Realizatorul controversatului film "Inocenta musulmanilor" a fost arestat. Realizatorul filmului considerat antiislam, aflat la originea violentelor din lumea musulmana, a fost arestat sub acuzatia de incalcare a termenilor eliberarii conditionate dupa ce fusese condamnat pentru frauda in 2010. Nakoula Basseley Nakoula, 55 de ani, a fost arestat, judecatorul Suzanne H. Segal considerand ca acesta prezinta "un risc pentru comunitate", informeazaNew York Times, in editia online,citat de Mediafax. Nakoula fusese audiat in legatura cu incalcarea termenilor eliberarii conditionate. Printre conditiile eliberarii se numara interdictia de a posta materiale neautorizate pe Internet. In februarie 2009, Nakoula a fost condamnat pentru escrocherie bancara. Filmul intitulat "Innocence of Muslims" ("Inocenta Musulmanilor") il prezinta pe Profetul Mahomed ca avand un comportament deviant. Filmul a declansat o serie de proteste violente in tarile musulmane, fiind atacate numeroase reprezentante diplomatice americane si occidentale. In cursul violentelor, ambasadorul american din Libia a fost ucis.

InternationalFoto: Colaj foto

Casa Alba: Obama si Netanyahu, uniti impotriva eforturilor Iranului de a obtine arme nucleare.Pesedintele american Barack Obama si premierul israelian Benjamin Netanyahu sunt "in deplin acord" aspra necesitatii de a impiedica Iranul sa obtina arme nucleare, a anuntat vineri Casa Alba, citata deReuters.Presedintele Obama, care a ales sa nu se intalneasca cu Netanyahu cu ocazia vizitei acestuia la Washington, a discutat telefonic cu premierul israelian cares-a folosit de discursul pe care l-a sustinut joi in fata Adunarii generale a ONUpentru a forta mana administratiei americane sa traseze "o linie rosie" - o limita pe care Iranul nu trebuie sa o treaca fara a exista repercusiuni.Totodata, Netanyahu a semnalat ca nu va exista un atat israelian asupra Teheranului inaintea alegerilor prezidentiale din SUA din 6 noiembrie, indicand astfel o schimbare de atitudine in randul administratiei israeliene.

​Seful Apple s-a scuzat pentru erorile noii aplicatii Maps de pe iOS 6 si a sfatuit chiar utilizatorii sa-si instaleze aplicatii de la concurenti.Directorul executiv al Apple, Tim Cook, si-a cerut scuze vineriintr-o scrisoare postata pe site-ul companieipentru frustrarile create clientilor de erorile aplicatiei proprii de harti introdusa odata cu lansarea noului iPhone si a noului sistem de operare iOS 6, si intr-o miscare neobisnuita pentru Apple le-a recomandat clientilor produse ale concurentilor, inclusiv Google Maps,informeaza Reuters.In noul iOS aplicatia Google Maps a fost inlocuita de propria aplicatie de harti a Apple, bazata pe continut al TomTom, iar utilizatorii s-au plans ca in noile harti unele orase lipsesc total, altele sunt plasate gresit, iar in alte localitati lipsesc obiective importante, precum gara. In scrisoarea oficiala, seful Apple spune ca se face totul pentru ca noua aplicatie Maps sa fie mai buna si sugereaza chiar clientilor sa-si descarce din App Store aplicatii de harti concurente, precum Bing, MapQuest si Waze ori sa foloseasca hartile Google si Nokia prin crearea pe ecranul de start de pe iPhone unor icon-uri care sa duca direct catre respectivele aplicatii. Ultima data cand Apple s-a mai lovit de un val atat de mare de critici a fost in 2010, cand utilizatorii s-au plans de probleme de semnal la modelul iPhone 4.

David Cameron, acuzat ca ar fi amanat o discutie cu Barack Obama pentru un meci de tenis: Spune-i presedintelui Obama ca il sun eu inapoi.Premierul britanic David Cameron, recunoscut pentru abilitatea de a separa viata privata de cea profesionala si pentru hobbyurile sale variate, a ajuns in atentia publicului britanic dupa ce un prieten de-al lui a afirmat ca premierul ar fi refuzat sa isi intrerupa un meci de tenis pentru a avea o convorbire telefonica cu presedintele american Barack Obama, relateaza The Telegraph.Incidentul a fost relatat de Charlie Brooks, un prieten vechi al premierului britanic. Cameron a fost nevoit sa se indeparteze de Brooks si de sotia sa Rebekah, fost editor de tabloid, dupa ce a iesit la iveala ca cei doi sunt implicati in scandalul interceptarilor telefonice. Charlie Brooks si alte sase persoane au fost acuzate de conspiratie pentru a influenta activitatea justitiei in scandalul interceptarilor telefonice."Jucam tenis cu el (cu David Cameron - n.r.) la Chequers (resedinta oficiala a preierului -n.r.) intr-o zi. Castigasem usor primul set, apoi el a castigat setul al doilea cand cineva a venit i-a spus: 'Va cauta dl Obama la telefon, domnule prim-ministru'.M-am gandit 'Ok, trebuie sa punem punct'. Insa mi-a spus 'Cred ca avem timp pentru un al treilea set - spune-i dlui Obama ca il sun eu inapoi'", a povestit Brooks.Biroul de presa al premierului a pus sub semnul intrebarii afirmatiile lui Charlie Brooks aratand ca, potrivit datelor oficiale, cei doi au jucat tenis o singura data, in august 2010, la resedinta oficiala a premierului si ca inregistrarile telefonice de atunci nu arata niciun apel din partea presedintelui american Barack Obama.

100.000 de parole ale utilizatorilor IEEE, facute publice din greseala. Printre acestia, angajati Apple, Google, IBM si cercetatori NASA.Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), una dintre cele mai mari asociatii tehnice profesionale din care fac parte ingineri, computer scientists si cercetatori, a facut publice din greseala numele de utilizator si parolele a 100.000 de membri, circa 25% din totalul comunitatii, informeazaNBC News. Descoperirea a fost facuta pe 18 septembrie de Radu Dragusin, un asistent universitar la Departamentul de Informatica al Universitatii din Copenhaga originar din Botosani."Din cauza unor erori grave, conturile si parolele de ieee.org a circa 100.000 de membri IEEE au fost publice pe serverul FTP pentru cel putin o luna. Mai mult decat atat, au fost facute publice si toate actiunile pe care le-au facut userii pe website-ul ieee.org", scrieRadu Dragusin pe blogul lui.Radu Dragusin arata ca "printre cei aproape 100.000 de utilizatori compromisi se numara angajati Apple, Google, IBM, Oracle si Samsung, precum si cercetatori NASA, Stanford etc".Dragusin precizeaza ca anuntat IEEE de existenta problemei si ca nu va face publice "datele brute". Organizatiaa confirmat problemaadaugand ca ea "a fost abordata si rezolvata."