Interviu cu procurorul care l-a interceptat pe Traian Basescu: "Presa m-a invins. Ma voi ocupa doar de gainarii!". Cel care l-a trimis in judecata pe Blejnar raspunde intrebarilor EVZ in legatura cu ''Scandalul interceptarilor''. Marian Drilea da vina fie pe judecatori, fie pe presa. El ignora legea care spune ca acele stenograme trebuiau arhivate la Parchet. Procurorul Marian Drilea de la DIICOT Brasov a ajuns in atentia mass-media dupa ce l-a interceptat pe presedintele Traian Basescu, in dosarul Motorina. Stenogramele din acest dosar au fost date pe surse publicitatii. Integral in EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Ceausescu, la fileu: O fotografie pe care n-ai mai vazut-o niciodata. Incepand cu anul 1966, Nicolae Ceausescu isi muta curtenii, vara, la Neptun. In complexul special amenajat se tineau sedinte si se faceau primiri de oaspeti straini. Ceausescu nu mai agrea izolarea demnitarilor in concediu, dar nici turismul romanilor in Occident. Noua statiune Neptun a fost conceputa ca o resedinta de vara a puterii si ca destinatie de concediu a birocratiei rosii din Romania inca din vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, informeaza Adevarul.

Un scriitor celebru acuza: "Ma oboseste delirul politic din Romania". "Coruptia, nepotismul si spiritul de clan sunt in continuare un flagel". Matei Visniec, scriitor roman stabilit in Franta, vorbeste despre destinul teatrului, al culturii intr-o lume in care cabaretul cuvintelor si-a depasit limitele pe care, de fapt, nu si le-a impus niciodata. Formatia filosofica a lui Visniec, precum si operele sale, ii faciliteaza o viziune de ansamblu asupra existentei, si o disecare a prezentului cu voluptatea omului care crezut in idealuri, si a sperat ca poezia si teatrul ar putea demola incultura, prostia si rautatea. ''Iluzie" care nu i-a trecut. ''Bucurestiul are prea putine teatre in raport cu numarul de locuitori". Continuarea in EVZ.

Pilele si relatiile de pe listele de candidati, colectia 2012. Va mai amintiti de promovarile oamenilor in functii importante dinainte de 1989, dupa sistemul supranumit anecdotic PCR - Pile Cunostinte si Relatii? Ei bine, in partidele romanesti se mai aplica uneori aceasta regula de trista amintire. Multi dintre candidatii care au ajuns pe listele pentru alegerile parlamentare din 2012 au fost impusi de la centru ori s-au remarcat doar prin faptul ca sunt nevestele, finii sau pilele unor potentati locali sau lideri centrali ai partidelor, relateaza Romania Libera.

Istorie lasata in paragina! La Buia, castelul lui Mihai Viteazul a ajuns o ruina. La Buia, pe un deal aproape de padure, intr-un loc desprins parca din povesti, gasim castelul in care s-au scris aproape 700 de ani de istorie. Acum, la fel ca multe alte monumente, e doar o ruina gata sa se faca una cu pamantul. Povestea cetatii a inceput in 1324, cand a fost construita de Bolyai Gaspar. Apoi a apartinut, pe rand, familiei Bathory, Tholdy si chiar domnitorului Mihai Viteazul. Doar zidurile mai amintesc de vremurile de glorie. In rest, totul a cazut prada nepasarii. Hotii au golit si ei castelul, bucata cu bucata. Acum, abia mai ghicesti unde au fost saloanele in care erau primiti oaspetii cu sange albastru. Si capela s-a pierdut. Continuarea pe Kanald.ro

Fondurile UE-Romania, tot mai aproape de esecul total. Primirea unei scrisori privind presuspendarea fondurilor UE pe Transporturi si Competitivitate este considerata de unii oficiali ai statului drept o etapa intermediara fireasca. Din pacate insa, perioada de remediere pe care o are la dispozitie Guvernul se suprapune cu campania electorala si amorteala administrativa care de obicei ii urmeaza.Stirea ca programele pe Transporturi si Competitivitate Economica urmeaza sa fie pre-suspendate, potrivit gandul.info, a starnit reactii prudente, scrie Romania Libera.

A scapat cu viata dintr-un incident aviatic, dar a murit intr-un mod stupid. Misterul mortii lui Gelu Frunza, eroul de la Clinceni. Sambata seara, pilotul care a scapat cu zile acum dpi ani si jumatate dintr-un incident aviatic petrecut la Clinceni, a murit stupid. Invitat la nunta fiind, s-a ridicat de la masa, s-a urcat in avion si dupa zece minute s-a prabusit. In mai 2010, o stire a facut ''breaking news'' la toate jurnalele de stiri. Un pilot a survolat, trei ore, aeroportul de la Clinceni, pana sa aterizeze. Avioneta pierduse una din cele trei roti la decolare. Alaltaieri, eroul de la Clinceni a murit stupid. Invitat la nunta fiind, s-a ridicat de la masa, s-a urcat in avion si dupa zece minute s-a prabusit, relateaza EVZ.

Ipoteza monarhica. Ideea restaurarii monarhiei constitutionale revine periodic in situatii de criza, dar nu reuseste niciodata sa treaca de faza simplei enuntari si sa devina un proiect politic. Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a readus in discutie ipoteza monarhica. "Eu as opta pentru monarhie - a spus el la un post de televiziune - pentru ca eu cred ca monarhia ne-ar aduce mari avantaje in plan intern si in plan extern, enorm de multe avantaje'', scrie Deutsche Welle.