​Dan Diaconescu a prezentat, duminica seara, la B1 Tv, un "document guvernamental", sustinand ca termenul prevazut in aceasta hartie pentru plata in schimbul cumpararii Oltchim este 14 februarie 2013: "La Oltchim a fost prima licitatie castigata de cineva care nu a dat spaga. Aceasta licitatie a fost facuta cu dedicatie, trebuia sa castige o firma care platea pentru Oltchim cat platesc eu maine pentru salarii. In caietul de sarcini termenul de plata este 14 februarie 2013. Eu am spus ca voi plati banii cand voi semna contractul. Eu platesc, ca daca nu platesc, automat contractul semnat devine nul", a afirmat omul de afaceri.

Dan Diaconescu la B1 TVFoto: Captura Trilulilu

Ce a spus Dan Diaconescu la B1 Tv:

Cer oficial demisia primului ministru.

Ministerul Economiei ma someaza pe mine sa semnez luni contractul pana la ora 23:59.

Nu se poate ca domnul Remus Vulpescu sa zica "arata-mi banii, arata-mi banii".

Vreau sa semnez un contract ca Electrica sa nu aiba voie sa imi taie curentul. Electrica are voie sa imi taie curentul.

Pe laptopul lui Remus Vulpescu rula muzica la negocieri. "Dragoste la prima vedere", Tudor Gheorghe - "Valsul rozelor". Apoi urmeaza o alta melodie a lui Tudor Gheorghe - "In fiecare zi". Domnul Vulpescu a mintit ca toate lucrurile astea s-ar fi intamplat dupa semnarea procesului verbal.

Cum va poate minti ca el a pus muzica dupa finalul dezbaterilor?

Dupa care domnul Vulpescu zice "Diaconescu, arata-mi banii". Si eu am aratat banii.

Maine vreau sa platesc salariile, nu stiu care este formula legala pentru asta. E o garantie pentru cumpararea Oltchim. Eu risc sa pierd banii astia daca maine seara domnul Ponta ma scoate din licitatie.

Acest contract (de privatizare - n.red.) ma arunca a doua zi dupa semnarea lui intr-o datorie de 800 milioane euro.

Noi vineri seara am facut o adresa catre Guvern sa putem negocia si sambata si duminica. Domnul Vulpescu a zis ca ei nu pot lucra sambata si duminica, ca sunt la stat.

Guvernul a chiulit de la negocieri, dar ne ameninta "daca nu dati banii, nu vedeti nimic".

Peste tot pe planeta asta un om care semneaza un contract plateste.

Am adus o scrisoare de la Eximbank care arata ca conturile mele nu sunt false.

Eu am dreptul sa iau banii din trei surse: conturi personale, fonduri atrase si credite.

Scandalul este din Rusia pana in America, de la Ambasada Rusiei pana la Ambasada SUA.

Sunt mai multe variante la finalul zilei de maine: inainte de semnarea contractului domnul Ponta trebuie sa faca in asa fel incat sa platim salariile la Oltchim, altfel sa isi dea demisia.

Domnul Ponta suna peste tot, la toate parghiile pe care le are, si spune: Nu il ajutati pe Diaconescu, nu ii dati bani. Ponta suna la serviciile secrete si spune "Blocati-l pe Diaconescu!".