Teza de doctorat a Elenei Ceausescu, mare succes stiintific in SUA si pe amazon.com. La 35 de ani distanta de la momentul in care Elena Ceausescu devenea doctor, teza sa, "Polimerizarea stereospecifica a isoprenului" bantuie, inca, asemeni unei stafii lumea stiintifica. Fara indoiala ca sotia fostului dictator nu a avut nici un merit academic in ceea ce priveste redactarea lucrarii care i-a avut drept autori pe unii dintre chimistii reputati ai acelor vremuri. Pusi la treaba, si manati din spate de spectrul unor posibile repercusiuni, acestia si-au dat interesul in gradul cel mai inalt elaborand pentru Elena Ceausescu o lucrare de doctorat corecta din punct de vedere stiintific, fara compilatii care i-ar fi putut aduce acuzatii de plagiat. In acest context este explicabil de ce, astazi, am gasit pe www.amazon.com , cel mare site de cumparaturi online, lucrarea tradusa in engleza a Elenei Ceausesscu. Un exemplar nou din "Stereospecific Polymerization of Isoprene" by Elena Ceausescu poate fi achiztionat la pretul de 60$. Dar exista si variante mai ieftine, scrie Romania libera.

ActualitateFoto: Colaj foto

Mihai Razvan Ungureanu: "Antonescu vrea sa atraga atentia printr-un nationalism de grota. Intr-un interviu exclusiv acordat "Evenimentului zilei", fostul premier Mihai Razvan Ungureanu spune ca cei doi co- presedinti ai USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, sunt repetenti la politica si ii acuza ca au decredibilizat Romania in plan extern. MRU vorbeste si despre despre coagularea Dreptei, admitand ca negocierile ar putea fi tensionate."Nu am apucat sa negociem cu ceva. Singurul exercitiu de negociere real a fost pe substanta manifestului semnat saptamana trecuta. Uremaza ca echipele de negociere sa se intalneasca pe programul politic al viitoarei aliante electorale, aceste echipe se vor intalni in septembrie. Nimeni nu se iluzioneaza ca ar fi niste discutii fara accente mai dure. Sunt patru formatiuni politice care participa, dar sigur se gaseste o solutie pentru fiecare", declara acesta in interviul acordat EVZ.ro

DW: Cine plateste oalele sparte de USL? Dincolo de mult asteptatele declaratii prezidentiale, care n-au adus prea multe noutati, dincolo de revelatia unui sef al statului netimorat, ramas siesi credincios, revenirea lui Traian Basescu la Cotroceni reprezinta o infrangere de proportii pentru USL si cleptocratii ei. La mijloc e insa chiar mai mult decat atat. Intrucat ceea ce s-a petrecut in ultimele luni - nu doar in zilele cuprinse intre 3 si 6 iulie - n-a fost, cum eronat s-a afirmat, o simpla "lupta pentru putere", ci o tentativa de restauratie postcomunista prin intermediul unei lovituri de stat, revenirea la Cotroceni a lui Basescu e si altceva. E ingenuncherea provizorie, intr-o batalie fara deznodamant ireversibil, a unei retele care a preluat conducerea tarii de la regimul Ceausescu, ar fi vrut puterea absoluta si eternizarea ei la carma, chiar cu pretul renuntarii la destinul european al Romaniei. Ca atare, e o victorie categorica, dar nu definitiva, obtinuta cu masiv sprijin apusean, pentru europenismul romanesc, scrie Deutsche Welle.

Scandalul care a zdruncinat Biserica Ortodoxa. "Afacerea Ghenadie", complot politic. In istoria ortodoxiei au fost si momente de mare tulburare, chiar de scandal public. Protagonisti au fost inalte fete bisericesti si politice. De pilda, in 1896, Mitropolitul primat al Tarii Romanesti a fost scos din scaun, imbrancit la propriu pe scarile Mitropoliei. Liberalii ii construisera un dosar compromitator, "scurs" in presa epocii de potrivnicii inaltului ierarh. In epoca, scandalul de la varful Bisericii a fost imens. S-au organizat manifestatii publice in toate orasele mari ale tarii. Povestea a ajuns si in exterior, prin intermediul bisericilor ortodoxe surori, puse la curent cu situatia. Atat de incinse au fost spiritele, incat s-a ajuns la caderea guvernului condus de Dimitrie A. Sturdza, scrie Adevarul.

Guvernul Ponta REEVALUEAZA persoanele cu certificat de handicap carora Guvernul Boc le-a luat drepturile pe motiv de FRAUDA. Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a anuntat, intr-un interviu pentru Gandul, ca ordonanta prin care sunt suspendate ajutoarele sociale in cazul asistatilor datornici la bugetul de stat urmeaza sa fie modificata. Ordonanta emisa de Guvernul Boc prevedea ca persoanele care au datorii la stat nu mai primesc ajutoare sociale. Ministrul Mariana Campeanu ne-a declarat ca asistatii sociali urmeaza sa primeasca o perioada de gratie de sase luni in care pot sa-si plateasca taxele catre stat. Asistatii sociali vor putea sa plateasca datoriile chiar din ajutoarele primite de la stat. De asemenea, Ministerul Muncii a creat si o comisie care sa reevalueze deciziile prin care au fost anulate sute de certificate de handicap, despre care fostul ministru Claudia Boghcevici a declarat ca au fost obtinute fraudulos.

Reizbucneste conflictul care a dus la suspendarea lui Basescu. Cine decide orientarea strategica a Romaniei? Prima sarcina dificila cu care se vor intoarce la post ambasadorii romani din statele UE va fi sa adopte una dintre cele doua versiuni contradictorii privind evenimentele din ultimele doua luni de la Bucuresti atunci cand li se vor cere explicatii din respectivele capitale. A fost un proces perfect legitim si democratic, asa cum le-au transmis premierul si ministrul de Externe, sau, din contra, un asalt grav la adresa statului de drept, dupa cum crede presedintele? De fapt, dilema aceasta descrie perfect situatia actuala, de sciziune fundamentala la varful conducerii statului. Sciziune si mai evidenta daca ne gandim, de pilda, ca optiunea privind accelerarea sau aprofundarea integrarii europene a Romaniei ramane cea mai mare necunoscuta a politicii externe romanesti dupa preluarea puterii de catre USL. Un singur exemplu: integrarea presupune adoptarea conditiilor fiscale si bugetare stricte fixate de Tratatul Fiscal, scrie Romania libera.

Voiculescu se bate cu Mazare si cu PNL pentru Transporturi. Trustul patronat de Dan Voiculescu il ataca pe un apropiat al liderilor PNL. Miza: obtinerea unor posturi cheie in Ministerul Transporturilor. Publicatiile patronate de Dan Voiculescu ataca apropiatii PNL-ului Ministerul Transporturilor, una dintre cele mai banoase institutii de stat, a devenit tinta partidelor aflate la guvernare. In timp ce PNL si-a adjudecat ministerul, in urma negocierilor purtate cu PSD si PC, liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, vrea mai multe posturi la drumuri. In plus, Radu Mazare si-a pus om cheie in minister: Valentin Preda-fostul consilier al primarului Constantei si actual secretar de stat- despre care surse din cadrul institutiei spun ca ar conduce, de fapt, ministerul. Pe de alta parte, surse din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) au explicat, pentru EVZ.ro, ca Dan Voiculescu vrea sa-si puna mai multi oameni cheie in Compania Nationala, dar si in ministerul Transporturilor.