​Politia franceza a demolat inca o tabara de tigani de langa Paris. Politistii din Franta au expulzat miercuri inca 500 de tigani dintr-o tabara din suburbiile Parisului, inainte ca buldozerele sa darame casele improvizate ale acestora. Evacuarea s-a facut din motive de santate publica pe baza unui ordin judecatoresc si duce la aproximativ 750 numarul tiganilor evacuati in aceasta saptamana, din diferite zone ale tarii. Guvernul socialist francez a sfidat criticile legate de tratamentul tiganilor proveniti din Romania si Bulgaria, accelerand demolarea taberelor fara a oferi o alternativa acestora. Se estimeaza ca aproximativ 15.000 de tigani locuiau in tabere provizorii la periferiile oraselor franceze, scrie Novinite.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

Al-Qaida sustine ca a provocat peste 160 de atacuri in Irak in iunie si iulie. Statul islamic din Irak (ISI), o ramura a Al-Qaida, a revendicat 163 de atacuri comise in marea majoritate impotriva fortelor de securitate, comise in intreaga tara intre sfarsitul lunii iunie si mijlocul lunii iulie. Un raport detaliat asupra atacurilor, publicat pe site-ul jihadist Honein, se intinde intre 21 iunie si 19 iulie. Atacurile sunt enumerate in functie de distributia geografica, cu cate o lista pentru nord si sud, dar si pentru regiunea Diyala, scena unor atacuri sangeroase. Conform liste, 148 de atacuri au vizat politia si armata, iar restul pana la 163 au fost indreptate asupra membrilor Sahwa, militie care lupta impotriva al-Qaeda, dar si a politicienilor, anunta AFP.

Curtea suprema din Ucraina a respins recursul Iuliei Timosenko. Curtea suprema a respins miercuri recursul inaintat de fostul premier Iulia Timosenko impotriva condamnarii ei pentru abuz de putere, lasand-o pe aceasta in inchisoare iar relatiile dintre Ucraina si Occident in tensiuni grave. Avocatul apararii a declarat ca hotararea celor trei judecatori a fost influentata din motive politice de catre presedintele Viktor Ianukovici. Cu o zi in urma, cazul Iuliei Timosenko s-a discutat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, urmand ca dupa o deliberare sa se anunte verdictul. CEDO este ultima sansa de scapare pentru fostul prim-ministru ucrainian, informeaza Reuters.

Ban Ki-moon indemna Iranul la masuri concrete in programul nuclear. Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, a cerut miercuri liderilor iranieni cu care s-a intalnit la Teheran sa ia masuri concrete pentru a inlatura temerile legate de programul nuclear al tarii, a anuntat purtatorul sau de cuvant, Martin Nesirky. Ki-moon, care s-a intalnit cu liderul suprem Ali Khamenei si cu presedintele Mahmoud Ahmadinejad, a subliniat ca cele mai recente comentarii ale Teheranului asupra Israelului au fost "ofensatoare". Ban doreste ca Iranul sa adopte masurile pentru a raspunde preocuparilor Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, precum si pentru a arata lumii intregi ca programul sau nuclear are scopuri pasnice, scrie AFP.

Merkel si Monti indeamna opozitia siriana la pregatiri pentru preluarea puterii. Cancelarul german Angela Merkel si premierul italian Mario Monti au solicitat miercuri opozitiei siriene sa se pregateasca pentru a prelua puterea in tara. "Opozitia siriana ar trebui sa fie pregatita sa-si asume responsabilitatea", a anuntat Merkel. Premierul italian a adaugat ca tara sa este foarte preocupata de situatia din Siria si a subliniat ca este de acord cu Angela Merkel in privinta solutionarii problemei. Inceput cu demonstratii impotriva presedintelui Bashar al-Assad in 2011, conflictul sirian s-a transformat intr-un razboi civil pe scara larga in care si-au pierdut viata peste 20.000 de persoane, potrivit estimarilor opozitiei siriene, anunta Ria Novosti.