Judecatorul Curtii Constitutionale Acsinte Gaspar a declarat, joi, pentru "Gandul", ca nu a fost consultat privind erata publicata in Monitorul Oficial in 7 august si ca a cerut convocarea plenului Curtii "pentru a clarifia unele lucruri".

Acsinte Gaspar a declarat, pentru "Gandul", ca si el i-a solicitat presedintelui Curtii o sedinta extraordinara in care sa se lamuresca unele aspecte precum erata publicata la inceputul saptamanii. Judecatorul CC a mentionat ca nu a fost stabilita data exacta la care plenul Curtii se va reuni, dar ca o sedinta ar putea avea loc saptamana viitoare, luni sau marti.

"Am solicitat si eu domnului presedinte Augustin Zegrean convocarea unei sedinte de urgenta ieri dupa-amiaza. Am spus ca este bine ca cei noua judecatori sa se reuneasca pentru a clarifia unele lucruri. Dansul a spus ca va face toate demersurile pe langa ceilalti colegi pentru a vedea in ce masura pot fi convocati. Trebuie sa tinem cont ca este perioada de vacante, unii sunt plecati din tara, altii sunt in tara. Daca nu reusim sa ne reunim toti cei noua judecatori, nu are niciun rost. A ramas ca ne vom reuni la inceputul saptamanii viitoare, luni sau marti, dar sub rezerva ca toti colegii sa fie disponibili sa participe la sedinta", a declarat, pentru "Gandul", judecatorul CC Acsinte Gaspar.