Vladimir Putin se declara increzator in supravietuirea zonei euro. In ciuda dificultatilor financiare actuale din zona euro, presedintele rus Vladimir Putin se astepta ca aceasta sa supravietuiasca. Rusia, care are o mare parte din rezervele sale internationale investite in euro, este constienta de riscuri, anunta Putin. "Este convingerea noastra ca fundamentele economiei europene vor permite ca moneda unica sa supravietuiasca. Comisia Europeana si alti factori cheie din zona euro s-au angajat sa imbunatateasca situatia monedei. Avem incredere in aceasta pozitie", a declarat Vladimir Putin dupa o intalnire avuta marti cu premierul luxemburghez, Jean-Claude Juncker. Tot marti, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a declaratvca exista "mai multe motive pentru a fi pozitivi" in ceea ce priveste zona euro, scrie Ria Novosti.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

Turcia: Explozia unui vehicul militar a ucis sapte persoane. O explozie puternica a zguduit orasul Tunceli, in estul Turciei, omorand sapte persoane. Suspiciunea planeaza asupra grupului rebel kurd PKK, dupa ce vehiculul militar care transporta personal de securitate a fost detonat in apropierea Kurdistanului. Fortele sosite la fata locului s-au ciocnit cu militantii PKK, iar unul dintre acestia a fost ucis. Incidentul vine pe fondul unui val de lupte intre militari si Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), conflictul in care au fost ucisi peste 40.000 de oameni in decursul a trei decenii. La mijlocul lunii, premierul Recep Erdogan anunta ca 500 de rebeli kurzi au fost neutralizati de catre fortele turcesti, anunta BBC.

Islamistii anunta noi atacuri informatice asupra Statelor Unite. O grupare islamista a anuntat marti ca va comite noi atacuri informatice in Statele Unite, dupa cele de saptamana trecuta impotriva site-urilor bancii Chase, filiala a JPMorgan Chase, si Bank of America, ca reactie la filmul islamofob "Inocenta musulmanilor". Intr-un comunicat, citat de centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, gruparea "luptatorii cibernetici ai Izz ad-Din al-Qassam" precizeaza ca are in vedere sa atace site-ul bancii Wells Frago marti, US Bank miercuri si PNC Bank joi, informeaza AFP.

Dronele SUA ucid si traumatizeaza civilii, dar sunt ineficiente - studiu. Dronele americane au ucis in Pakistan mai multe persoane decat a recunoscut SUA, a traumatizat civilii nevinovati si sunt in mare masura ineficiente, potrivit unui nou studiu publicat marti. Cercetatorii de la Universitatea de Drept din New York si Stanford cer o evaluare a practicii, dupa ce doar 2% au reprezentat tintele vizate din totalul oamenilor ucisi. Raportul acuza Washingtonul ca descrie dronele drept "instrumente cu o precizie chirurgicala, care fac Statele Unite mai sigure prin eficienta lor", desi exista dovezi seminificative ca acestea au ucis si ranit cetateni nevinovati, scrie CNN.

Alegeri in Venezuela: Chavez conduce in sondaje cu 10% fata de principalul contracandidat. Presedintele venezuelean Hugo Chavez are un avans de zece procente in fata rivalului sau Capriles Henrique, inainte alegerilor de luna viitoare, conform unui raport publicat marti. Aproximativ 49% dintre respondenti au declarat ca intentioneaza sa-l voteze pe Chavez, in timp ce 39% vor vota pentru Capriles. Restul de 11% nu si-au exprimat optiunea. Dupa aproape 14 ani de mandat, Chavez are pentru prima data un rival puternic, pana acum nici un candidat al opozitiei nereusind sa atinga un asemenea nivel in sondaje, anunta The Guardian.