Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat vineri seara, la Antena 3, ca nu poate vorbi in numele PSD-ului in ceea ce priveste un acord politic intre USL si formatiunea lui Gigi Becali - Partidul Noua Generatie (PNG). Liderul liberal a tinut insa sa precizeze ca nu e "nu e Gigi Becali singurul om care se alatura acum USL-ului" si ca "PNL a deschis si va deschide locurile sale unor oameni din societatea civila, unor oameni din peisajul intelectual". Intrebat daca acordul cu PNG si candidatura lui Becali pe locurile PNL vor fi supse votului, Antonescu a raspuns afirmativ.

"As vrea sa mai adaug ca nu e Gigi Becali singurul om care se alatura acum USL-ului. Gigi Becali are o farmatiune politica, nu foarte mare dar existenta, cu niste puncte, exista si alti oameni, PNL a deschis si va deschide locurile sale unor oameni din societatea civila, unor oameni din peisajul intelectual, cum a mai facut-o de altfel, iar faptul ca unii colegi nu sunt de acord cu asta nu inseamna decat ca exista un pluralism de opinie", a declarar Crin Antonescu.

Liderul liberal spune că Biroul Politic al PNL ar urma să ia luni o decizie cu privire la candidatura lui Gigi Becali sub sigla USL la alegerile parlamentare, menţionând că el este de acord cu aceasta.

Intrebat daca acordul va fi supus votului, Crin Antonescu a raspuns: "Sigur ca va fi un vot pentru ca noi incheiem sau nu incheiem un acord politic cu partidul acesta, iar in ceea ce priveste PNL-ul, daca da un loc lui George Becali anume din portia sa, din randurile sale, iarasi este o decizie pe care iar o vom lua in PNL."

Presedintele PNL a precizat, raspunzand unei intrebari, ca nu exista o componenta financiara a acordului. "Nu am avut in discutia mea cu George Becali niciun fel de subiect legat de finantare si fara indoiala ca daca Gigi Becali va incheia acest acord si va candida pe locurile noastre, asta nu se face in baza une finantari sau a unor cereri financiare din partea noastra. Daca el va candida, probabil ca va face efortul finaciar pe care il face orice candidat intr-un sistem uninominal stric pentru candidatura domniei sale", a explicat Cin Antonescu.