Barack Obama promite dreptate pentru uciderea ambasadorului din Libia. Presedintele american Barack Obama a promis ca va aduce in fata justitiei criminalii ambasadorului SUA din Libia. Acesta a declarat insa reporterilor ca atacul asupra consulatului american din Benghazi nu va rupe legaturile dintre SUA si noul guvern libian. Mitt Romney, adversarul politic al lui Obama, a criticat manipularea actualului presedinte pe fondul situatiei din Libia. Ambasadorul J Christopher Stevens a decedat asfixiat cu fum in timpul asaltului de la consulat. Alti trei americani au fost ucisi, iar consulatul incendiat, scrie BBC.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

Noul presedinte somalez a scapat nevatamat dintr-un atentat sinucigas. La mai putin de 48 de ore dupa alegerea sa, noul presedinte somalez Sheikh Hassan Mohamud a scapat nevatamat, miercuri, dintr-un atentat sinucigas revendicat de islamistii Shebab, care au ucis cel putin trei soldati in capitala Mogadishu. Doi atentatori sinucigasi au fost impuscati in timp ce incercau sa intre in hotelul unde era cazat presedintele, in timp ce un al treilea kamikaze a fost doborat in timp ce incerca sa se catere pe peretele exterior al hotelului Jazeera, anunta AFP.

Bulgaria: 72% dintre cetateni nu sunt de acord cu politica economica a Guvernului. Aproximativ 72% dintre bulgari nu sunt de acord cu politica economica a guvernului de centru-dreapta condus de premierul Boiko Borisov, potrivit unui sondaj anual. Sondajul a fost efectuat in perioada 2-27 iunie in 15 state din America de Nord si Europa, inclusiv in Rusia si Turcia. Rata de dezaprobare a politicii economice a guvernului din Bulgaria se situeaza pe locul doi, dupa Romania (76%). In acelas sondaj, 89% dintre bulgari s-au declarat afectati de criza economica globala, 88% au o atitudine pozitiva fata de Uniunea Europeana si Germania, iar 66% sunt de acord cu modul in care cancelarul Angela Merkel se lupta cu criza din zona euro, informeaza Novinite.

Incendiu la o fabrica din Pakistan, peste 300 de persoane au murit. Cel putin 300 de persoane au fost ucise intr-un incendiu care a cuprins o fabrica de confectii din orasul Karachi din Pakistan, conform comisarului Roshan Ali Shaikh. Pompierii au incercat sa tina sub control incendiul, dar nu au putut patrunde in unele zone ale cladirii. Pe langa persoanele decedate, toate angajate la fabrica, 25 de persoane au fost ranite. Cladirea s-ar putea prabusi in orice moment, deoarece focul a avariat serios parti ale structurii de otel. In momentul izbucnirii incendiului, intre 400 si 500 de persoane se aflau in cladire. Mai multi angajati au sarit de la etajele superioare cuprinse de flacari. Oficialii au anuntat ca pentru moment nu cunosc cauzele incendiului, scrie CNN.

Versiunea Libiei legata de uciderea ambasadorului american la Benghazi: Protestul a degenerat cand garzile americane au tras asupra manifestantilor. Un oficial libian sustine ca protestul de la consulatul din Benghazi, in urma caruia si-a pierdut viata ambasadorul american din aceasta tara, a degenerat in momentul in care garzile americane au tras asupra manifestantilor. Potrivit lui Wanis al-Charef, ministru adjunct de interne insarcinat cu regiunea de Est, "criminali si oameni care incearca sa semene razboiul si sa destabilizeze situatia securitara s-au infiltrat printre manifestantii impotriva filmului care ofenseaza profetul". "Situatia a degenerat si tensiunea a crescut in jurul consulatului cand garzile americane au tras in directia manifestantilor", a adaugat el. Potrivit acestuia, "manifestantii voiau sa smulga drapelul american si sa manifesteze pasnic, fara a avea intentia de a lua cu asalt consulatul", anunta AFP.