Mihai Gadea, pastorul sufletelor chinuite de la Antena 3.Desi a ajuns abia la capitolul 35, viata lui Mihai Gadea este deja un roman. "Evenimentul zilei" va prezinta amanunte din biografia lui, uitate, poate, chiar si de el. EVZ.ro Ca sa ajungi in satul Lisa, judetul Brasov, trebuie sa o iei spre Fagaras "pe sub munte". Atentionat de oricine intrebi pe drum ca ￯mintenas ajungi in satul lui Paler￯, mai mergi cale de vreo ora si ceva pana sa dai de locul unde s-a nascut cunoscutul gazetar si om de cultura. Dar nu e singura personalitate publica care si-a legat numele de frumoasa si prospera (odinioara) localitate Lisa. Realizatorul TV Mihai Gadea si-a petrecut aici primii sapte ani de viata. Tot aici i-am cunoscut rudele apropiate impreuna cu care familia sa a dat Bucurestiul pe "raiul" de la poalele Fagarasilor. Oameni primitori, sinceri si cu frica lui Dumnezeu, nu au ezitat sa faca din interviul acordat nu numai un cumul de informatii in premiera absoluta despre Mihai Gadea si familia lui, ci si o adevarata placere pentru interlocutor, scrieEVZ.ro

ActualitateFoto: Colaj foto

Romania va inlocui MIG-ul. De ce a ales F-16.Luarea unei decizii finale in chestiunea avionului multirol a fost amanata in ultimii ani din mai multe ratiuni. Principalele trei sunt legate de pret, achizitia presupunand un efort bugetar consistent, de partea operationala, dat fiind specificul acestor aparate, dar si de optiunile geostrategice ale Romaniei. Mig-urile 21 Lancer sunt deja invechite, iar resursa de zbor a acestora s-a apropiat de limita in ceea ce pri-veste exploatarea. Or, Romania este deja angajata in operatiuni de politie aeriana in afara tarii si, membru NATO fiind, era obligata sa mentina dotarea armatei la nivelul de interoperabilitate pe care si l-a asumat in fata partenerilor externi. Iar reactiile nu au intarziat sa apara. Guvernul SUA considera ca decizia CSAT privind achizitia avioanelor multirol este un pas in directia modernizarii fortelor armate romane, punctand faptul ca Romania va putea sa isi indeplineasca obligatiile care ii revin in cadrul Aliantei Nord-Atlantice, scrieRomania libera.

Arestarea unui producator si clivajul dintre Orient si Occident.In vremuri de criza precum cele pe care le traverseaza civilizatia occidentala, numarul celor carora le pasa de libertate descreste amenintator. La fel scade si numarul celor care doresc sa inteleaga unde trebuie cautate motivele profunde ale vrajbei, diferendelor si disensiunilor care despart lumea apuseana de o parte a celei islamice. In rastimp, se simt incurajati cei care intensifica galceava, se bucura de sporirea zavistiei, se arata excitati de amplificarea dezbinarii si zazaniei si pun libertatea in pericol. Circula in prezent intens, in internet, cele mai stupide comentarii nu doar referitoare la divergentele dintre est si vest ci si cu privire la arestarea in Statele Unite a prezumtivului producator al filmului anti-mahomedan intitulat "Inocenta musulmanilor". Acest film a reaprins recent flacarile furiei in randul extremistilor din lumea islamica. Se afirma ca Nakoulla Basseley, un crestin copt, de origine egipteana ar fi fost retinut in America din pricina filmului insultator la adresa lui Mahomed pe care l-ar fi produs si a carui difuzare in retea a starnit proteste in parte foarte sangeroase in diverse tari musulmane, scrieDeutsche Welle.

Moartea in era Facebook. Intr-un mic oras din Romania a murit un tanar de 26 de ani. Pe retelele de socializare, disparitia lui a fost transformata intr-un spectacol macabru. Un caz cat un fenomen: moartea in vremurile comunicarii pe internet. De cativa ani incoace, oamenii nu mai traiesc doar in dimensiunea pe care o stim, ci si intr-o lume paralela creata in mediul virtual. Realizarile, dezamagirile, orele de program, vacantele, campaniile electorale, iesirile in oras, venirea pe lume a a copiilor, casatoriile, despartirile, totul. Tot ce exista in lumea reala se traieste si pe Facebook pentru ca oamenii isi doresc ca viata lor sa mai existe undeva, mai palpitanta si mai fericita, asa cum viata starurilor mai exista o data in reviste, la televizor si in ziare, scrieAdevarul.

Nemuritorii din Parlament. Revolta deputatului cu cinci mandate: "Cascavalul nu este in Parlament, cateii doar voteaza".De politica nu te plictisesti niciodata. Dovada sunt parlamentarii care au trecut prin toate legislaturile din `90 incoace si isi incearca din nou sansele la alegerile din 9 decembrie. Recunosc ca, in 22 de ani, viata politica din Romania nu a evoluat in bine, ca se munceste mai putin, iar in Parlament au ajuns cei care au mai degraba scoala tabloidelor. O parere mai buna nu au nici colegii lor cu mai putina experienta, care si ei se gandesc insa sa continue. Fostul presedinte al UDMR, Marko Bela, candideaza, pe 9 decembrie, pentru al saptelea mandat de parlamentar. "Nu vreau sa fiu in prima linie, sa mai am functii guvernamentale, insa cred ca mai am ceva de spus", a declarat Marko, pentrugandul.Liderul UDMR considera ca, in momentul de fata, clasa politica pare a fi ramas fara busola, iar "ultima perioada este o dezamagire, pentru ca retorica, discursul politic devine din ce in ce de mai proasta calitate".

USL scade si in sondajele proprii.O cercetare CSCI, institut condus de PUBLICITATE consultantul lui Ponta, confirma trendul descendent al actualei puteri Patru procente in mai putin de o luna. Atat a pierdut USL in intentia de vot, potrivit unui sondaj realizat de CSCI, la comanda Romania TV. Acest institut de sondare a opiniei publice este condus de Dan Sultanescu, care, impreuna cu Bogdan Teodorescu, este consultantul politic al premierului Victor Ponta. Potrivit sondajului realizat in perioada 24-26 septembrie, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 58% dintre cei intervievati ar vota cu USL. In cercetarea efectuata intre 25 august-5 septembrie, Uniunea era cotata la 62% intentie de vot, scrieEVZ.ro

Mai multi locuitori din Marsilia au alungat tiganii din cartierul lor si le-au ars tabara. Locuitorii unui cartier din Marsilia (sudul Frantei) au alungat, joi seara, mai multe familii de romi instalate in apropiere si au incendiat resturile taberei lor, a anuntat vineri o sursa apropiata anchetei, citata de AFP, potrivit Mediafax. Politistii au venit la fata locului in cursul serii pentru a separa circa 30 de locuitori nemultumiti si familiile de romi care au fugit cu rulote si alte vehicule. Ulterior, lucrurile lasate de romi au fost incendiate, potrivit aceleiasi surse, care a precizat ca nu s-a efectuat nicio arestare in absenta unei agresiuni fizice. Aceasta actiune, dezvaluita de cotidianul regional La Provence, a fost premeditata deoarece acesti locuitori au informat autoritatile ca vor trece la acte daca romii, pe care ii acuza in special de furturi, nu vor parasi imprejurimile cartierului lor, citeazaRomania libera.