Bulgaria anunta doua noi puncte de trecere a frontierei cu Romania, in judetul Constanta. Guvernul din Bulgaria a aprobat planurile pentru lansarea a doua noi puncte de trecere a frontierei terestre cu Romania. Ambele vor fi amplasate in judetul Constanta, in localitatile Dobromir si Lipnita. Punctele de trecere a frontierei vor fi construite din fonduri oferite in cadrul programului Uniunii Europene de cooperare transfrontaliera romano-bulgar. Deschiderea acestora a fost anuntata in cursul vizitei in Bulgaria a lui Andrei Marga, fost ministru de externe, in luna iulie. Tot miercuri, ministrul adjunct al turismului, Ivo Marinov, a declarat ca Bulgaria va lansa in 2013 o campanie pentru promovarea turismului in Romania, finantata in cadrul Programului Operational pentru Dezvoltare Regionala, anunta Novinite.

PRESA IN DIAGONALAFoto: Colaj foto

Obama considera atacul de la Benghazi drept terorist - Casa Alba. Presedintele Barack Obama considera ca atacul de pe 11 septembrie impotriva consulatului american de la Benghazi, soldat cu uciderea ambasadorului american si a inca trei diplomati, a fost un act terorist, a afirmat purtatorul de cuvant al casei Albe, Jay Carney, la o zi dupa ce in discursul sustinut la Adunarea Generala a ONU, presedintele nu a folosit acest termen, lucru criticat de rivalul sau in cursa prezidentiala, Mitt Romney. In timpul unui interviu televizat acordat luni, Barack Obama a afirmat in legatura cu acest atac ca "tipul de arme folosite si modul de sustinere arata ca acesta nu a fost provocat numai de o multime furioasa", anunta AFP.

Magnatul rus Alexander Lebedev a fost acuzat de huliganism si risca sapte ani de inchisoare. Oligarhul rus Alexander Lebedev a fost acuzat de huliganism dupa ce a lovit un om de afaceri intr-o emisiune televizata in urma cu un an. Lebedev, care detine ziarele britanice Independent si Evening Standard, cunoscut drept un critic la adresa Kremlinului, risca pana la sapte ani de inchisoare daca va fi gasit vinovat. In septembrie 2011, acesta l-a lovit pe afaceristul Serghei Polonsky in timpul unei dezbateri aprinse. Alexander Lebedev considera acuzatiile drept o razbunare a regimului de la Moscova, informeaza BBC.

Premierul italian Mario Monti anunta ca nu va candida la alegerile din 2013. Prim-ministrul italian Mario Monti a anuntat ca nu va candida la alegerile din primavara lui 2013, dar estimeaza ca Italia nu mai risca sa inflameze criza datoriilor din zona euro. ''Nu voi candida la alegerile din 2013. Cred ca este important ca jocul politic sa se reia in Italia, sper, cu un mai mare grad de responsabilitate si maturitate'', a adaugat seful guvernului italian. El a amintit c-a fost numit senator pe viata de catre presedintele Italiei si ca va avea totusi o functie politica, dar ca nu doreste un nou mandat la conducerea guvernului, scrie CNN.

Statele Unite vor boicota discursul lui Mahmoud Ahmadinejad la ONU. Statele Unite ale Americii au decis sa boicoteze discursul pe care presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad il va tine inaintea Adunarii Generale ONU de la New York, au anuntat reprezentantii misiunii SUA la Natiunile Unite. Potrivit purtatorului de cuvant al misiunii, Ahmadinejad a folosit inca o data vizita la ONU in favoarea sa, pentru a rosti teorii paranoide si insulte dezgustatoare impotriva Israelului. La sosirea la New York in urma cu doua zile, Mahmoud Ahmadinejad a afirmat ca Iranul nu acorda atentie amenintarilor din partea Israelului. Acesta a criticat si sanctiunile impuse tarii sale pentru programul nuclear controversat, anunta AFP.