Vocea Rusiei, atac dur la PricewaterhouseCoopers pentru privatizarea Oltchim: O comedie a erorilor. De ce seful OSPI mai este in functie?
Autorul articolului, Valentin Mandrasescu, considera ca guvernul Victor Ponta ar fi trebuit sa fie extrem de circumspect in ceea ce priveste consultantul pentru privatizare, in conditiile in care acesta fusese ales inainte de instalarea guvernului USL.
Potrivit sursei citate, guvernul roman ar fi trebui sa analizeze "lista impresionanta de clienti importanti ai PWC care au sfarsit intr-un mod tragic: American International Group, TYCO, Kanebo, Global Trust Bank etc".
Autorul sustine ca "prima si cea mai evidenta eroare a fost neincluderea in conditiile de participare a unor conditii stricte in privinta experientei in domeniul petrochimic a companiilor care doreau sa se inscrie la licitatie", care ar fi blocat "accesul lui Dan Diaconescu si ai altor personaje dubioase la procesul de privatizare".
"O a doua conditie necesara si suficienta pentru a asana lista participantilor ar fi fost impunerea unui prag al cifrei de afaceri pentru companiile care doreau sa cumpere Oltchim. O asemenea conditie ar fi fost cu atat mai logica, cu cat Oltchim are nevoie de investitii uriase pentru a reveni la o functionare normala si profitabila dupa douazeci de ani de jaf transpartinic. Eroarea finala tine de cerintele vagi si laxe fata de garantiile financiare depuse de participanti. O scrisoare de garantie bancara pentru 100 de milioane de euro nu reprezinta vreo problema pentru un investitor serios si ar fi blocat accesul 'ciudatilor' la procesul de privatizare", se arata in articolul din Vocea Rusiei.
Autorul articolului considera ca "lucrarea consultantilor de la PWC se inscrie in una din trei categorii: eroare neintentionata, executia unor ordine gresite venite de la OPSPI sau sabotaj".
"Dan Diaconescu a depus o oferta pentru cumpararea actiunilor, PCC a depus o oferta pentru actiuni si ambele creante, iar Chimcomplex a depus o oferta pentru actiuni si una dintre cele doua creante. Cum pot fi comparate cele trei oferte, daca obiectele acestora sunt diferite? Cum s-a putut ajunge la o situatie in care asemenea oferte au fost acceptate? De ce seful OPSPI, care ar fi trebuit sa nu permita asemenea derapaje, inca mai este in functie?", se intreaba acesta, care adauga ca "reprivatizarea" Oltchim pare "inevitabila".

Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Sa dai vina pe consultant in asemenea cazuri, este chiar deplasat.
Poti sa-i acuzi ca-ti iau banii ca sa faca ce le ceri tu, dar nu ca au ei asemenea initiative...
PRIMA data cand sunt de acord cu ce zic tovarasii.
http://www.petitieonline.com/salvati_oltchim_si_arpechim
Guvernantii sunt in deriva! Politicienii sunt dezbinati. Pentru ei prioritatea zero este constituita numai din interesele personale si cele de grup.
Oamenii sunt disperati. Productia la OLTCHIM a fost intrerupta. Se prefigureaza inchiderea celor patru unitati de productie din Romania ale grupului metalurgic Mechel.
Acum, io sunt convis de profesionalismul acestei firme mamut, ce are filiale in multe capitale ale lumii, insa, de ce trebuie sa platesc si PwC si Ministerul de Finante?
Am ferma convingere ca lucratorii ministerului nu sunt mai prejos din punct de vedere profesional. Stiu, conducerea politica a ministerelor, restrictioneaza foarte mult functionalitatea de drept a acestora, insa, in acest caz, trebuie sa mai fie si alt motiv. Am banuiala ca pentru statul roman, aceste contracte de consultanta sunt ,,obligatorii", in aceeasi situatie fiind si ,,nedemocratica" Rusie.
Cumva, traseele privatizarii din Rusia au fost diferite de ale noastre? Observ ca au acelasi gen de imbogatiti.
Vocea Rusiei, ne semnaleaza propriile bube.