Andrei Marga a recunoscut! ''Domnul coleg, stiti cum a fost..., si eu a trebuit sa colaborez''. Conferentiarul Costel Sarbu, de la Babes-Bolyai, declara ca a fost mituit cu o functie de catre Andrei Marga, ca sa nu-i mai cerceteze trecutul. Sarbu a aflat de la seful de retea al lui Marga ca acesta fusese initial in solda unui serviciu strain, fapt care i-a atras urmarirea si, ulterior, racolarea de catre Securitate. Conferentiarul Costel Sarbu de la Facultatea de Chimie din Cluj Napoca face dezvaluiri senzationale despre trecutul lui Andrei Marga. Sarbu sustine ca Marga a fost prelucrat de trei ofiteri de Securitate si ca in fiecare retea de colaborare avea cate un nume conspirativ. Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Raportul Comisiei nu trebuie folosit ca arma politica. In ciuda recomandarilor exprese ale Comisiei Europene, partidele au initiat o noua disputa privitoare la institutia Avocatului Poporului. PDL si USL se intorc la vechea disputa ca si cum, intre timp, nimic nu s-ar fi intamplat. In 18 iulie, Comisia Europeana a publicat un raport in care face comentarii extinse privitoare la institutia Avocatului Poporului, solicitand imperativ depolitizarea ei: ''Autoritatile romane - se arata in Raport - trebuie sa asigure independenta Avocatului Poporului si sa numeasca in functie o persoana care sa se bucure de sprijinul larg al diferitelor partide si care va avea capacitatea sa isi exercite efectiv atributiile legale in deplina independenta'', relateaza Deutsche Welle.

William Brinza: "Trei milioane de romani merita un minister al Diasporei". Presedintele PDL Diaspora isi va relua eforturile pentru introducerea votului prin corespondenta. Guvernul a anuntat ca peste trei milioane de romani traiesc peste hotare. Ce face statul pentru ei? Deputatul William Brinza, presedintele PDL Diaspora, are cateva propuneri. EVZ: Stim ca in afara granitelor locuiesc cel putin trei milioane de romani. Ce are Romania sa le ofere? Continuarea in EVZ.

Guvernul Ponta a picat la testul politic al Germaniei si Olandei dupa ce Romania a cheltuit un miliard de euro pentru securizarea frontierelor. Romania avea ca si batuta in cuie aderarea la spatiul Schengen, pentru luna septembrie, in doua etape - mai intai deschiderea frontierelor aeriene si maritime, apoi cele terestre. In doar trei luni, din iunie pana in septembrie, convulsiile politice provocate de USL la Bucuresti au daramat tot ce se negociase pana atunci intre ministerele de Interne si Afaceri Externe cu polii de decizie de la Bruxelles. Marian Tutilescu, secretar de stat in Ministerul de Interne, si Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe si actual sef al Cancelariei prezidentiale, sunt oficiali implicati in acest proces politico-diplomatic, scrie Gandul.

Orient Express, halta in socialism. Luxul si jovialitatea calatorilor din Orient Express s-au lovit, ieri, de saracia si depresia romanilor care plang prin gari. A ajuns, ieri, in Gara de Nord, din Bucuresti, Orient Expressul. Este celebrul tren care a inspirat romane si filme artistice, dupa ce, de mai bine de un secol, strabate Europa de la Paris la Istanbul si de la Istanbul la Venetia. Ieri a trecut prin Sinaia, apoi prin Bucuresti, a innoptat in triajul de la Basarab, iar azi- dimineata a luat-o prin Baragan spre Varna, Bulgaria, informeaza Adevarul.

Batuta pentru ca a participat la o parada gay: ''In Romania, nimeni nu e sanctionat pentru nimic''. In urma cu sase ani, M.C. participa la parada gay ca sustinatoare a comunitatii minoritatilor sexuale din Romania. Dupa incheierea paradei, s-a urcat in metrou cu cinci prieteni, unde a fost batuta de un grup de indivizi. Desi incidentul a fost fotografiat, in 2011, politia a inchis cazul, pentru ca fapta s-a prescris, iar agresorii nu au putut fi identificati. Acum, ea a formulat o plangere impotriva statului roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, pe motiv ca organele de urmarire penala nu au avut o investigatie eficienta. Integral in Romania Libera.

USL scade pentru a doua luna la rand. USL are in august 57,1%, dar a scazut cu aproape zece procente fata de perioada anterioara suspendarii lui Traian Basescu. Daca maine ar fi alegeri parlamentare, USL ar obtine voturile a 57,1% din romani, potrivit sondajului realizat pentru ''Adevarul" de IMAS in perioada 9-14 august. Pe urmatoarele locuri se claseaza PDL cu 17,8%, PP-DD cu 14,1% si UDMR cu 5,8%, in timp ce restul formatiunilor politice nu ar depasi pragul electoral, anunta Adevarul.