unui atac informatic bancar asupra a zeci de institutii financiare din intreaga lume, anunta Sky News. Potrivit un raport al firmelor de securitate McAfee si Guardian Analytics, peste 60 de firme au avut de suferit in urma atacului cibernetic. ''Obiectivul fraudatorilor in aceste atacuri este sa atraga sume importante de bani din depozitele bancare'', arata raportul. S-a descoperit ca programul automat de tipul malware folosea serverele pentru a procesa mii de tentative de furt din conturile unor firme comerciale sau ale unor persoane fizice. Banii furati erau apoi trimisi catre asa-numitele conturi-catar ce contineau sume cuprinse intre cateva sute si 100.000 euro. Mai multe banci multinationale sau regionale au fost atacate. ''Ceea ce au facut ei, fundamental diferit fata de atacurile obisnuite, a fost sa patrunda in serverele bancilor si sa construiasca softul automatizat'', a declarat Sam Kiley, editor Sky News. Detaliile privind frauda la nivel mondial au aparut dupa ce seful MI5 a avertizat in ceea ce priveste iminenta unui atac cibernetic asupra afacerilor din Marea Britanie. Cercetatorii McAfee au aflat despre existenta atacului cibernetic, care in prezent continua in diferite tari si continente. Ei au descoperit 60 de servere diferite, multe dintre ele in Rusia, si au identificat unul singur care a reusit sa fure pana la 60 de milioane de euro.

O eleva a murit in timp ce incerca sa salveze portretele liderilor nord-coreeni din casa inundata. Oficialii nord-coreeni au decorat post-mortem o fata de 14 ani, care s-a inecat in urma unei inundatii in timp ce incerca sa salveze portretele liderilor Kim Il-Sung si Kim Jong-Il, au anuntat mass-media oficiale citate de RIA Novosti. Han Hyon-Gyong, o eleva de 14 ani din provincia Hamkyong, a murit pe 11 iunie in timp ce incerca sa salveze portretele liderilor nord-coreeni din casa inundata, dupa cum a anuntat ziarul Rodong Sinmun pe site-ul sau. Parintii si profesorii lui Han Hyon-Gyong au fost, de asemenea, recompensati. Ziarul a salutat regimul nord-coreean care ''educa astfel de copii'' si a reamintit, de asemenea, cazul unui fermier local a carui sotie si copii au fost ucisi intr-o alunecare de teren din 2007 in timp ce el incerca sa salveze portretele liderilor supremi.

Pakistan: Talibanii au publicat un videoclip in care sunt prezentate capetele a 17 soldati. Talibanii pakistanezi au publicat miercuri o inregistrare video care prezinta capetele a 17 soldati ucisi in ultimele zile, in cadrul ciocnirilor cu armata din nord-vestul tarii, relateaza AFP. Miscarea talibanilor din Pakistan (TTP) a revendicat aceste mutilari, efectuate de combatantii sai dupa un raid efectuat din Afghanistan impotriva fortelor pakistaneze. Atacul a avut loc in districtul instabil Dir, situat intre granita afghana si valea Swat, unde talibanii pakistanezi preluasera puterea in 2009, dupa care au fost alungati de armata. Videoclipul publicat de talibani arata capetele a 17 barbati aliniate pe un drapel alb, in fata rebelilor talibani, cu fetele acoperite si incarcati de armament, aparent confiscat de la soldati. "Dumnezeu ne-a acordat o mare victorie, i-am ucis pe toti, patru dintre ei sunt paramilitari si restul soldati", afirma o voce din off. Un oficial militar pakistanez din Peshawar, marele oras din nord-vestul tarii, a confirmat ca 17 soldati au fost ucisi de talibani de la inceputul confruntarilor, duminica trecuta. Peste o suta de talibani "veniti dintr-un reper situat de cealalta parte a frontierei" afghana, au atacat soldatii care patrulau in regiune, potrivit armatei pakistaneze, care sustine ca 14 rebeli au fost ucisi in lupte.

Kofi Annan se va consulta cu Iranul in legatura cu situatia din Siria. Emisarul international Kofi Annan va prezenta Iranului rezultatele reuniunii de la Geneva pe tema Siriei, pentru a se asigura ca Teheranul ramane implicat in cautarea unei solutii in privinta Siriei, a anuntat purtatorul de cuvant al Natiunilor Unite citat de AFP. Kofi Annan si secretarul general ONU, Ban Ki-moon, sunt de acord asupra "necesitatii ca Iranul sa participe la gasirea unei solutii pentru criza siriana", adauga Martin Nesirky. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat marti, in cursul unei vizite in Iordania, ca Iranul trebuie sa participe la reuniunea din 30 iunie, organizata la Geneva pe tema crizei din Siria. "Credem ca Iranul trebuie invitat la aceasta reuniune. Cu siguranta este nevoie de acest lucru", a declarat Lavrov imediat dupa intrevederea dintre presedintele rus, Vladimir Putin, si regele Abdallah al Iordaniei. Rusia a anuntat marti ca va participa la reuniunea din 30 iunie pe tema crizei din Siria.