Rebelii sirieni ofera 25 milioande de dolari pentru prinderea presedintelui Assad. Rebelii din armata siriana libera (ASL) ofera o recompensa de 25 milioane de dolari pentru capturarea presedintelui Bashar al-Assad, viu sau mort. Comandantul Ahmed Hijazi a declarat ca banii vor fi platiti de catre sustinatori si oameni de afaceri. Agentia rusa de stiri Ria Novosti a subliniat ca Statele Unite ale Americii au anuntat luna trecuta ca pregatesc 25 milioane de dolari pentru ajutorul rebelilor sirieni. Recompensa vine astfel pentru a pune mai multa presiune asupra presedintelui Assad. Lakhdar Brahimi, reprezentatnul ONU si Ligii Arabe in Siria, a avertizat ca situatia din Siria prezinta "amenintari la adresa poporului, a regiunii si a intregii lumi". Activistii sustin ca peste 23.000 de persoane si-au pierdut viata de la inceputul revoltelor din martie 2011, scrie Novinite.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

Mitt Romney: Palestinienii nu doresc pacea cu Israelul. O noua inregistrare video il prezinta pe candidatul republican pentru alegerile prezidentiale din SUA, Mitt Romney, spunand ca palestinienii s-au angajat sa distruga Israelul. Inregistrarea provine de la acelasi eveniment in care Romney spunea ca americanii se considera victime. "Palestinienii nu au nici un fel de interes in stabilirea pacii cu Israelul. O cale catre pace este aproape de neconceput", a fost declaratia lui Mitt Romney, anunta BBC.

Liderul istoric al comunismului spaniol, Santiago Carrillo, a murit la 97 de ani. Santiago Carrillo, liderul istoric al Partidului Comunist Spaniol (PCE), a murit marti, la 97 de ani, in casa lui din Madrid, in timp ce dormea, iar trupul neinsufletit al acestuia urmeaza sa fie depus la o capela din Madrid. In ultima saptamana, starea de sanatate a fostului lider al formatiunii comuniste spaniole s-a inrautatit, iar in ultimele luni a fost spitalizat de mai multe ori, pentru diverse probleme. Santiago Carrillo si-a dedicat intreaga viata politicii, si 60 de ani a fost prezent neintrerupt in politica activa, pentru ca in 1991 sa se retraga, ca urmare a incercarilor lui esuate de a uni diferitele factiuni comuniste spaniole, si in urma unor infrangeri electorale. Decizia sa de a accepta monarhia la incheierea perioadei dictaturii franchiste, in 1975, in momentul cand formatiunea comunista constituia singura forta politica reprezentativa in Spania, a facut ca evolutia tarii sa ia o cale decisiva. El a ramas o figura cheie in lupta impotriva dictaturii de dreapta a lui Franco, a fost deopotriva admirat si criticat in cadrul PCE, a starnit mereu controverse cu declaratiile sale, insa toata lumea este de acord ca a contribuit cu hotarare la inceputul tranzitiei catre democratie in Spania, informeaza AFP.

Economia Greciei se va contracta cu 25% pana in 2014. Economia greaca este pe punctul de ajunge la nivelul marii crize din 1930, dupa ce guvernul de la Atena a prezis o scadere cu 25% a produsului intern brut pana in 2014, punand presiuni imense asupra UE pentru a relaxa conditiile pachetului de salvare. Ministrul de finante grec Yannis Stournaras a declarat ca un declin al veniturilor fiscale si cresterea ratei somajului ar aprofunda tara in recesiune. Stournaras, care se afla blocat in negocierile asupra termenilor celui de-ai doilea plan de salvare, se teme ca eforturile de revigorare a economiei Greciei vor fi subminate de catre programul de austeritate draconic, rambursarile anticipate ale creantelor si ratele ridicate ale dobanzilor la credite, scrie The Guardian.

Consiliul musulman din Franta s-a declarat consternat de caricaturile profetului Mohamed. Consiliul francez de credinta musulmana (CFCM) si-a exprimat marti "consternarea profunda" cu o zi inainte ca revista satirica Charlie Hebdo sa publice caricaturile profetului Mohamed si considera o "jignire pentru Profetul Islamului". "Caricaturile ii vor soca pe cei care vor citi o publicatie pe care nu o citesc niciodata", a declarat directorul publicatiei. Acesta apreciaza ca aceste caricaturi nu ar trebui sa fie mai provocatoare decat de obicei: "Libertatea presei este o provocare?". Publicarea caricaturilor intervine in contextul protestelor extrem de violente din Orientul Mijlociu si Africa izbucnite ca reactie de difuzarea unui film realizat de amatori, "Inocenta musulmanilor", anunta AFP.